查看完整版本: [-- 惜日的西灣與現在的西環 --]

-> 貼 圖 灌 水 -> 惜日的西灣與現在的西環 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2011-10-18 15:47

惜日的西灣與現在的西環

天氣涼了夜晚吃飽飯又沒有什麼好做諗起已十年八年沒有在西環散過步,惜日澳門西灣一帶是一個像似漁港的地方,現在已是一個都市化既城市,昨日行出<<融和門>>望望西灣橋在燈光襯托之下,不禁隨隨便便拿起個手機拍兩張照原來晚上西環是多麼的美麗

但當我轉身再望望當年澳門回歸前浪費了幾百萬興建的,<<像徵中葡友好關係的融和門>>之後依加已變了黑媽媽垃圾一件既廢物感覺可悲

ymtchris 2011-10-18 16:24
阿師姐, 部相機影得好靚喎.....     

小魔女SOS 2011-10-18 16:51
引用第  1  樓  ymtchris  於  

發表的  :

阿師姐, 部相機影得好靚喎.....       

總裁大人哥部係手機唔係相機呀

鱗光一閃 2011-10-18 16:57
現在有現在的美,因為師姐呢張相影得好美     

小魔女SOS 2011-10-18 17:10
引用第  3  樓  boulderpun  於  

發表的  :

現在有現在的美,因為師姐呢張相影得好美       

到到都一樣影相更係靚既,因為唔會比你睇到唔靚既一面

arrowtsang 2011-10-18 18:23

天花佬 2011-10-18 18:59
(融和門)乜垃圾一件?对某D人来讲,係风水学来嘅!

老蛇 2011-10-18 19:27

金渔佬 2011-10-18 19:29

機車28 2011-10-18 19:59
我很,但我!也很

發記 2011-10-18 20:09
影唔影到盧魚?        

chaofish 2011-10-18 21:55
景物還是故惜的令人懷念...現在都沒有那浪漫情懷啦

想釣魚 2011-10-18 21:57
澳門真好美麗啊..     

亞枝 2011-10-18 22:04
   想當年,西灣都大把魚釣

Sam_Sam 2011-10-18 22:41
以前聖地牙哥對出真你好多魚釣架   

小魔女SOS 2011-10-18 22:51
我細細個夜晚跟屋企人遊車河都見好多釣魚佬唔知哥個年代D釣魚高手去晒邊樹 應該都有五,六,七十歲

總舵主 2011-10-18 23:52
影得好有水準

黑仔華 2011-10-19 00:54
半邊橙,橧棚邊都好多魚釣.     

台灣仔 2011-10-19 01:32
張相好靚   

爆箱ok 2011-10-19 07:28
又比葡國佬厄左一筆,聽聞要成三千幾萬!   

機車28 2011-10-19 10:04
引用第  15  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

我細細個夜晚跟屋企人遊車河都見好多釣魚佬唔知哥個年代D釣魚高手去晒邊樹 應該都有五,六,七十歲   

還有一個40幾喎!,,,,,,,,,高手!

leivl1189 2011-10-19 11:20
舊時冬季在聖地牙哥對面輸油躉隔住鐵絲網釣回游鱸魚, 看人家用八爪鈎Chok大齊魚的日子不再了.   

joaoao 2011-10-19 11:45
融和

釣魚郎 2011-10-19 12:06
影得好靚......時代進步,有d嘢只可以....往事只能回味!   

viva 2011-10-19 12:39

MG 2011-10-19 14:30
最近有無人去果頭釣鱸啊.

悲情釣手 2011-10-19 19:35

查看完整版本: [-- 惜日的西灣與現在的西環 --] [-- top --]