查看完整版本: [-- 請大家幫幫忙,唔知點算好? --]

-> 會 員 互 動 -> 請大家幫幫忙,唔知點算好? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魚魚 2006-01-09 18:32

請大家幫幫忙,唔知點算好?

我有好多釣獲的相,想post D相上呢, 但係我改左之後都話大, 都唔知點算好? help

犬齒鮪 2006-01-09 18:34
既然改得到就一定可以,你改了之後 right click, 看看propertie那邊,如果file size小過150K就可以了。

小魚魚 2006-01-09 18:38
over 150K

犬齒鮪 2006-01-09 18:39
所以要改到150K以下啊~

小魚魚 2006-01-09 18:40
再改就睇唔到啦

小魚魚 2006-01-09 18:44
leia 話有個程式, 要zip左D相之後post上來, 但佢唔知點比我??????

四眼妹 2006-01-09 18:51
等陣啦~等陣send比你..岩岩 先補完習喳...

小魚魚 2006-01-09 18:53
快d快d

1魚 2006-01-09 21:04
下面是引用大雞泡於2006-01-09 18:40發表的:
再改就睇唔到啦

好多方法和軟件都好容易改~改成size在700x560之內便足夠了,檔案太大會開得慢些的,目前檔案是最大限制120k

1魚 2006-01-09 21:08
下面是引用大雞泡於2006-01-09 18:44發表的:
leia 話有個程式, 要zip左D相之後post上來, 但佢唔知點比我??????

唔好用zip左D相之後post上來,您電腦有沒有其他修改相片的軟件呀?

http://xs.to/index.php (這個可以放1500k以下的圖,共250張,使用方法如下圖)

可以找尋自己上傳的檔案,並可刪除>>>My Account / Your User ID: (例子1136043902201581611XXXXXX) / Login with your User ID: UserID

犬齒鮪 2006-01-09 21:09
其實放在photobucket再貼上來也可以。

1魚 2006-01-10 23:58
下面是引用犬齒鮪於2006-01-09 21:09發表的:
其實放在photobucket再貼上來也可以。

這個網站真的幾好用,目前的"舊圖重發"都是暫時存放在這裡,可以免費存放50M

kin 2006-01-11 00:10
120k有時都唔得

1魚 2006-01-11 00:26
下面是引用kin於2006-01-11 00:10發表的:
120k有時都唔得

http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=4273&fpage=1

查看完整版本: [-- 請大家幫幫忙,唔知點算好? --] [-- top --]