查看完整版本: [-- 池釣之王終極後記 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 池釣之王終極後記 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

阿叉 2005-11-20 21:13

池釣之王終極後記

今日係池釣之王ge比賽~~我同四眼妹一齊做工作人員~當然仲有肥仔~康師傅同吉大俠la~^^

比賽ge人雖然得4個~不過都好好玩~

我係負責影相ge~報告就留返比leia打la~^^跟住去相~

阿叉 2005-11-20 21:14
光記今日陽光好猛

阿叉 2005-11-20 21:15
今日坐車去戈陣~~呢個就係好出名ge吉大俠la~

阿叉 2005-11-20 21:17
嘩~~你地兩個望咩呀~??

阿叉 2005-11-20 21:18
哦~原來望緊肥仔開竿

阿叉 2005-11-20 21:19
比賽選手之一~~水哥

阿叉 2005-11-20 21:20
比賽選手之二~~

阿叉 2005-11-20 21:22
入面有兩個選手....好似

阿叉 2005-11-20 21:23
嘩~~你地兩個工作人員呀~~釣魚!!

阿叉 2005-11-20 21:24
都話你la~~釣哂人地d魚la~

阿叉 2005-11-20 21:25
嘩~~又中一條~~~真係好la

阿叉 2005-11-20 21:27
咦咦~~四眼妹你........做咩攞住康師傅條魚影相相呀~~

阿叉 2005-11-20 21:30
吉大俠~~中魚~~釣魚篇

阿叉 2005-11-20 21:32
四眼妹你又攞康師傅條魚黎玩la~

阿叉 2005-11-20 21:33
康師傅又中魚la~........到底係你地釣定係參賽者釣呀~??

阿叉 2005-11-20 21:35
咦~~你睇咩呀四眼妹~~

阿叉 2005-11-20 21:37
哦哦~~

阿叉 2005-11-20 21:38
水哥同我地影相相

阿叉 2005-11-20 21:40
四眼妹~四眼妹~四眼妹~釣魚~~~中魚啦~~~星鱸~

阿叉 2005-11-20 21:42
我又中左魚呀~><~~鱸魚呀~~~雖然唔係好~~不過好開心

阿叉 2005-11-20 21:43
上半場就係咁完左lu~~係時候去食飯飯lo~

四眼妹 2005-11-20 21:44

阿叉 2005-11-20 21:44
中午食左肥仔佢地釣ge魚呀~好好味~

1魚 2005-11-20 21:45

四眼妹 2005-11-20 21:46
下面是引用阿叉於2005-11-20 21:40發表的:
四眼妹~四眼妹~四眼妹~釣魚~~~中魚啦~~~星鱸~

喂喂!!!

阿叉 2005-11-20 21:47
下半場又開始la~^^~湖面好靚呀~~

阿叉 2005-11-20 21:53
晏就個場好靜~~to:1魚~係光記呀~^^~
不過leia又中魚la~肥仔都冇咩魚訊~

四眼妹 2005-11-20 21:56
喂~死野~~快手d呀~~

阿叉 2005-11-20 21:58
DEL左啦~~擋不住的誘惑~~釣魚的確是這樣~ 係la~~今日post到le度~~
我要off啦~~byebye~仲有d相聽日再post~

四眼妹 2005-11-20 22:01
咁大家唔好回貼住先啦~好唔好???我ge報告巳經打左..響出面第二個貼到....等呀叉post完d相之後我就會再貼一次響里個貼到架啦...記得等呀叉貼完先wo~~~

阿叉 2005-11-21 20:22
水哥對白~:我一定會羸ga~!!

好啦~~^^~~我又要post相lo~
尋日post到....下半場ge開始~~因為晏就d魚好少開口~~所以都冇咩參賽選手中魚~...

阿叉 2005-11-21 20:27
跟住戈時間我無無聊聊咁影左幾張相wo~

阿叉 2005-11-21 20:30
不過大家都冇放棄~~繼續比心機咁釣~~^^~~

阿叉 2005-11-21 20:32
一間.............y左ge屋

阿叉 2005-11-21 20:37
夕陽西下.......大家都係好比心機釣埋下去

阿叉 2005-11-21 20:39
肥仔都好俾心機咁黎釣~~

阿叉 2005-11-21 20:41
點知抄左粉wo~

阿叉 2005-11-21 20:43
終於~~~叫聲一下~~~

比賽結束了~~~
季軍得主~~!!

犬齒鮪 2005-11-21 20:44
下面是引用阿叉於2005-11-21 20:41發表的:
點知抄左粉wo~

一定係四眼妹害他炒粉的~!

阿叉 2005-11-21 20:46
亞軍得主~~~!!!水哥~~你係得ge~^^

阿叉 2005-11-21 20:48
冠軍~~~~!~!!!!!冇錯~~就係你啦~~華叔

犬齒鮪 2005-11-21 20:56
冇啦??

