查看完整版本: [-- 790 餌杓 --]

-> 裝 備 討 論 -> 790 餌杓 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

arrowtsang 2014-05-25 00:19

790 餌杓

早前失了一支,相當不快!

刚收到了一支,調性、大小,長短,相當合手,再雕刻上名字,感覺到相當欢喜!
  [attachment=142025] [attachment=142026]  [attachment=142027]  [attachment=142028]  [attachment=142029]

3901 2014-05-25 01:43
咁多貨

悲情釣手 2014-05-25 02:06
院長大師父.中間個支穿哂洞韓國牌子野.朋友話好好用.唔知道係唔係.俾D參考意見.

另外你而家介紹個支又掂唔掂.我見過都幾靚

arrowtsang 2014-05-25 09:45
引用第  2  樓  悲情釣手  於  2014-05-25 02:06   發表的  :
院長大師父.中間個支穿哂洞韓國牌子野.朋友話好好用.唔知道係唔係.俾D參考意見.                 

另外你而家介紹個支又掂唔掂.我見過都幾靚      

係,韓國品牌,各方面也很合手!

而新的一支是  VFOX  ,杓壳较细小,容積只有上面的一支3份2,我自己打餌份,集惯压實到很细杓且不断的施打,基本上我近乎是杓不離手的!

所以,以这支790長度、全支超轻量、杓兜小号及角度的  VFOX ,更適合我自己!     [attachment=142030]  [attachment=142031]  
当然,以上既係我自己个人喜好,工具,梗係要揀自己順手架啦!

悲情釣手 2014-05-25 11:28
压實到很细杓且不断的施打

哈哈.又學多一樣野.

arrowtsang 2014-05-25 16:01
引用第  4  樓  悲情釣手  於  2014-05-25 11:28   發表的  :
压實到很细杓且不断的施打

哈哈.又學多一樣野.   

的確,每人的打法不同,我見过好多師父,隔二三十分鐘打一次,一次就十几廿壳大大壳咁打,而我就習惯每分鈡都打,细细壳打,哈哈,各有各打吧!

郑二伟 2014-05-25 20:29

紫火 2014-05-25 22:16
相当专业

itit 2014-05-26 00:07

ymtchris 2014-05-26 10:14
大連百貨....

Sam_Sam 2014-05-28 15:07

查看完整版本: [-- 790 餌杓 --] [-- top --]