查看完整版本: [-- 寫果個;咩人來ga! --]

-> 議 事 亭 -> 寫果個;咩人來ga! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

機車28 2012-12-27 14:09

寫果個;咩人來ga!

[attachment=132682]
這是我在fb朋友發給我的文章!我真的冇野講!

這位呀sir!值得一讚!

ymtchris 2012-12-27 14:18
個阿蛇做得好, 寫果個就真係不知所謂呀.................................     

天花佬 2012-12-27 14:39
其實啊蛇多數係幾好人嘅!
祇係有D害群之馬 搞壞晒D形象啫嘛!

小魔女SOS 2012-12-27 14:41
D香港人咪就係之前太愛形象所以依加見澳門乜都好過佢地,所以得個恨字 講就理直氣壯!港警係唔會做d咁影響形象嘅傻事 更影響警隊聲譽既事都仲做得出呀

釣魚郎 2012-12-27 14:49
地方唔同,法律唔同......好難講........不過這位呀sir!值得一讚!

機車28 2012-12-27 14:52
引用第  3  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

D香港人咪就係之前太愛形象所以依加見澳門乜都好過佢地,所以得個恨字 講就理直氣壯!港警係唔會做d咁影響形象嘅傻事 更影響警隊聲譽既事都仲做得出呀   

佢都唔知寫d咩出來!

機車28 2012-12-27 14:54
引用第  4  樓  釣魚郎  於  

發表的  :

地方唔同,法律唔同......好難講........不過這位呀sir!值得一讚!

喱個唔係法律既問題!
係!人性,既表現!

活活 2012-12-27 15:06
為市民服務~       

悲情釣手 2012-12-27 16:15
做得好     

貓仔 2012-12-27 17:47
sir!值得一讚!     

zoo 2012-12-27 18:40
其实你地有無發現第三幅相個幾個字:香港冷漠!

Sam_Sam 2012-12-27 19:22

chaofish 2012-12-27 19:40
香港果邊係冇人情味架,我地馬交人有人性人品,佢地有少部份無知既人亂咁講又佢啦

chaofish 2012-12-27 19:46
引用第 4 樓 釣魚郎 於

發表的 :

我念香港果邊D警察幇老人家推車仔吾使坐監掛

隨行者 2012-12-27 19:50
寫個無品,總編更加無腦   

arrowtsang 2012-12-27 19:59
人有好坏之分,呢位警員在此刻當然好啦,其他就唔知啦,或许更好,或许……!

至於樓上亞師姐在对比港警、澳警,又或是港澳两地的評論,我看還是省一下喇,,根本两處地方两處國度,不可相提並論,你是澳门市民當然知道本地之好處,反过來香港市民亦是一樣,未曾在对埠生活及工作过的人,只是在媒界得知其一鳞半爪,往往事實未必如媒体所言!

最好嘗試抽離而观,……全國只有本澳可合法擺設賭枱,其收益只計來自國内賭客已十分可觀,……所以呢,還為可要再得两地作比較呢??

arrowtsang 2012-12-27 20:03
寫稿那位仁兄九唔搭八,呢類文筆可說垃圾,未知原由妄語判断,正宗断章取義,執得啦!唯恐天下不乱且哗众取宠,不知所謂的文稿!

亞枝 2012-12-27 20:04
   值得一讚   

荷包 2012-12-27 20:08
寫哥個有問題多D

春魚 2012-12-27 20:37
寫嘅內容蟹5清楚 有相有真相 呢位阿sir要讚     

林正英 2012-12-27 20:43

春魚 2012-12-27 20:51
引用第 16 樓 arrowtsang 於

發表的 :

人有好坏之分,呢位警員在此刻當然好啦,其他就唔知啦,或许更好,或许……!

至於樓上亞師姐在对比港警、澳警,又或是港澳两地的評論,我看還是省一下喇,,根本两處地方两處國度,不可相提並論,你是澳门市民當然知道本地之好處,反过來香港市民亦是一樣,未曾在对埠生活及工作过的人,只是在媒界得知其一鳞半爪,往往事實未必如媒体所言!

.......

5洗咁大反應 你都系我地澳門人嫁領導之一 巧似D馬梗.過左埠就系自己友 淨番果兩成血統果邊都5認你啦

機車28 2012-12-27 21:13
講一句話;作者 佢;侮辱  私文!  

arrowtsang 2012-12-27 21:26
引用第  22  樓  春魚  於  

發表的  :

5洗咁大反應 你都系我地澳門人嫁領導之一 巧似D馬梗.過左埠就系自己友 淨番果兩成血統果邊都5認你啦   

简单一点耒說,十几億人之地,唯一可有賭桌,优势易得,不值乖嬌,对吧???

春魚 2012-12-27 21:41
引用第 24 樓 arrowtsang 於

發表的 :

简单一点耒說,十几億人之地,唯一可有賭桌,优势易得,不值乖嬌,对吧???

你系我地領導 5巧梗勞氣.你需要需要中立@

鮑仔 2012-12-27 21:42
我都係FB睇過,這位警員值得     

arrowtsang 2012-12-27 21:51
引用第  25  樓  春魚  於  

發表的  :

你系我地領導 5巧梗勞氣.你需要需要中立@  

我最中立架啦,後生仔,睇事物唔好偏頗,要抽離睇下,拿……,我唔係講你呀!仲有,批衫印好未呀??!

hot 2012-12-27 21:55
[quote][color=#FF8200][b]引用第  23  樓  [i]機車28  於  

2012-12-27 21:13[/i]   發表的  :[/b][/color]
[size=6][b]講一句話;作者 佢;侮辱  私文![s:83][s:83] [/b][/size] 

[url=http://www.fishingmacau.com/bbs/job.php?action=topost&tid=42495&pid=928272][img]images/back.gif[/img][/url]
[/quote]
實在字里行間係暗諷香港警察。作為報纸编輯,點會忽略圖片帶比讀者咩既感受吖!只係版主你冇细味佢行文用語啫!

春魚 2012-12-27 22:00
引用第 27 樓 arrowtsang 於

發表的 :

我最中立架啦,後生仔,睇事物唔好偏頗,要抽離睇下,拿……,我唔係講你呀! 仲有,批衫印好未呀??!

寄貨中

arrowtsang 2012-12-27 22:03
引用第  29  樓  春魚  於  

發表的  :

寄貨中  

青岛,宵夜,已買好了!

小小強 2012-12-27 23:22
嗱嗱嗱,你睇吓大家幾大反應,香港蘋果同爽報咪靠大家咁大反應,先生存到囉!!!!

佢好明顯係借黎串政府既啫,肥老黎戈兩份報紙係要黎反反反再反,,笑吓咪算囉,使咩咁認真。

為民服務係本份,影多多都唔怕,咪當宣傳囉,你話影到蛇王吞POP就話啫。

你有你寫,我有我地照釣魚!

常樂!

P.M. 2012-12-27 23:24
d香港老5抵得啊???       
力撐啊sir           

1魚 2012-12-27 23:46
阿婆沒有即時人身危險,請阿婆坐在路邊等一下,打上警廳的call台,請兩名便衣的來處理較妥當

唔好鬧我冷血     

itit 2012-12-28 00:28
這位呀sir值得一讚

台灣仔 2012-12-28 01:12
其實落筆那個只是借澳警諷刺港警,兩人也值得讚     

天生快活人 2012-12-28 10:31
称赞一个!!   

查看完整版本: [-- 寫果個;咩人來ga! --] [-- top --]