查看完整版本: [-- 好想去水塘度釣下魚!!! --]

-> 釣 點 介 紹 -> 好想去水塘度釣下魚!!! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

skywww2004 2012-06-01 00:33

好想去水塘度釣下魚!!!

我諗水塘入面一定會有好多魚,點解澳門唔會仿效台灣日本,可以開放比人釣魚。唔知師兄門知唔知,捉人大隊會係咩時間出動?咩時間釣會安全啲呀?唔想魚都未中就要比人罰款。

skywww2004 2012-06-01 00:36

看海 2012-06-01 00:41
   在你左近,玩吾過,有錄像的,水塘吾比釣有原因,請勿試   

skywww2004 2012-06-01 00:52
係嫁?咁真係唔好冒險啦。
咁我想問路環學車場戈度又有好大個塘喔。
但係圍住晒,諗緊可唔可以係山戈邊走過去。
戈度又係咩地方呀?師兄。     

PoU 2012-06-01 04:30
引用第  3  樓  skywww2004  於  

發表的  :

係嫁?咁真係唔好冒險啦。
咁我想問路環學車場戈度又有好大個塘喔。
但係圍住晒,諗緊可唔可以係山戈邊走過去。
戈度又係咩地方呀?師兄。       

幾年前 應該有3年了  初初未識釣魚戈時  偷入過去釣...   有d非仔玩下

P.M. 2012-06-01 05:53
該主題已被管理員屏蔽!

財叔 2012-06-01 06:52
釣水塘?    小心!小心!為了你的家人三思   

arrowtsang 2012-06-01 08:15
由於本澳水塘、蓄水庫及人工湖均禁止垂釣及捕撈,切勿以身試法!

我嘗試舉個例子:香港的海洋公園,那兒夠好魚了吧??!大家會休館時刻去偷釣嗎??!某些地方是供休憩及觀賞用的,作為一個釣魚人,要懂得分辨"何為釣場"。

本人亦算是釣痴一名,無奈亦只好另覓釣點!

為免誤導他人往禁釣地點而觸犯法例,所以本帖將被關上,敬希樓主及各界見諒!

查看完整版本: [-- 好想去水塘度釣下魚!!! --] [-- top --]