查看完整版本: [-- 好煩呀~~ --]

-> 議 事 亭 -> 好煩呀~~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

hong 2005-12-14 18:03

好煩呀~~

我有個朋友,佢好煩,成日係到扮野,我好憎佢,但係佢係我的朋友,我有咩唔識都係問佢,點算好呀!!!絕唔絕交好???

wah 2005-12-14 18:09
寸佢 lor~!!!
ng show 佢

hong 2005-12-14 18:15
佢日日煩我呀,佢又係我細個的朋友。落唔到手!!

wah 2005-12-14 18:15
ng show 佢 ~!!!!!

同 D fd 說 有佢的活動, 我ng 去

hong 2005-12-14 18:16
唔show佢又好似好賤格!

犬齒鮪 2005-12-14 18:19
還是WAH英雄傳授几招給hong吧~

hong 2005-12-14 18:19
............係就講啦...........

barry 2005-12-14 18:20
叫他去教堂!!听耶苏!!!

hong 2005-12-14 18:23
聽耶穌不如去死..........答左=冇答

開心見誠同佢講啦~

犬齒鮪 2005-12-14 18:28
盡量疏遠他,他就會明白你不喜歡他了~

hong 2005-12-14 18:30
點講呀,唔通直接講咩,我又唔識轉彎!!

犬齒鮪 2005-12-14 18:31
唔使講話嘛,沉默就是最好的拒絕了~

hong 2005-12-14 18:32
我又同佢同班,點避呀~~

下面是引用hong於2005-12-14 18:30發表的:
點講呀,唔通直接講咩,我又唔識轉彎!!

約佢出黎,飲杯野,講下其他野先入正題,入正題前同佢講:我冇惡意架,當你係fd先老實同你講...
直接都要講架啦,唔通唔講,冇fd做咩,好無謂者...

犬齒鮪 2005-12-14 18:33
佢同你講話你借故走開就行了,久了他就知你不喜歡參他一起啦~

hong 2005-12-14 18:34
好!就唔理佢。

亂曬龍 2005-12-14 21:40
好哀咁wo~~~~~~~

﹡|麥|芽|糖| 2005-12-14 21:42
下面是引用亂曬龍於2005-12-14 21:40發表的:
好哀咁wo~~~~~~~

我覺得一d都吳衰wo

亂曬龍 2005-12-14 21:49
個朋友好煩,成日係到扮野,就同人地絕交!!!!!!!!!!

咁大家咪要成日同人絕交囉~~~

同佢坦白d講出佢d 缺點出離~叫佢改下~~~~~~~咪重好~~~~~~~~絕交唔好la~

﹡|麥|芽|糖| 2005-12-14 21:50
=w=..佢有話要絕交咩...
不過吳想同佢一齊....吳代表一定要絕交...可以吳理佢ga

亂曬龍 2005-12-14 21:51

﹡|麥|芽|糖| 2005-12-14 21:52
甘又太誇la下.......一日為友..終生為友

亂曬龍 2005-12-14 21:54
下面是引用﹡|麥|芽|糖|於2005-12-14 21:50發表的:
=w=..佢有話要絕交咩...
不過吳想同佢一齊....吳代表一定要絕交...可以吳理佢ga

吳理佢........唔得ge....
咁只會令佢 forever 都唔知自己ge 缺點~~~~~反而害左佢wo~~~~~~~

﹡|麥|芽|糖| 2005-12-14 21:55
講左俾佢聽之後,,,,,,肯定最尾都係絕交

亂曬龍 2005-12-14 21:55
下面是引用﹡|麥|芽|糖|於2005-12-14 21:52發表的:
甘又太誇la下.......一日為友..終生為友

唔誇~~~~~~~我對個個f d 都係咁 ga~~~~~

﹡|麥|芽|糖| 2005-12-14 21:57
我都係..我吳鍾意佢..就真係吳鍾意佢..就會吳同佢講野..然後寸佢...
但最後尾都係好返,,,

亂曬龍 2005-12-14 21:57
下面是引用﹡|麥|芽|糖|於2005-12-14 21:55發表的:
講左俾佢聽之後,,,,,,肯定最尾都係絕交

唔會~~~~~~~~because   我試過~~~~~~

﹡|麥|芽|糖| 2005-12-14 21:58
係咩..

