查看完整版本: [-- 本網有言論自由嗎? --]

-> 議 事 亭 -> 本網有言論自由嗎? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

路亞添 2012-12-02 20:06

本網有言論自由嗎?

大雨下跑了個馬拉松,頭風發作,思覺失調,要上青山頂醫院看一看  
煩請1魚定一定發言要求    

是我個人的問題還是大眾的問題,

吾每日三省吾身

P.M. 2012-12-02 20:11
某资格评论       

歸隱田園 2012-12-02 20:25
有權就有自由.....明嗎...?

機車28 2012-12-02 21:28
有d咁既事!   

Sam_Sam 2012-12-02 21:33

arrowtsang 2012-12-02 22:23
邊個食飽飯咁得閒窒親我地亞添哥呀???!! 我比10個叻佢! 不過話又說回前頭,亞添哥你老人家要本網言論自由到咩程度先合你老哥心意呀??? [attachment=131458] [attachment=131458] [attachment=131458]  

路過... 2012-12-02 22:27

CKC 2012-12-02 22:29
魚網高手雲集各有見解   

悲情釣手 2012-12-02 23:43
支持添哥   

muito 2012-12-02 23:48

咁都刪不是吧

obrien 2012-12-03 00:14
引用第  5  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

邊個食飽飯咁..........家要本網言論自由到咩程度先合你老哥心意呀[attachment=131458] [attachment=131458] [attachment=131458

應該有個交代........ 
  乜都要有規有舉,,,,    規舉要有道理...  

1魚 2012-12-03 00:45
查過最近紀錄,沒有任何版主刪帖的紀錄,請明確指出?

本網是否自由?

1~在討論版借題推廣商品,會被刪帖  (因為應該在商業版發佈)  
2~介紹澳門禁釣地區釣訊,會被刪帖  (因為會誤導其他釣友觸法)  
3~煽動血腥和色情及罪惡,會被刪帖  (因為違反網站原則)  

路亞添 2012-12-03 00:54
明白了,可能今日早上5時大雨下跑完個迷你馬拉松,個人傻左記錯      

早d上床休息,有助病程.88

1魚 2012-12-03 01:03
引用第  12  樓  路亞添  於  

發表的  :

明白了,可能今日早上5時大雨下跑完個迷你馬拉松,個人傻左記錯       

添sir~查過晒了,網站如果有版主刪帖,都會有出現好似facebook那種動態紀錄,可以查出是否有執行過這個刪帖的動作,但有一個可能,係某人發了帖之後,租用空間的公司,剛好在轉移資料至其他主機時,出現了狀況,導入的數據漏了剛發的帖,所以就消失了,這是會有可能,但應該非常非常少發生~
添sir所講被刪的帖內容,應該不會導致有人發生利益損失,而私自刪除....所以
等我再查查先

itit 2012-12-03 01:10
支持添哥

路亞添 2012-12-03 01:17
   多謝支持

路亞添 2012-12-03 01:17
   多謝支持

1魚 2012-12-03 01:27
我剛在本帖回覆了一次,內容輸入  測試 兩個字,然後我刪了該回覆的帖,網站管理的查證頁面,出現了我刪除回覆的紀錄
所以證明網站運作正常,
我以人格擔保,絕對無人刪帖~     

kamio 2012-12-03 08:34
支持添哥x3     

ymtchris 2012-12-03 09:00
阿添蛇, 係唔係迷馬跑多咗千多米, 你條氣唔係咁鬼順咁呀....   

吉野 2012-12-03 10:42
引用第 2 樓 歸隱田園 於

發表的 :

有權就有自由.....明嗎...?

