查看完整版本: [-- Hunting at the zoo --]

-> 海 磯 釣 訊 -> Hunting at the zoo [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

路亞添 2014-12-10 22:11

Hunting at the zoo

Hunting at the zoo 
 不申請大魚掌
[attachment=143869]
魚竿 :山寨濕淋並繼天瀨磯竿1支
[attachment=143867]
国產並繼竿----開沃---天瀨前打(山寨濕淋)  
捲線 : RYOBI   2000  
母線 : 2號  
子線 : 1號   1米
釣鉤 :金千又1號  
浮標 :1B波
釣餌,菜,白面包

釣水面,打水,看魚吃餌, 太爽了 搶手袋太爽了

P.M. 2014-12-10 23:20

阳江漠南 2014-12-10 23:53

矶竿淡水钓

1魚 2014-12-11 00:02
申請金魚獎

3901 2014-12-11 00:55
賞你"金魚佬"奬!

c236309390 2014-12-11 03:13
我想知響淘寶點樣穩到呢支竿囖....

c236309390 2014-12-11 03:37
上次去念住睇下d倉魚凍死曬未,點知大半日都冇一口就執包袱走人,事因唔識釣粉..
請問師兄可唔可以具體咁講解下,呢次嘅釣法釣組釣餌及邊個位置好釣?
因為我仲系學生,出海消費唔起...但冇魚釣又灰心,,我已經PM咗你向你求教.
希望可以響你度學翻d嘢

紫火 2014-12-11 05:39

悲情釣手 2014-12-11 06:40

路亞添 2014-12-11 08:38
倉魚水涷不開口.
找一個背風的位,去面包店或茶餐廳取面包皮(慳錢),CUT成1CM*1CM,用餌杓打一杓,飄浮出水面,魚會打水,找大水花的地方把釣組拋入.用1B波,1米6~8LB尼龍線腳(慳錢).1號立魚鈎.魚餌是1CM*2CM的面包皮.

国產並繼竿----上網找寧波開沃精工.找熊經理

人仔$1500元,不過學生新手不建議買(慳錢)

zoo 2014-12-11 17:19

看海 2014-12-14 00:04

小小釣手 2014-12-14 03:57

小飛俠Zeng 2014-12-15 10:46
求釣點,求過癮。

路亞添 2014-12-15 17:49
引用第  13  樓  小飛俠Zeng  於  2014-12-15 10:46   發表的  :
求釣點,求過癮。

珠海農科所.三十人民幣釣一天,不取魚,的士36入去.出來叫塘主的車.40~50元

查看完整版本: [-- Hunting at the zoo --] [-- top --]