查看完整版本: [-- training 日誌~ --]

-> 會員寫真館 -> training 日誌~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

wah 2006-02-02 00:07

training 日誌~

今日返工loo~!!

9am去到人事部拿unifon紙~做員工証~飯卷~!

拿左衫去換衫~~幾正~!!

去左buicher (凍肉房)做~!!!

1到梁哥(我大佬)叫我拆蝦殼

包煙肉蝦串,雞串,張D凍肉抽真空...etc...2pm lunch time ~!

lunch time 後....都係抽真空......5:30pm放工!!!!!!!!正ar ~~~~~

對cat 鞋也不太防滑!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

被人捉髮尾過長.............................

likevin 2006-02-02 00:14
good keep going

鱼子酱 2006-02-02 00:23
加油~

小朋友 2006-02-02 00:26
add oil ,,,

kin 2006-02-02 00:48
努力工作,盡情享樂!!

筏仔 2006-02-02 01:06
兄弟努力努力

1魚 2006-02-02 01:32
if you can eat the bitter inside bitter
you will become man over man

見血方休 2006-02-02 08:06
下面是引用kin於2006-02-02 00:48發表的:
努力工作,盡情享樂!!

呀!呢句說話咁似啊邊個講過咁嘅

wah 2006-02-02 20:11
今日8 am 開工....
1返工拾貨...有3箱3文魚.......
蝦,雞,牛..................
溶下D貨雪...............
切蝦,挑蝦腸..............
抽真空....見到個日本料理帶2條大"青魽"
當時精神1陣.......
lunch time....
lunch time 後 pk la...........
去tea "pro 飛"....幫手......
忙到死.....走出走入......
被個大廚寸....

5:30pm 放工....走人

肥仔 2006-02-02 20:24
做得廚房就預左個大廚會咁 ga la~~
所以我唔係咁鍾意做飲食業

jackie 2006-02-02 21:00
千其唔好串返個大廚呀~~如果唔係佢唔教你野~~又無得偷師咁點算呀~~

wah 2006-02-02 21:20
我係臨時拉夫炸!!!1上到就忙不停.........
D 人各有各忙...我....
我上左去30min 左右條友就寸我.................
又話出邊冇食物我ng 加....又話慢.......

犬齒鮪 2006-02-03 09:16
新手緊係咁嘎啦~
吃得苦中苦,方為人上人。

鱼子酱 2006-02-03 09:35
新来新猪肉喔~当然啦,,,

其实还真要和大厨搞好关系,如果能成为朋友更好~

想成为什么人,就得向什么人靠拢呀,加油!

wah 2006-02-03 22:53
今日8am開工~
今日黎左好多海鮮.......
十幾條澳洲盲鬼,
幾條虹鱒...2箱3文....
溶大蝦,小蝦,切下龍琍魚柳........
抽下真空.................................
個架佬師父攞左2條星鱸,章紅,1條青魽
3條紅立黎宰............
...................和昨天冇咩分別.........
lunch time 後仲冇野do ...................

章紅,青魽的分別除魚身顏色外.....章紅頭較圓,青魽頭較尖

肥仔 2006-02-03 23:55
Rainbow~~~

李好姨 2006-02-04 16:21
wah仔,唔辛苦邊得世間財~~~~
俾D心機,努力加油,阿姨永遠精神上支持你
不過你要注意你的英文
將來有日做到師傅仔就唔可以寸錯字

犬齒鮪 2006-02-05 11:04
章紅,青魽的分別唔係章紅既身體有寫住章紅,青魽既身體有寫住青魽咩?

四眼妹 2006-02-05 15:14

糊涂胡混 2006-02-05 15:19
好利害呀~~~~~
我ar妈都唔比我入kitchen~
话我一入到去就整烂野~

犬齒鮪 2006-02-05 20:55
果然是糊塗胡混啊~嫁給wah仔包沒錯啦~!

wah 2006-02-06 22:37
接觸D蝦巳成為我每天的工作之1!!!!

日日都作packing ...........

kin 2006-02-07 06:24
下面是引用wah於2006-02-06 22:37發表的:
接觸D蝦巳成為我每天的工作之1!!!!

日日都作packing ...........

WAH仔>以後唔使買餌!!

犬齒鮪 2006-02-07 15:34
比目魚好鮮美咁,煮咖哩一流!!!

四眼妹 2006-02-07 19:48
加油呀!!

wah 2006-02-07 20:59
羊肉咖喱仲正.................今日試過...........

犬齒鮪 2006-02-08 09:22
呢個乜魚黎嘎? 唔係羊肉瓜.........

wah 2006-02-13 20:44
sea bass

wah 2006-02-13 21:01
火雞

wah 2006-03-01 00:01
今日train 完loo

磯民 2006-03-01 00:15
日日打貓....

wah 2006-03-01 00:23
no ar ..........
不是ar ...間中炸!!
煙3文,8爪魚,芒果布甸.....................................

磯民 2006-03-01 00:26
學廚第一件事, 就係打貓....

wah 2006-03-01 00:29

我ng係學廚 ka !!!!!!!!!!!!!!!

vicky 2006-03-01 00:42

鱼子酱 2006-03-01 01:11

犬齒鮪 2006-03-01 10:53
恭喜wah仔可以實習完畢!!!可以天天釣魚了~!!

wah 2006-03-03 18:39

犬齒鮪 2006-03-03 18:41

查看完整版本: [-- training 日誌~ --] [-- top --]