查看完整版本: [-- 组团清塘大行动(星期六、佳记)有感 --]

-> 相 約 釣 魚 -> 组团清塘大行动(星期六、佳记)有感 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

barry 2006-06-01 11:24

组团清塘大行动(星期六、佳记)有感

如题,革命尚未成功,同志仍须努力!!
有兴趣跟贴!

星期六天气预报:部 分 時 間 有 陽 光 , 局 部 地 區 有 驟 雨 。 南 至 西 南 風 4 級 。26 至 29[color=crimson][/color]

見血方休 2006-06-01 11:35
行雷
小心D

光頭死神 2006-06-01 11:39
看天氣如何 ~~ 如無意外 , 個日我都會去 ~~

南极虾 2006-06-01 11:56
钓多D啊!

宮本 2006-06-01 13:02
星期六要返工 >"<

星期日先去得 留返幾十條比我

barry 2006-06-01 14:42
早起的鸟儿有虫吃!!

不是日本人 2006-06-01 15:15
老師~~
明日有事要去香港出差、我去不了佳记LA~~祝爆釣!!

星期六可能在香港艇釣

barry 2006-06-01 16:02
抛弃我们了??祝爆釣!!

小堡 2006-06-01 16:36
星期六會落雨

sang 2006-06-01 16:46
看看天氣

wah 2006-06-01 18:56
引用第6樓不是日本人2006-06-01 15:15發表的“”:
老師~~
明日有事要去香港出差、我去不了佳记LA~~祝爆釣!!

星期六可能在香港艇釣

星期六跟我去釣塘loo~~

小小強 2006-06-01 21:27
星期六日都去唔到,無辦法囉.....唯有係番本地作釣了............祝大家爆釣

海狗 2006-06-01 22:11

肥仔 2006-06-01 22:19
我都想去 , 但要返學~~

不是日本人 2006-06-02 08:19
引用第10樓wah2006-06-01 18:56發表的“”:

星期六跟我去釣塘loo~~

華記、約左人去西貢釣班班、不過結果多数都係食白卓蝦
下次一切釣、、、

青頭 2006-06-02 08:39
我星期三可能會去一次

青頭 2006-06-02 08:39
唔知有冇人會去呢~~~~~

見血方休 2006-06-03 09:56
2006-06-03   26 /28 oC 多雲。吹輕微至和緩偏南風。有驟雨及間中有雷暴。海有小浪。

barry 2006-06-05 10:30
天气:过日!!一阵风一阵雨再来一阵阳光!!俾它玩死
收获:四条黄立倡、(l;两斤几一条好好手感)两条盲曹(两斤度一条,两三吓就上水)、一条红由(手板大,飞鱼)。收获不佳,辜负大家对我的期望。
目标鱼:俾人地上左一条三斤石斑、一条八斤星星!十分失望!
评价:场地不大,人多,无什么地方好钓,大鱼已经被消灭到频临绝种。几乎无机会再放再钓,放鱼时间都是在开放时间(重叠)以至开口时间一样!无法爆钓!!放鱼不多。当日所见放了四桶,两桶盲曹两桶红由,盲曹最多得过斤半一条,红由更加是手板。(好睬我钓得一条红由!!哈哈)成三十人钓平均一人无五条鱼收获!旧半水亏本!!讲话送一笼虾都无二十只(连埋死既)以为有虾买,点知道话:无!!甘你就系度等死了! 不过最后个啊泊都放翻十几条两斤几的黄立倡同埋两斤度红由落去。但是大家收竿之后的事。叫你听日来钓!激死!!

sang 2006-06-05 13:31
引用第18樓barry2006-06-05 10:30發表的“”:
收获:四条黄立倡、(l;两斤几一条好好手感)两条盲曹(两斤度一条,两三吓就上水)、一条红由(手板大,飞鱼)。收获不佳,辜负大家对我的期望。
评价:场地不大,人多,无什么地方好钓,大鱼已经被消灭到频临绝种。几乎无机会再放再钓,放鱼时间都是在开放时间(重叠)以至开口时间一样!无法爆钓!!放鱼不多。当日所见放了四桶,两桶盲曹两桶红由,盲曹最多得过斤半一条,红由更加是手板。(好睬我钓得一条红由!!哈哈)成三十人钓平均一人无五条鱼收获!旧半水亏本!!讲话送一笼虾都无二十只(连埋死既)以为有虾买,点知道话:无!!甘你就系度等死了! 不过最后个啊泊都放翻十几条两斤几的黄立倡同埋两斤度红由落去。但是大家收竿之后的事。叫你听日来钓!激死!!

冇大鱼釣..我都唔

barry 2006-06-05 14:43
按照他这样经营方式的话,好难钓到!

奇一 2006-06-05 15:30
比個班人算個你都唔洗想爆箱.................今天釣左五十條明天再放50條,總知保持個塘在星期六有50條魚便OK,你如果一個人包塘釣兼魚開口都是釣50條,否則就連其它釣魚人都系約斤50條...

不是日本人 2006-06-05 17:21
老師、其実個塘有30幾人、又細、甘~~~~点爆釣呢!
另外爆釣的定義是什麼?10条1斤以上的魚?20条?還是2斤以上的10条

wah 2006-06-05 17:40
密密起=爆釣

barry 2006-06-05 20:11
我已经放弃了它@!!!!

kk 2006-06-05 20:40
引用第24樓barry2006-06-05 20:11發表的“”:
我已经放弃了它@!!!!

有同感~~去其他唐釣好過~

barry 2006-06-06 10:29
你也去过?

公子 2006-06-07 21:04
今日去過[星期3] 又唔似你地咁講法喎!!!!!

都唔知幾多魚釣 多到唔知點講好= =

我見輝仔佢地3男1女都釣左70幾斤 我同女朋友就釣左30幾條!!!!

我覺得都算係好好玩 有d大既都上唔到= =

我星期6會再去. 因為睇住佢放左好多魚= =

有意思既一齊啦^^

likevin 2006-06-07 22:21
引用第18樓barry2006-06-05 10:30發表的“”:

係呀!我地果曰去佢都話冇
最後有又得d手指尾都大過佢既虾
仲話要收$$
事關之前比唔夠仲話冇得補番

two仔 2006-06-08 00:24
我今日都有去釣ok架,我釣魚是新手,都有7x盲鬼,紅友仔x5,斷一口,我見有幾釣友每人都有20...30條,不過蝦是少些,再囉要比5皮。

青頭 2006-06-08 21:03
引用第29樓two仔2006-06-08 00:24發表的“”:
我今日都有去釣ok架,我釣魚是新手,都有7x盲鬼,紅友仔x5,斷一口,我見有幾釣友每人都有20...30條,不過蝦是少些,再囉要比5皮。

比5蚊多好多魚啦~~~~~~~

dacky 2006-06-12 17:38
咁無理由釣5條就叫爆釣傢

查看完整版本: [-- 组团清塘大行动(星期六、佳记)有感 --] [-- top --]