亂曬龍 2005-12-14 21:59
係   ar~~~~~~~~

hungjay2004 2005-12-14 22:00

﹡|麥|芽|糖| 2005-12-14 22:00
....係掛,,吳知

糊涂胡混 2005-12-14 22:36
唔,我认为,佢叫你你咪认两句啰~
如果佢唔叫你或者佢约你去街街,你咪话唔得闲啰~
咁佢就自自然然唔理你嫁啦~

四眼妹 2005-12-14 23:13
老實講我覺得做朋友唔係咁做架wo..你話佢煩..會唔會你自己都有問題呀..我舉個例仔啦
a:聽日有冇功課呀?
b:...
a:喂~聽日有冇功課呀?
b:...
a:我同你講緊野呀!!
b:你好煩呀!!!!!!!!!!!

如果係咁ge話...問題根本係你的身上...有時有d野佢叫你做你咪做落..快快手做完佢又唔會煩你...唔好咩?咪當係你問佢功課的回禮落...
至於你話佢扮野...謊言..終有一日會比揭穿架..你咪當睇大戲落...你可以咁唸:你咪扮落....繼續啦...我睇你遲d點死~....

其實每一個人都唔會係完美架...每一個人都會有缺點...你唔可以保證你冇做過一d令你朋友唔開心架事架wo...如果你係有令你的朋友曾經唔開心過ge...咁人地都忍過你啦...你咪忍埋今次落...一次半次比佢落...何況絶交里樣野唔應該因一時意氣而去做架...交一個朋友好過交一個敵人...而且朋友有好多級架ma...你可以慢慢評分..直到一日你真係忍唔到再同佢黎過真心話落...我的真心話係佢又可以話你你又可以話佢個種呀~~~

記住記住:朋友要的是坦誠...我同呀叉響平時都我寸下佢佢又寸下我咁架啦....有時佢對我做左d過份的事..只要說聲sorry就ok呀..有時我對佢又做左d過分的事...都係講sorry...朋友就係要互相体諒呀ma....之前我同呀叉的關係曾經有一度係搞到好彊架~但係有一日我終於決定要同佢開心見誠咁講終於問題就解決呀~~記住每個人都要有缺點的..你在忍別人的缺點時別人也可能在忍受你的缺點呢!!!在罵佢之前不仿站在佢的角度去想一下吧~~~~

心情真係唔好ge時候就盡量少食肉反之食多d朱古力啦~~

糊涂胡混 2005-12-14 23:21
你咪扮落....繼續啦...我睇你遲d點死~....
精呀呢句
leia真是心明大意~
好榜樣~

四眼妹 2005-12-14 23:29
唔係呀~~~

糊涂胡混 2005-12-14 23:34
咁我认为呀~
要拜多个偶像先得啦~

四眼妹 2005-12-14 23:34
唔係呀~~~>.<

Ar保 2005-12-15 02:40
樓主又話乜都吾識乜都要揾佢幫手﹐即係人地可以幫你解決好多困難啦﹐但又話人地扮野﹐又話人煩﹖做著你個朋友真係前世囉

四眼妹 2005-12-15 07:35
所以大家就包容包容下啦~~

犬齒鮪 2005-12-15 09:37

kaiser 2005-12-15 14:15
如果你認為唔理佢, 唔睬佢好似自己好衰, 貢即係證明你仍然好care佢啦...
係貢既話, 你仲可以點樣唔理佢呢? 做人應該唔好拖泥帶水, 婆婆媽媽嘛....

小魚魚 2005-12-15 14:16

糊涂胡混 2005-12-15 17:43

都系你地心明大意~

kaiser 2005-12-15 17:52

犬齒鮪 2005-12-15 18:43

查看完整版本: [-- 好煩呀~~ --] [-- top --]