查看完整版本: [-- 聖誕節桂山行 --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 聖誕節桂山行 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

likevin 2005-12-28 10:48

聖誕節桂山行

在桂山二人sang和我坐東區一号去
去到車佬話收二人60大元
要馭船上礁就300元 太太太太太貴啦
於是去咗船廠對面石咀作釣
不料大戰老泥盡興(火到來埋)而回
大船120
車 30
蝦加粉100
水及飽 10 (一人價)
關口至香洲的士每程30
圍起揾sang哥在澳門出仲好

barry 2005-12-28 10:51
就这样?

不是日本人 2005-12-28 10:52
釣魚?

钓鱼必中 2005-12-28 11:16
去看海,还是探点的

1魚 2005-12-28 11:20
您的位置是中心簊,簊咀晚上會有怪獸出現,石班,紅鮋,而兩邊避流的地方有鱸魚,立魚,火點等,我試過一次帶我兒子在這裡釣到一條黑毛...但這一帶都是釣兩黃的...沒有辦法

likevin 2005-12-28 11:23
唔知係唔係有人杜魚
冇理由一條立b都沒
一魚叔

1魚 2005-12-28 11:28

以前都幾鐘意來這裡釣,但發覺這條簊好像佈滿了很多魚網了,所以沒有再來....

不是日本人 2005-12-28 11:32
個釣位、有多深?好象好浅!

1魚 2005-12-28 11:33
以前在桂山真的沒有白果兩個字~可惜太多漁民圍網....變得無魚可釣了....接著桂山的市面,因為少人去釣魚,也顯得經濟日漸消條了,食店一間接一間的倒閉

likevin 2005-12-28 11:34
都有成20幾呎水啊

1魚 2005-12-28 11:35
下面是引用不是日本人於2005-12-28 11:32發表的:
個釣位、有多深?好象好浅!

簊咀有約20幾呎,而兩旁則很淺,但到了碼頭又佷深

智達 2005-12-28 12:43
牛頭仔應該幾好魚喎!去過幾次都唔會失望,不過一如一叔所言晚黃係好魚好多既........

磯民 2005-12-28 16:45

sang 2005-12-28 20:15

見血方休 2005-12-28 21:38
中心簊咀對海出面支流好勁,唔係好多人釣得掂
好試過有一年在嗰度釣唔到鱲
但釣到啲黃油烏頭成斤重一條........超正

見血方休 2005-12-28 21:45
下面是引用1魚於2005-12-28 11:20發表的:
您的位置是中心簊,簊咀晚上會有怪獸出現,石班,紅鮋,而兩邊避流的地方有鱸魚,立魚,火點等,我試過一次帶我兒子在這裡釣到一條黑毛...但這一帶都是釣兩黃的...沒有辦法

嗰度以前夜晚好似唔比車入架,所以天黑前就要鬆人

1魚 2005-12-28 22:48
下面是引用見血方休於2005-12-28 21:45發表的:

嗰度以前夜晚好似唔比車入架,所以天黑前就要鬆人

呢度係唔經船廠入架,所以冇問題

wah 2005-12-31 00:03
代yeungyc貼

見血方休 2005-12-31 09:17
呢條阿榮上次車我D friend 去石廠碼頭仔釣魚,我D fdiend又GAMA竿,又釣硏浮波加水中,
呢條阿榮就隨地執左支一米唔夠嘅爛掃把竹,求其綁條魚絲直感釣埋一份
結果我D friend就食蕉,佢竟然釣左一條三斤幾,一條兩斤沙鱲 
激到我D friend死死吓,差D一腳伸佢落海咁話
不過我同佢地講﹕技不如人,有乜好怨呀,不如鑽研好D釣技,下次就唔使咁样衰啦,
真係講比人聽都覺得醜

小魚魚 2005-12-31 11:33
爛掃把竹

狼來了 2005-12-31 17:55
下面是引用見血方休於2005-12-31 09:21發表的:
呢條阿榮上次車我D friend 去石廠碼頭仔釣魚,我D fdiend又GAMA竿,又釣硏浮波加水中,
呢條阿榮就隨地執左支一米唔夠嘅爛掃把竹,求其綁條魚絲直感釣埋一份
結果我D friend就食蕉,佢竟然釣左一條三斤幾,一條兩斤沙鱲 
不過我同佢地講﹕技不如人,有乜好怨呀,不如鑽研好D釣技,下次就唔使咁样衰啦,
.......

高手~~~~~~^^

狼來了 2005-12-31 17:57
所謂猛虎不及地頭虫咪呢d lor~^^

吉村 2005-12-31 18:02
1魚叔有推薦您們去的~請看第4樓
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=5748&fpage=1

sang 2005-12-31 18:04
下面是引用wah於2005-12-31 00:03發表的:
代yeungyc貼

e部車係桂山最靚 ga la

likevin 2006-01-01 00:32
同意有後備入風系統唔怕局死
不過記得帶口罩
因在沙泥路上全車是沙塵滚滾

sang 2006-01-01 00:37

宮本 2006-01-07 00:38
下面是引用見血方休於2005-12-31 09:17發表的:
.......

釣魚呢家野真系好過引
老少函宜;豐儉由人;年終無休;體力,耐力,智力... ...
Fishing

kk 2006-01-07 00:46
下面是引用宮本於2006-01-07 00:38發表的:

釣魚呢家野真系好過引
老少函宜;豐儉由人;年終無休;體力,耐力,智力... ...
Fishing

有時我同你去釣魚~我覺得你比釣魚仲過引呢!

1魚 2006-01-07 00:57
下面是引用kk於2006-01-07 00:46發表的:

您們兩個是

宮本 2006-01-07 00:58
下面是引用kk於2006-01-07 00:46發表的:

系咪(斜視)
星期日又想過第幾關呀?

kk 2006-01-07 01:05
下面是引用1魚於2006-01-07 00:57發表的:

您們兩個是

好釣友囉~星期日又去過引喇~~~

查看完整版本: [-- 聖誕節桂山行 --] [-- top --]