查看完整版本: [-- 光榮退役! --]

-> 裝 備 討 論 -> 光榮退役! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

arrowtsang 2012-11-28 21:59

光榮退役!

話說呢下,隻CASIO SPORY spf-40都跟我出海好多年!
[attachment=131286]
戴左幾多年都唔記得咯...。

戴到個制都冇埋,就封D"玻璃膠"頂住D水都頂左幾年!
[attachment=131287]

早輪冇セ電,夜光開唔到就欏去換新電池。

比個鐘錶師父打開個錶蓋一睇..........
佢就話------喂,老友,你隻野漏水喎!
我就話------下,唔係馬...!
佢就話------係呀,咩唔係呀,拿,你住己睇下喇!

點知我一睇,咦...,係喎,典解拱架?生左銹架?咪問下戈個整錶師父囉!

我就問-----亞師父呀,因咩我隻野會生銹架?咁有冇得整架?求先仲好地地個喎,係暗D之嘛!
佢就話-----唔知架,可能得,又可能唔得,換左新電試下先啦,50蚊啦,你隻咁既野,入面用四粒電心架!
我就話-----係囉係囉,換啦換啦!

磅左水,等師父換左電(佢好好心機,讚一下!),證實左,除左時間、年、月、日功能正常外,其餘功能----瓜晒!

我臨走戈個整錶師父話----E D錶,用幾粒電蕊仔,冇電初時唔多覺,其後遂粒電蕊壞左就會漏電蕊水浸壞錶,係咁架喇....!唔壞邊有新丫.....。
就係咁囉!各位兄弟,自己留意下喇,但逢行電既手表,照明暗暗地就好換電架喇,好似我咁樣就唔見錢架喇!

之不過咁呀,咁我又藉口買亞總舵主早排 post 戈隻黑鋼 CASIO 3259 釣魚錶喇,嘿嘿!
[attachment=131288]
E隻黑鋼 CASIO 3259 外型相當醒目又英震,實在....實在太襯我鳥!
入左總舵主6668鐘錶行,仲見到好多我咁英俊既好野,下次再去昅下搜刮一下!

[attachment=131289]  [attachment=131290]   http://www.6668watch.com/twd/
隻舊既CASIO SPORY spf-40,在海上光榮退役,以後跑陸路啦!

arrowtsang 2012-11-28 22:06
就係咁囉!各位兄弟,自己留意下喇,但逢行電既手表,照明暗暗地就好換電架喇,好似我咁樣就唔見錢架喇!

生仔 2012-11-28 22:18

梁爽 2012-11-28 22:35

舊架唔去
那有新的

老蛇 2012-11-28 22:36
咁就有新野用   

小小釣手 2012-11-28 22:40

Sam_Sam 2012-11-28 22:46

wongchikit 2012-11-28 23:56
借口

海狗 2012-11-29 02:11

機車28 2012-11-29 03:54
呀d兄!我果隻舊款!還在運行中!

昭昭 2012-11-29 04:03

白鱲狂 2012-11-29 08:28
呀院長;好似隻錶俊郎D咼!           

ymtchris 2012-11-29 08:52
睇嚟唔換隻新嘢, 喱期你沒運行呀.................   

細鋒 2012-11-29 09:28
Pro Trek 好呀... 行太陽能...我都有隻, 不過係舊型號, c兄你隻就新型號.. 多d帶佢晒下太陽啦 ,不過這兩星期天天下雨

zoo 2012-11-29 10:25
光榮退役   

小魔女SOS 2012-11-29 10:32
阿丸腸伯伯你都就來退役啦更何況隻錶...................   

釣魚郎 2012-11-29 12:17
你想買新錶啫,使唔使咁多藉口     

華仔 2012-11-29 14:00

查看完整版本: [-- 光榮退役! --] [-- top --]