查看完整版本: [-- 工務局入圖則問題 --]

-> 議 事 亭 -> 工務局入圖則問題 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

細橋 2012-07-02 22:38

工務局入圖則問題

有朋友開琴行,因改建一些屋內間隔,需要向工務局入圖則,請問有無人知道哪裡可以找到人畫圖則啊? 大約幾多錢?

P.M. 2012-07-02 22:53
5好意思,幫你5到   

itit 2012-07-02 22:55
數万

arrowtsang 2012-07-02 22:57
引用樓主  細橋  於 2012-07-02 22:38

發表的 工務局入圖則問題 :

有朋友開琴行,因改建一些屋內間隔,需要向工務局入圖則,請問有無人知道哪裡可以找到人畫圖則啊? 大約幾多錢?

一會用WhatsApp傳資料給你!!平時我都係該位人仕代我做此類項目的,佢做事好妥檔!!收唔到打番比我啦!

梁爽 2012-07-02 23:22
院長=校長

亞神 2012-07-03 00:48
琴行前車位,據我所知有間琴行在賈伯樂提督街,多年前向政府申請門前公共街道車位,其理據是搬琴是好專業的及小心所用時間較長,為免阻礙路面交通,好似這樣成功左,現在還有時間的專用車位街牌,政府一年收費應該唔貴,可作參考,現在應該要去交通事務局查詢。

top 2012-07-03 11:33
引用第  5  樓  亞神  於  

發表的  :

琴行前車位,據我所知有間琴行在賈伯樂提督街,多年前向政府申請門前公共街道車位,其理據是搬琴是好專業的及小心所用時間較長,為免阻礙路面交通,好似這樣成功左,現在還有時間的專用車位街牌,政府一年收費應該唔貴,可作參考,現在應該要去交通事務局查詢。
牛頭唔搭馬咀?!   

釣魚郎 2012-07-03 11:39

1魚 2012-07-03 13:26
引用第  6  樓  top  於  

發表的  :

牛頭唔搭馬咀?!   

他是提議可以多加利用門口的車位,我明呀

查看完整版本: [-- 工務局入圖則問題 --] [-- top --]