阿叉 2005-11-21 20:56
夕陽西下~~鴨仔也回家家了~~
我地都係時候去食飯飯~^^~先恭喜各位得獎朋友~~^^~
係時候食飯慶祝吓la!~

阿叉 2005-11-21 21:02
之後我地去半日閒食晚飯~
有好多餸~~
其中我影左.....鐵板生豪
      大家釣ge魚~星鱸
        咸魚蒸肉餅~

阿叉 2005-11-21 21:05
各位參賽者及工作人員一齊開開心心咁食左晚飯~~好好味呀

阿叉 2005-11-21 21:07
天色已暗~~......大家都回家去lu~

呼~貼完la~

四眼妹 2005-11-21 21:07
今日朝早六點半我個鬧鐘傳出一陣陣尖叫聲..先醒起今日係池釣之王的大日子..所以積刻換衫去呀叉屋企先..
之後就同呀叉一齊去到拱北關口..一去到首先見到吉大俠(我的釣魚老師)同一個釣手..約等10分鐘左右..工作人員之一肥仔就羅住佢個枝單頭棍同佢個支 daiwa假餌竿出現..慢慢地工作人員之一康師傅同參賽者水哥都黎到..佢地三個個樣都好累..應該係岑晚去大湖拼命的關係..之後.其他釣手都黎到啦..但係...偉洛呢??佢仲未黎ge?太約等左五分鐘到啦...吉大俠就話唔等啦...所以全軍一齊過拱北..塔車去光記~~~
去到光記.. 我積刻唸返假餌盃個日..呀!好懷念呀..所以積刻繞場一圈先!..之後康師傅,肥仔同水哥都開竿..其他參賽者都開竿作釣了..我同呀叉就四周圍睇下..因為呀叉佢係第一次黎橫琴光記..之後吉大俠問我同呀叉要唔要玩..佢開一支竿俾我地兩個...但係我就怕中魚要攻個陣斷竿..之後就拒絶左... 作釣唔夠1個鐘頭...肥仔巳經先後釣左好多魚啦...康師傅都唔弱比肥仔差小小差几條左右...但水哥上晏就好似無咩料到wo....肥仔中左好兩三條個陣佢都未中魚...光記個到有一隻好細隻的狗仔..我好鐘意同個隻狗玩...當我抱佢去到一個凹左的地方玩個陣...旁邊的魚竿(唔係我地個隊人ge) 突然直左一直..跟著好出線咁..咁我就羅左上黎..原來原來..真係中魚呀...個陣我就攻左條魚上水....之後個呀嬸走到過黎...我就俾返支竿佢...佢就唔該我...其實個陣我真係唔應該攻個條魚架..萬一我弄斷左人地支竿咁我點算呢..事後康師傅同水哥都有話我..我知錯啦...下次我只會大叫...之後我同呀叉就企響水哥肥仔康師傅佢個旁邊睇佢地釣魚..之後我就借左肥仔支竿...去拋..突然...出線..
支竿向下..咩事呀?做咩呀?里個時候我就收線..攻..收線..攻...原來我係中魚呀!!!!!!!!!我中左一條盧....yeah
好大條呀!!長過我手板掌呀..之後我再接再厲..中多左一條紅鮋...之後上半場就完左食飯...係里個時候..肥仔巳經中左6,7,8條魚啦(多數係星鱸)...康師傅都有魚但係几多條就係好記得(多數都係星鱸)...水哥就...1,2條啦~~中午飯我地有雞,魚,菜,飯食..飯後仲有apple同吉食tim...食完之後呀叉就借肥仔支竿...中左條鱸魚~~
哇~係鱸魚呀~~肥仔好難釣到ge不明物体wo...呀叉第一次就中左啦...几叻呀!!!都係大過手板掌架!!!
下晏個陣d星鱸就唔開口啦..但係立魚就出晒黎.但係肥仔同康師傅仲有水哥都斷左几口呀!!=.="....本身我羅住肥仔支單頭棍打算釣"林哥"(淫魔)..但係無意中釣到條大過手板掌ge黃腳立wo...之後我唔甘心...點解只係釣到黃腳立...我要釣林哥!!!之後在水哥同肥仔的教導下終於釣到一條林哥啦~~^^...之後我又借左呀肥仔支假餌竿釣左條黃腳....呀叉就釣到條林哥~~
之後我同呀叉就睇佢地釣啦~~~水哥響上半場唔係好有料到..但係下半場就中左好多黃腳立啦~~呀肥仔佢下晏就中左1,2條啦(唔記得啦太約啦)..康師傅都中左黃腳..之後釣釣下中左魚wo..d力度唔係立腳應有力度..應該係.....紅鮪啦...之後康師傅俾左支竿比呀肥仔強暴條紅鮪~~~..今日好快就過左啦~在我熟識ge人之中只有水哥係參賽..其他個d人包括我同呀叉都係工作人員~.最後佢就左第二....最後就一齊去半日閑餐廳到食晚餐..之後我同呀叉都有羅自己釣ge魚返屋企....而肥仔水哥康師傅佢地三個人..就約左春春..e+落左大湖~~~今日的報告大致上係咁

四眼妹 2005-11-21 21:08
下面是引用犬齒鮪於2005-11-21 20:44發表的:

一定係四眼妹害他炒粉的~!

唔係我呀~~~>.<

阿叉 2005-11-21 21:11
你地有冇發覺吉大俠"班"獎戈陣~~季軍~亞軍~冠軍~~^^個表情呀~

四眼妹 2005-11-21 21:13
哈哈~~好好笑容呀~~~

查看完整版本: [-- 池釣之王終極後記 --] [-- top --]