查看完整版本: [-- 不老實的店舖,,,,,真係不吐不快 --]

-> 議 事 亭 -> 不老實的店舖,,,,,真係不吐不快 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

56hk 2011-10-02 19:11

不老實的店舖,,,,,真係不吐不快

http://www.fishingmacau.com/bbs2/read.php?tid=38517
上邊地址那件3大家都見到係4**大元,,,我唔埋係499大元定係401大元,,,總之唔過500大元就一定冇問題~,,,,但係佢又寫到明係特價喎大家一眼就睇到啦
咁我就叫我女朋友去買啦,,,落雨都去,,,,點知入到去女友打反比我話要580大元,,,,我就問:(點解你上網個價係4**大元,,,以家入到黎買要580大元),,,,,女東就話:(優惠期過左喎),,,,我個時真係笑左出黎,,,,咁我睇到幾隻字係4**幾大元,,,,又冇話幾時到期,,,,呢家店舖真係識得做生意,,,,
我聽到幾個朋友都話呢間店舖唔係咁老實,,,,以家真係試過先知,,,,我唔會入反去買野第二次,,,,
最重要係我女朋友話有冇得開黎睇下,,,,點知佢話有個男人好大聲話佢(((唔洗開架啦))) 佢話語氣重有少少惡意,,,,,一個消費者去買一件3連開的權利都冇,,,,,係我以後都唔會去買野的原因

我話比呢間店舖知,,,,我重會叫大陸,,,,香港,,,,澳門的釣魚朋友唔去你地度買野,,,,,因為你地唔老實,,,,冇禮貌

tbv 2011-10-02 19:15

天花佬 2011-10-02 19:21
     又话松D,结果松到尽。无奸不成商  睇开D la  

80後 2011-10-02 19:25
S牌速乾衫$4XX

慶祝國慶..由即日起至十月五日止

一律:$4XX

祇有30件..此糸列不設郵寄或預留..謝謝!

SHIMANO SH-033I速乾衫

碼數:M / L / LL

係咪尼件?????? .....可能收人仔....

56hk 2011-10-02 19:44
最新消息,,,,,,店舖回復短信如下      

[url=javascript:void(0)]上一條[/url] [url=javascript:void(0)]下一條[/url]
發件人: 竹林钓具
標題:HI
時間:2011-10-02 19:35
內容:真的唔好意思,可能伙計今天不舒服,請見諒!
另外套衫如果感覺買貴,歡迎隨時退回款項.
選項:[通信記錄] [標記未讀] [回覆] [轉發] [刪除] [返回]
[url=javascript:void(0)]上一條[/url] [url=javascript:void(0)]下一條[/url]
發件人: 竹林钓具
標題:HI
時間:2011-10-02 19:35
內容:真的唔好意思,可能伙計今天不舒服,請見諒!
另外套衫如果感覺買貴,歡迎隨時退回款項.
選項:[通信記錄] [標記未讀] [回覆] [轉發] [刪除] [返回]

劉村長 2011-10-02 19:50
出左名吳好態度

56hk 2011-10-02 19:52
你伙記唔舒服好巴閉呀,,,,,,一個女仔黎買野比你地咁對待唔驚呀   

件3係買貴左,,,,,,係因為你欺騙左我,,,,,,,反黎退款比你解釋呀,,,,,,,有咩光明正大係網上邊講,,,,,,我冇野唔比得人知

0000 2011-10-02 19:55

Sam_Sam 2011-10-02 20:01

56hk 2011-10-02 20:47
不老實店舖不斷改特價;即是以家冇特價,記得改埋上年的帖'真是不老實

1魚 2011-10-02 21:13
引用第  9  樓  56hk  於  

發表的  :

不老實店舖不斷改特價;即是以家冇特價,記得改埋上年的帖'真是不老實

師兄~相同的帖你都發了,應該足以表達到你的感受了,店家都有對你問題作出回應了.....是非黑白各人心中都有把自己的呎喇~ok....請勿再重複同一問題一直延續下去,好嗎?~

56hk 2011-10-02 21:29
ok煩你刪去你們商業區的帖子,如果你不讓我在這裡發言即沒刹了我的言論自由及大眾的知情權,我也會對你們的網絡言論有所保留,多謝

大麻康 2011-10-02 21:36
引用第  11  樓  56hk  於  

發表的  :

ok煩你刪去你們商業區的帖子,如果你不讓我在這裡發言即沒刹了我的言論自由及大眾的知情權,我也會對你們的網絡言論有所保留,多謝

多謝光臨!

