查看完整版本: [-- 救麵呀 --]

-> 議 事 亭 -> 救麵呀 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

蒜子 2011-10-02 22:30

救麵呀

如何把影片放入貼中,那位師兄可以教導一下呢,最好簡化一點,但係又要清楚及易於明白

youtube我又找唔到有<嵌入> 的按鈕

1魚 2011-10-02 22:36
引用樓主  蒜子  於 2011-10-02 22:30

發表的 救麵呀 :

如何把影片放入貼中,那位師兄可以教導一下呢,最好簡化一點,但係又要清楚及易於明白

youtube我又找唔到有<嵌入> 的按鈕

http://www.youtube.com/watch?v=I90duKIpt8s&feature=player_profilepage

阿靚姐~影片上按右鍵就會看到一系列功能選項喇

蒜子 2011-10-02 22:39
引用第  1  樓  1魚  於  

發表的  :

阿靚姐~影片上按右鍵就會看到一系列功能選項喇

魚叔..然後跟住點去做呢...我搞左好耐都唔得a~

蒜子 2011-10-02 22:40
係唔係覆制影片網址

蒜子 2011-10-02 22:41
放係新貼那個位置呢,有勞魚叔

joaoao 2011-10-03 00:11
[1]先在youtube完成複製影片html代碼:
1.將鼠標箭咀指向youtube的視頻播放框
2.按右鍵顯示選擇窗
3.指向第三行的copy embed html   按左鍵一下..................完成!

[2]
1.在漁網帖子發佈框的右方按下 [attachment=120105]
2.再將[使用html代碼]按一下轉為綠色 [attachment=120106]
3.將之前已複製的影片html代碼貼上在發言空白框即可

註:已複製的影片html代碼應顯示為類似以下之亂碼

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qmPfJcRJDWc?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/qmPfJcRJDWc?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" hei"360"></object>

0000 2011-10-03 00:28
冇禮貌   

ymtchris 2011-10-03 09:24
勁呀, 貌哥....   

釣魚郎 2011-10-03 11:20
     勁呀, 貌哥   

路亞添 2011-10-03 11:53
無禮貌可以轉行去教書.....圖文並"貌"     

zoo 2011-10-03 13:23
蒜子妹 你個頭像   令我想起"前檸檬嫂"    

蒜子 2011-10-03 13:51
多謝貌哥師兄,等我試試先

蒜子 2011-10-03 13:51
引用第  10  樓  zoo  於  

發表的  :

蒜子妹 你個頭像   令我想起"前檸檬嫂"      

那個是檸檬嫂

魚珠魚寶 2011-10-03 16:43
乜好似好複雜噤既

arrowtsang 2011-10-03 18:46
救麵

蒜子 2011-10-05 13:17
引用第  14  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

救麵   

呀院長都聽懂

蒜子 2011-10-05 17:03
救麵呀...都係搞唔電ga,莫非我有d低低地....

蒜子 2011-10-05 17:09
搞電...搞電.....又呃多個貼,多謝大家教導

查看完整版本: [-- 救麵呀 --] [-- top --]