同意,十分同意..
好似早幾年,本人發表一些與一魚叔相反的意見,
竟然弹出幾条擦鞋仔,話我插親一魚叔,5尊重佢,所以5准駁佢咀wo........等等字句
正一擦鞋仔....
咁你話有冇自由呀,??冇權又點有自由呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

釣魚郎 2012-12-03 11:27

joaoao 2012-12-03 11:41
小弟很膚淺,每次看到阿sir的帖子只聯想到........        [attachment=131462]  

1魚 2012-12-03 12:21
引用第  20  樓  吉野  於  

發表的  :

同意,十分同意..
好似早幾年,本人發表一些與一魚叔相反的意見,
竟然弹出幾条擦鞋仔,話我插親一魚叔,5尊重佢,所以5准駁佢咀wo........等等字句
正一擦鞋仔....
.......

吉野兄,就您回覆的帖中,所指
(竟然弹出幾条擦鞋仔,話我插親一魚叔,5尊重佢,所以5准駁佢咀wo........等等字句)

好明顯您的內容已經傷害到本網的版主們,我不知您所指過去是什麼事,最好找出來大家繼續再討論,但所謂(擦鞋仔)一詞,我感覺對整個網站的管理團隊都被污名化了!

(擦鞋仔)是指一個人向他們的上司奉承,希望得到升級,以獲取物質或金錢上的好處,而漁樂網只是一個討論的平台,管理層是沒有真實的金錢酬勞的,我們大家之前互不相識,偶然在這裡認定之後,大家開始活動起來,這是經由共同興趣之下維繫起來的感情,每次我回澳門,都會召集一群網站的老朋友們聚會,任何會員都歡迎出席互相認識的

平時沒有參與這些網站公開召集活動的會員及網友們,或許在這方面誤解了,希望日後大家多些參與,以化解不必要的成見!!

chaofish 2012-12-03 12:46
乜程度叫自由周魚都冇有好明白

chaofish 2012-12-03 12:47
乜程度叫自由周魚都冇有好明白

arrowtsang 2012-12-03 13:25
引用第  23  樓  1魚  於  

發表的  :

(竟然弹出幾条擦鞋仔,話我插親一魚叔,5尊重佢,所以5准駁佢咀wo........等等字句)

好明顯您的內容已經傷害到本網的版主們,我不知您所指過去是什麼事,最好找出來大家繼續再討論,但所謂(擦鞋仔)一詞,我感覺對整個網站的管理團隊都被污名化了!
.......

唉也……,亞鱼叔你真係好鬼好氣魄,我地亚添蛇张帖根本就係响度無的放矢、無風起浪,你我㫮查过操作纪錄,心知肚明佢搞边科啦,而家引來臭味相投之辈同來弹劾網風,我党得佢設局D橋太out喇!係呢先比佢玩咁耐咋,第二度?早封左佢收佢皮啦!!!!

zoo 2012-12-03 14:25
魚網講釣魚一定自由    想再自由的我會係屋企

機車28 2012-12-03 14:46

路亞添 2012-12-03 15:32
可能是數據漏了剛發的帖,所以就消失了
又可能自己腦力出現問題記錯.

書面再說聲引起誤會.SORRY.
申請把這個帖DELETE或移到碎紙機,並把本人降為一般會員,炒版主魷魚.          

路亞添 2012-12-03 15:36
每次看到貌兄的帖子都聯想到.......   

1魚 2012-12-03 15:39
引用第  29  樓  路亞添  於  

發表的  :

申請把這個帖DELETE,並把本人降為一般會員,炒版主魷魚.       

炒魷魚要補水~娛樂場近期被賭客贏巨款,公司現金已輸光,要等安哥現金分享救濟呀!!

小魔女SOS 2012-12-03 15:49
引用第  31  樓  1魚  於  

發表的  :

炒魷魚要補水~娛樂場近期被賭客贏巨款,公司現金已輸光,要等安哥現金分享救濟呀!!

