查看完整版本: [-- 處南油記........ --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 處南油記........ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

釣魚郎 2012-09-07 14:37

處南油記........

曾聽人講過釣魚人無論點都要去一次南油見識........其實早幾年已有朋友叫出,一來怕 ,二來惊 所以一直 .....本來今年5月都可能起行,又遇到一齊出發既好友屋企有事,搞到一大班好兄弟都無心情玩........... ]........下刪一百多字.....今次去既地點叫西井.........釣穫好差,成船只得一條3斤到火點,一條5斤到牙點,兩條10斤到紅鮪,兩條10幾斤黃鯕,一條10幾斤大班.........今次係由深圳出,因朋友既老細有幾個朋友係深圳,所以就經由深圳海釣網既一個叫老楊既雅園釣魚鋪老細定船...唔提由自何提起巴x火一早朋友個老細定個時話明包船,最多16個人,唔包餌,包鉛包炮架包天秤收38000......咁深圳d人就各帶家屬共3人........個老楊就話多3個女士加多3600,咁我地話加埋先15人仲要包船做咩加錢,咁個老細都算昭俾,好啦,本應話朝頭早6點開船,咁我地半夜2點幾到,佢又話不如早開船,點知佢收尾數時又加多3000,話提前開船費.........200隻死墨魚釣餌多謝4000.....開頭話有2個電鉸租500,炮架6個免費,點知上到船係無電鉸,炮架得4個,有兩個仲要俾佢老楊所帶來既朋友用左餐就4菜1湯,真健康,真係除左第一餐有隻雞,就全部4菜1湯叫佢加兩隻荷包蛋,無除非加或者用我地自己買既午餐肉罐頭交換早餐好清淡,可能知道城市人太多肉,咁就白粥送榨菜,腐乳仲要得半樽,食完就無咁釣到魚就緊係要來食魚生同清蒸,唔該加工費100........咁回到佢鋪頭找尾數仲一粒鉛100,用左無割都要俾,用左4粒400,天秤20一枝,鈎20隻,人頭小費1人100,又要1600,但係我地落船前已俾左小費5個船工,所以唔俾6個西瓜20個蘋果3斤提子4箱水4箱氣水又4000,....總數盛惠連落訂個48000........講出來係要大家下次出都要搵熟人訂,因為今次訂船係果老細既伙計定,佢就深圳d人就係深圳海釣網既一個叫老楊既雅園釣魚鋪老細定船所以就有以上既結果

kin8322 2012-09-07 14:47
好過揸刀去搶.....

休渔琪 2012-09-07 15:04
     叫他去死;了!!!

小魔女SOS 2012-09-07 15:25
老闆你咁大舊肥豬肉唔劏你劏邊個姐     

想釣魚 2012-09-07 15:28

悲情釣手 2012-09-07 15:30
咁X過分     

南极虾 2012-09-07 15:40

林正英 2012-09-07 15:40
咁多得,同搶無分別     

天花佬 2012-09-07 15:41
4万几?成廿万台币?甘多人去台湾东引住一个礼拜都吾驶甘贵
甘大只水鱼

1魚 2012-09-07 15:55
唔怕少左樣器官安全返回澳門都已經算好好喇~~謝天謝地~!!
好玩好玩極好玩之南海肥羊炸油之旅

假師傅 2012-09-07 16:10
今次真係上左海盜船!!   

發記 2012-09-07 16:34
我會係船上殺左佢先!

arrowtsang 2012-09-07 17:42

釣魚痴 2012-09-07 17:44
     xx           

zoo 2012-09-07 19:34
第一次就有難忘經歷

小小強 2012-09-07 19:39
強國割喉放血法

黑仔華 2012-09-07 19:47
真正係pk魚具老板

朱古力 2012-09-07 20:22
禁住搶   

艇釣王 2012-09-07 21:31
咁就上演一幕  叛艦諜血記
由馬龍白蘭度 影帝之成名作

老蛇 2012-09-07 21:50

Sam_Sam 2012-09-07 22:06
好過搶呀

求.敗 2012-09-07 23:26
最欣賞佢船上有「小賣部」     

見血方休 2012-09-08 00:58
口甘沙巴真係軍真10000000000000000倍,仲送老虎蝦比我地食^^

任我行 2012-09-08 01:21
點念到你地自來飯盒,自己帶女上船丫,人地小買部有嘛

看海 2012-09-08 01:29
你的處南油真難忘    ,好在我嘅處,比總裁攪得都幾舒服   

seng3388 2012-09-08 05:03

路亞添 2012-09-08 09:46
公告天下,斷其米路

chaofish 2012-09-08 10:41
海盜船

個名臭晒...

醒目榮 2012-09-08 23:45
而家D人想盡辦法揾快錢 狼狽為奸冇商業道德   

無主孤魂 2012-09-20 17:23
有機會落香港釣,包船都唔馳咁價錢呀!

obrien 2012-09-24 00:06
多謝提醒......       

文西 2013-05-01 19:04

luciano 2013-05-15 13:31

機車28 2013-05-15 22:41
佢收到風!以為你是地產業巨人:梨加庭
陰公囉!

查看完整版本: [-- 處南油記........ --] [-- top --]