80後 2011-10-02 21:53
咁我又支持樓主喎..言論自由嘛..早前刪帖..巳搞到一位資深老人家唔開心...而家又講刪帖..唔係掛...
公度自在人心...等D CHING 發表下都好喎..
等我問下機車阿公評下理先....

機車28 2011-10-02 22:15
引用第  13  樓  80後  於  

發表的  :

咁我又支持樓主喎..言論自由嘛..早前刪帖..巳搞到一位資深老人家唔開心...而家又講刪帖..唔係掛...
公度自在人心...等D CHING 發表下都好喎..
等我問下機車阿公評下理先....   

後生仔!講真果句,我到這間店鋪買東西,不外四次!
各有所需!0岩就買!幾錢就幾錢!唔傾!唔煩!唔講!
但這次我誰也不說:況且這貼是今年八月中出存,所以有改進空間囉!
最後這裡真是一個言論非常自由既地方!
多講我唔想得失大家!
況且:我們板主的工作已是最大的容忍!
有機會約我去釣下魚喇!

黑仔偉 2011-10-02 22:22
這間鋪一向串..一入到 去睇到實.實.驚你偷野咁個樣睇實你...招待無禮不用講啦!!我令願去第二間鋪買貴些都唔會再去這間鋪...人地起碼任睇任試唔嬲..

real 2011-10-02 22:59
7哥   

chansimon 2011-10-02 23:00
七哥都好d,哥d伙記就串爆
不过e家伙記惡过老細,可能七哥都哑仔食黄年

samson0523 2011-10-02 23:21
每次去那間釣具店,感覺老闆的服務都很好,直得一讚,所以一直都有去買野,但每次都發現有個有咁上下年紀的男售貨員,不只對各客人釘到實,態度仲非常有問題,若真的如前那回覆短訊中是他病了,那可能是長期病患者,大家應該體諒,並給他支持和鼓勵.不要責怪他,更不應給他歧視的目光作回應,有事找老闆好了.

釣魚小魔鬼 2011-10-02 23:59
你買甘少野佢梗係病比你看啦!人地做大生意家嗎!我冇錢買野所以幫親唔到佢啦!

劉村長 2011-10-03 00:26
引用第  18  樓  samson0523  於  

發表的  :

每次去那間釣具店,感覺老闆的服務都很好,直得一讚,所以一直都有去買野,但每次都發現有個有咁上下年紀的男售貨員,不只對各客人釘到實,態度仲非常有問題,若真的如前那回覆短訊中是他病了,那可能是長期病患者,大家應該體諒,並給他支持和鼓勵.不要責怪他,更不應給他歧視的目光作回應,有事找老闆好了.   

認同,7哥態度ok,係個中年男士我有幫親下都串爆,吳止一次,7哥你係時間安排一個代客之道比佢

lijianxin 2011-10-03 00:29
看了不小次报价都系4xx  3xx   5xx  但系全部都系99在尾后葛

0000 2011-10-03 00:38
面在前.腦在後.無錢的說三道四     

法官 2011-10-03 01:26
明白啦,不要多说,公道自在人心,

hugo520 2011-10-03 01:32
同一道理.......態度差,服務差,d野幾平又如何?"(比錢買難受)
點解唔搵一間貴少少但態度同服務好少少呢?(當買個態度囉)

文偉 2011-10-03 02:02
啊公好嘢           

金渔佬 2011-10-03 02:08

silvero 2011-10-03 02:17
回個頭又幫親     

56hk 2011-10-03 07:22
樓上那位,你去埋我份,店鋪的所謂xx個尾數,買菜食死你

56hk 2011-10-03 07:49
應該很多人知道事情的嚴重性,我也不想多說,幸好今次買件3,都要比多xxx,得閒買支G4個甙仲得了,總結一下,你們店鋪的優惠期我不知去到x日、x月、201x年,完全未有提及,只說手快有,手慢冇,講一套網上一套,我201x年去買都是我們的自由,你們永遠說不清,因為没有確實時間,口碑很重要,這件事會傳到萬里外,你們用網絡廣泛推廣,我可以用網絡推廣一個故事,等價交换,話不多說,不再回覆

joaoao 2011-10-03 08:01
樓主已明確表示不再回覆,此帖現鎖定!

同時請樓主注意一下自己跟網友對話時助語詞的使用!謝謝!

查看完整版本: [-- 不老實的店舖,,,,,真係不吐不快 --] [-- top --]