查看完整版本: [-- 練餌 --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 練餌 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

joaoao 2011-10-30 20:42

練餌

今日入左兩包第一次見的NTN嘅練餌[原諒我孤陋寡聞見識少]....唔知大家有冇用過....如有的話可否講下有乜心得&效果

[attachment=121302] [attachment=121303]  

發記 2011-10-30 20:46
未見過    

arrowtsang 2011-10-30 20:47
兩三年前,popo買左,分左包比我,我唔識用!

小魚兒 2011-10-30 20:49
無有用過....入得兩包咁小.....

總舵主 2011-10-30 21:07
呢個品牌我十五六年前用過啦。             

xcy 2011-10-30 21:12
舊時係名人買黎用過黑,白都係泥猛唱歌婆風臘仔最愛
請問樓主宜家後邊度買啊!

无极 2011-10-30 21:14
小鱼多时 黑格丸好D  

生仔 2011-10-30 21:18
   未見過

鮑仔 2011-10-30 21:40
邊度買啊   

fd_dicky 2011-10-30 21:45
不過隻黑格丸超腥臭,, 洗極手都有味.....

Sam_Sam 2011-10-30 21:51
不如你試過之後話比我地知好吾好用啦   

OABCO 2011-10-30 21:55
貌兄~~
你可以C下用下呢幾隻包~~
本人覺得幾好~~不過都幾貴~~
到左真係無辦法避開魚仔圍攻時先用!!效果好好!!放落水幾次先化晒!!幾襟涯!!   
希望幫到你中大白立!!   

財叔 2011-10-30 22:35
引用樓主  joaoao  於 2011-10-30 20:42

發表的 練餌 :

今日入左兩包第一次見的NTN嘅練餌[原諒我孤陋寡聞見識少]....唔知大家有冇用過....如有的話可否講下有乜心得&效果

[attachment=121302] [attachment=121303]  

你比包我,等我大後日同你用,返尼話你知物料

ananda 2011-10-30 22:54
我钓过炼饵,但用的唔系尼只牌子的,在码头静水钓长标又几好用的。

1魚 2011-10-30 23:02
台灣產品
http://www.ntn.com.tw/front/bin/ptlist.phtml?Category=100022

我上個月跟大師學做練餌,過幾日POST出尼

viva 2011-10-31 00:16

joaoao 2011-10-31 01:01
引用第  14  樓  1魚  於  

發表的  :

台灣產品
http://www.ntn.com.tw/front/bin/ptlist.phtml?Category=100022

我上個月跟大師學做練餌,過幾日POST出尼

PM me

xue76 2011-10-31 01:03
貌哥几时转钓衣尾野啊!我用过都钓的到!不过唔够我自己做的好用!       

arrowtsang 2011-10-31 01:04
避到小魚既味道,相對避到大魚,唔太建議用,セ餌都好,我建議針對手法!

joaoao 2011-10-31 01:07
引用第  17  樓  xue76  於  

發表的 回 樓主(joaoao) 的帖子 :

貌哥几时转钓衣尾野啊!我用过都钓的到!不过唔够我自己做的好用!         

其實我都有用開練餌...而家都玩緊D.I.Y了

joaoao 2011-10-31 01:09
引用第  11  樓  OABCO  於  

發表的  :

貌兄~~
到左真係無辦法避開魚仔圍攻時先用!!效果好好!!放落水幾次先化晒!!幾襟涯!!   
希望幫到你中大白立!!     

不過都幾貴

OABCO 2011-10-31 03:06
避到魚仔之餘!又中到立魚!本人以証實!

ymtchris 2011-10-31 06:10
未用過。

魚珠魚寶 2011-10-31 08:39
引用第  19  樓  joaoao  於  

發表的 Re:回 樓主(joaoao) 的帖子 :

其實我都有用開練餌...而家都玩緊D.I.Y了

你今年又諗住用鏈你奪冠呀

路亞添 2011-10-31 09:29
練餌自已練的

itit 2011-10-31 10:11
你都有自己的生产品   

joaoao練餌

見血方休 2011-10-31 10:30
TNT
爆格專用?

釣魚郎 2011-10-31 10:59
   未見過    

鮑仔 2011-10-31 12:19
引用第  11  樓  OABCO  於  

發表的  :

貌兄~~
希望幫到你中大白立!!     

師兄係點用架,係攞小小好似鈎蝦一樣,還是怎樣?

查看完整版本: [-- 練餌 --] [-- top --]