查看完整版本: [-- 這是什麼魚?? (馬口魚) --]

-> 魚 類 圖 鑑 -> 這是什麼魚?? (馬口魚) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

肥仔 2005-06-16 16:36

這是什麼魚?? (馬口魚)

這是在水庫台釣釣到的

barry 2005-06-16 16:39
?

犬齒鮪 2005-06-16 17:01
這個......不就是........失傳已久........的..九陰真經嗎?對不起,看錯了,好像是大溪哥=紅貓。

barry 2005-06-16 17:12
有来国宝??!!

1魚 2005-06-16 17:35
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=778

Ar保 2005-06-16 17:40
黃尾較剪﹖﹖﹖﹖﹖

肥仔 2005-06-16 19:31
但係 le 條魚個口好大個喎 , 應該唔係溪哥 , 仲有佢塊面有好多刺仔個喎

1魚 2005-06-16 20:02
呢條似一d...在外觀上雌雄有分別

肥仔 2005-06-16 20:12
係 la , 係 la , 就係佢 la

Ar保 2005-06-17 14:45
即係我估中左啦﹐不過我估戈個吾係正名姐﹐horse mouth

犬齒鮪 2005-06-23 14:06
怎麼澳門也有溪哥釣嗎?

筏仔 2005-08-07 07:26
好似係溪哥
溪哥好多地方都有

肥仔 2005-08-13 22:40
下面是引用犬齒鮪於2005-06-23 14:06發表的:
怎麼澳門也有溪哥釣嗎?

犬兄~~
此魚唔係在澳門釣的 , 係內地的水庫 , 確實位置我都唔係好清楚 ,

光頭死神 2005-08-13 23:26
個條係馬口魚喎 , 唔同熊貓......

1魚 2005-08-14 00:02
睇落都係似馬口魚多d
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=1916

光頭死神 2005-08-14 00:18
我同肥仔一齊釣既個時, 我同佢都釣到, 當時我都話左係馬口 ga la

犬齒鮪 2005-08-15 09:25
1魚叔,馬口魚不就是溪哥嗎?

查看完整版本: [-- 這是什麼魚?? (馬口魚) --] [-- top --]