查看完整版本: [-- 電槍 --]

-> 議 事 亭 -> 電槍 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

看海 2012-09-01 21:20

電槍

真人真事 ( 唔好幫人 打電話 )

話說星期一晚上係廣州近 廣州大酒店(名唔知道係 咪咁叫,有永安車番香 港)同個老 友同埋佢個客食完飯,由 於落大雨咁就諗住去酒店 截車,因為有遮蓋,咁行 到近酒店 旁一條小路口,見到有個 大約 40 歲香港男人,係 大雨下訓騎樓底 ,咁我地 見佢著衫 應該係香港人,咪行埋去 睇下 ,原來暈左 ,拍醒 佢,佢就住個間酒店,咁 就叫酒店保 安扶佢返酒店。原來佢先 前避雨,有條大陸仔行埋 去,拎部 Nokia '6150' 出來話唔 識用,不過又要緊急打電 話,叫佢幫佢打,佢一掂 部電話個大陸仔一按制, 佢就訓 低 ,比人槍哂 D 野!最 後酒店報警 ,我地走頭! 問返 D 老廣州,呢隻電 槍,三舊水 就買到 ,有 9成似 6150!小心!小心!各 位,我 ... 都遇過類似情 況 ................兩個月前,我 在荃灣大河道 '吉野家'樓 下等人,突然有條大陸 仔 走過來,拿部 'NOKIA 6150' 出來,話唔識開著 部電話,叫我幫佢,我覺 得好有可 疑,無理佢,仲同佢講: 「搵食行遠 D 啦!」跟 住佢就行開了,我想吊住 佢尾睇佢 有無問第二個,想知佢究 竟想點樣騙人,點知條友 一過完條馬路就影都唔 見,好肯定 係身有屎,而家諗起都一 額汗?

記得提醒你身邊的人,叫佢哋小心

黑仔華 2012-09-01 21:26

joaoao 2012-09-01 21:38
   乜都有...小心陌生人

muito 2012-09-01 21:44
   謝謝提醒

arrowtsang 2012-09-01 21:57
[attachment=129164]  

路亞添 2012-09-01 22:20
搵食行遠 D 啦!    

林正英 2012-09-01 22:23
   咁大獲~小心~小心

小小釣手 2012-09-01 22:29
引用第  4  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

[attachment=129164]    
院長得左手

老蛇 2012-09-01 22:36
引用第  2  樓  joaoao  於  

發表的  :

乜都有...小心陌生人

X2

小魔女SOS 2012-09-01 22:43
哩D新聞幾個月前已有聽聞了

看海 2012-09-02 11:10
引用第  7  樓  小小釣手  於  

發表的  :

院長得左手      

得手就快D拎走啦!我想 要個位座呀

1魚 2012-09-02 11:45
呢則網路傳聞好耐以前都聽過   

ymtchris 2012-09-02 13:13
都係要小心。

活活 2012-09-02 13:16
總之呢。。。。
出門幫人打電話,打手槍,飛機,大砲 要注意安全。(因為唔系專業)
出海幫人打誘餌,打攏通,打龜 就更加要打醒十二分精神。(有人會瀨你)

发哥 2012-09-02 17:01
多谢提醒   

龍王 2012-09-02 18:19
如果要電人直接電按ON,駛唔駛搞咁多也出來,可信程度好底

chansimon 2012-09-03 11:08
總之E家係大陸要打醒12分精神

釣魚郎 2012-09-03 12:41

忍者引魚 2012-09-03 20:15
        ths...............

發記 2012-09-03 20:48
搵食行遠D

台灣仔 2012-09-03 23:24
我八年前己睇過這篇文章   

查看完整版本: [-- 電槍 --] [-- top --]