查看完整版本: [-- 浮波討論,可調式 --]

-> 裝 備 討 論 -> 浮波討論,可調式 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

鮑仔 2011-10-04 21:07

浮波討論,可調式

有師兄用過這個可調式浮波嗎?特色可調0-B-2B-3B-4B

arrowtsang 2011-10-04 21:17
貴野,冇敢用!

鮑仔 2011-10-04 21:25
引用第 1 樓 arrowtsang 於

發表的 :

貴野,冇敢用!

唔貴,幾拾蚊

路過... 2011-10-04 21:32
用過!!中通好似感覺上有d水左問題,但用外掛式就無咁左水~都ok架!

arrowtsang 2011-10-04 21:34
引用第  2  樓  鮑仔  於  

發表的  :

唔貴,幾拾蚊

我用水の王磯の夢,你D未用過!

joaoao 2011-10-04 21:35
未用過   

老蛇 2011-10-04 21:36
幾拾蚊,係邊樹買呀?     

1魚 2011-10-04 21:37
引用第  4  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

我用拱北廿蚊三粒,加咬鉛調準就ok

鮑仔 2011-10-04 21:53
引用第 6 樓 老蛇 於

發表的 :

幾拾蚊,係邊樹買呀?      

係淘寶買,返貨中,試完再出報告

鮑仔 2011-10-04 21:56
引用第 3 樓 路過... 於

發表的 :

用過!!中通好似感覺上有d水左問題,但用外掛式就無咁左水~都ok架!

好彩都無買錯,有大師用過

大麻康 2011-10-04 22:00
會唔會入水,,,,

路亞添 2011-10-04 22:19
我用了好多年,十年前魚多時的最愛3B~0.8一浮走天崖.

當年名人有-g2~3b的没人buy   由$85減到$35一個,反正愛test
新的東西
n年前過hk,田心釣中都有看過我的浮子.之後釣研都有出可自己改浮力的浮子,但有數個不好的地方,用的時間多會入水,不小心撞石好易穿入水,要回家上指甲油.紅的膠曬多好易退色.重心不好(好高),大浪好左右搖.

為一可取之地方是,全游動是可取的(高重心在水下不會左右搖了,又可以和線打斜).一般是用直結.結上用g2到g4小鉛.用2.5~2主1.75~1.5子線.可set到主線過浮子是浮子會有少少在水下.到底不出線時又會上浮水面,小魚吃都會馬上出魚信.最後可以用山元八郎1.0子線線結,釣天狗式的負浮力.在北尖中過連尖斷一上一,
一點實戰的心得不感空口紙上談兵.只作參考,獨立思考
釣立現在不用了
現在我和院長都用big水漢的水の王(3竹左右)
3竹內自己用 小次郎(松田三角錐),or5竹外用浮針

鮑仔 2011-10-04 22:23
引用第 11 樓 路亞添 於

發表的 :

我用了好多年,十年前魚多時的最愛3B~0.8一浮走天崖.

當的名人有-g2~3b的没有buy   由85  到$35一個,反正愛test 新的.n年前過hk,田心釣中都有看過我的浮子.之後釣研都有出可自己改浮力的浮子
但有數個不好的地方,用的時間多會入水,不小心撞石好易穿入水,要回家上指甲油.紅的膠曬多好易退色.重心不好(好高),大浪好左右搖.

.......

多謝分享

wongchikit 2011-10-04 22:25
之前有一个,不过比鸡泡咬断左。

路亞添 2011-10-04 22:41
十年都没停生產,應有生存下來的理由..
等你的再test 報告.要找一個有魚的釣場

南方黑鯛 2011-10-04 23:06

台灣仔 2011-10-04 23:25
引用第  7  樓  1魚  於  

發表的  :

首領用既同我一樣

3901 2011-10-05 00:31
引用第 7 樓 1魚 於

發表的 :

同感,好用

金渔佬 2011-10-05 00:43
真系騎呢浮波!!!比夠10個趣

發記 2011-10-05 06:16

發表的  :

我都係咁話   又平  

悲情釣手 2011-10-05 08:59
廿蚊3粒.我嘅選擇     

肥基 2011-10-05 11:53
問阿添,很久之前講過

釣魚郎 2011-10-05 12:19

發表的  :

我都係用]磯の夢啊

機車28 2011-10-05 16:36
   某錢!未用過!   

混元霹靂手 2011-10-05 17:09
好耐之前用過,如果幾十蚊可考慮再用

ymtchris 2011-10-06 10:34
未用過喎................   

xue76 2011-10-06 22:38
都几OK嘎!

Sam_Sam 2011-10-06 22:46
咩咁都用磯の夢,me 2   

次次割左,我都好掛住

查看完整版本: [-- 浮波討論,可調式 --] [-- top --]