又爆廠

1魚 2012-12-03 15:53
睇粵語殘片時代,曹達華一定扮演忠,石堅一定做奸

忠的人最後不會死
奸的人最後多數都會被忠的人殺死

但現在呢~現在的電影已經不一樣了

忠的人不一定不死
奸的人也不一定會死

反正忠的和奸的角色都好含糊了,但一場戲裡不可能全部主角都扮演忠的,亦不可能全部主角是奸的,總有人去扮一下忠的,另一班人扮奸的,誰是忠的,誰是奸的,讓觀眾去猜,這樣的電影才會拍得精彩!

zoo 2012-12-03 15:55
我無間道GE

小魔女SOS 2012-12-03 16:08
但有樣野不論忠定奸佢地都係求一樣野,就是演活自己去攞影帝或視帝,讓觀眾們去應同佢既演技   

吉野 2012-12-03 16:42
引用第 26 樓 arrowtsang 於

發表的 :

唉也……,亞鱼叔你真係好鬼好氣魄,我地亚添蛇张帖根本就係响度無的放矢、無風起浪,你我㫮 查过操作纪錄,心知肚明佢搞边科啦,而家引來臭味相投之辈同來弹劾網風,我党得佢設局D橋太out喇! 係呢先比佢玩咁耐咋,第二度?早封左佢收佢皮啦!!!!

我講 擦鞋仔就話得罪人,,你講臭味相投之辈 就冇問題,麻就系權力問題lo
又睇下你點解話...

釣魚郎 2012-12-03 16:48
引用第  34  樓  zoo  於  

發表的  :

我無間道GE   

你係間(中)無(出現)道

吉野 2012-12-03 16:53
引用第 23 樓 1魚 於

發表的 :

.......
既然一魚叔話我說擦鞋仔一詞不妥當的話,
而你對一名心地善良的系統管理人員說出臭味相投之辈的用詞,又如何回應呢?
望能指教.

zoo 2012-12-03 17:03
引用第  37  樓  釣魚郎  於  

發表的  :

你係間(中)無(出現)道

除非我放假或釣魚, 基本都會在線

arrowtsang 2012-12-03 17:52
詞都未明就學人駁咀!

機車28 2012-12-03 18:07
做人處世!是否跟年齡的成長!又或者是本身的學識及對事情真理的理解呢!
我真的混淆了

吉野 2012-12-03 18:22
引用第 40 樓 arrowtsang 於

發表的 :

詞都未明就學人駁咀!

至叻麻就系你lo!
大家會分析的.......我就到此為止,bye bye.......由得你威夠佢,只在此有權力的人

1魚 2012-12-03 18:31
算了算了,就算同床都有異夢,何況大家未見過面,單憑網站少許有火藥味的留言,豈可判斷一切
呢個帖已經達到目的,證明係.....
絕對無任何人刪過帖~所以討論完畢

我去食飯了!!     

路過... 2012-12-03 19:35

大麻康 2012-12-04 00:25

看海 2012-12-04 00:46
引用第  45  樓  大麻康  於  

發表的  :

小小強 2012-12-04 01:11
氣量多大,言論自由就有多寛。

看開點,事事不上心,玩世不恭心態看世情。

添哥,我尋日都淋雨跑咗個半馬,但無頭瘋跡像喎~~

機車28 2012-12-04 03:16
[uote]引用第 47 樓 小小強 於

發表的 :

氣量多大,言論自由就有多寛。

看開點,事事不上心,玩世不恭心態看世情。

添哥,我尋日都淋雨跑咗個半馬,但無頭瘋跡像喎~~
.......
[/quote]
小強兄!你看化了:恭喜!
為人師表者!最緊要 !自已做緊什麼事情!

因為很多人跟著我們的!

艇釣王 2012-12-04 23:13
係有限度自由
本網基本上已被分級為
a級 磯釣
b級:艇釣
c級:圍釣
d級:塘釣
e級:沿岸海边(不用花$的)
F級:假餌釣 (連虾虫都不用買的)     

查看完整版本: [-- 本網有言論自由嗎? --] [-- top --]