查看完整版本: [-- DIY竿架失手線 --]

-> DIY激改 -> DIY竿架失手線 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2011-10-26 18:27

DIY竿架失手線

先看這兩塊東西是什麼?
[attachment=121191]  

有磯釣的朋友們都猜到了吧!它們就是夾在誘餌袋上面,再放上魚竿,當你釣一天魚手累的話,這個東東很好用哦!
[attachment=121192]

一對只花十幾元,不過呢~我一年中都會無喱頭的失掉幾粒呀!也不知是掉在那裡,有時候是不小心釣魚過程中掉了一粒的,後來我用一條魚絲,把兩個竿架連上,從此之後就不曾再掉了,除非兩塊一起私奔吧!

線的長度量一下,可以拉到誘餌袋旁邊才好(如上圖紅線),才不會影響到打餌的動作啊!

快點來做吧!不然很容易又要多花十幾元~呵呵!!

viva 2011-10-26 18:48

smallwhite 2011-10-26 18:54

小魔女SOS 2011-10-26 19:14
咁首領你幾時同1魚嫂私奔返離澳門姐   

鮑仔 2011-10-26 20:04
我今日先掉左一個    再買返一定要整一整   

P.M. 2011-10-26 20:17

悲情釣手 2011-10-26 20:28

路亞添 2011-10-26 20:45
點解吳系d釣具店生意不好

1魚 2011-10-26 20:50
睇尼院長又要發明一套救生衣比竿架用先得喇   

金渔佬 2011-10-26 20:59

荷包 2011-10-26 21:25

arrowtsang 2011-10-26 21:34
引用第  8  樓  1魚  於  

發表的  :

睇尼院長又要發明一套救生衣比竿架用先得喇     

我都買左,不過.......唔鬼見左!

Sam_Sam 2011-10-26 22:32
1 魚叔個夾係邊度買到呀     

老蛇 2011-10-26 22:43

1魚 2011-10-26 23:37
引用第  12  樓  Sam_Sam  於  

發表的  :

1 魚叔個夾係邊度買到呀       

我個梗係台灣買啦,不過澳門應該...係一定會買到的,去舖頭問問啦!幾好用嫁,竿身冇咁易花

wongchikit 2011-10-26 23:56

活活 2011-10-27 00:44
好好用,我唔買就唔會唔見.      

看海 2011-10-27 00:50
   雙雙對對,齊齊整整   

joaoao 2011-10-27 00:51
又幾使得喎  but慳慳埋埋又咪掉曬落海!!           

發記 2011-10-27 04:05
我真係要整下       

生仔 2011-10-27 05:32
我都有買,還好好用添!但我就未試個吾見拉

小魔女SOS 2011-10-27 08:25
啱晒我D懶人用   

釣魚郎 2011-10-27 11:02
引用樓主  1魚  於 2011-10-26 18:27

發表的 DIY竿架失手線 :

先看這兩塊東西是什麼?
[attachment=121191]  

有磯釣的朋友們都猜到了吧!它們就是夾在誘餌袋上面,再放上魚竿,當你釣一天魚手累的話,這個東東很好用哦!
[attachment=121192]
.......

早d出啊.搞到我唔見幾套啦

ymtchris 2011-10-28 12:53

文西 2011-11-24 22:03

小溪 2011-11-25 02:41

查看完整版本: [-- DIY竿架失手線 --] [-- top --]