查看完整版本: [-- 兩則壞消息 --]

-> 議 事 亭 -> 兩則壞消息 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2011-09-12 14:39

兩則壞消息

第一則:現在係珠海銀坑上落船要收陀地,每隻艇收30人仔,車即上即落就唔收,泊過夜就每小時計,收幾錢一小時就唔知,因為我地冇諗過自己揸車去所以都費事問,因昨天早上夜水回來等車佬之時有3-4名好恐怖既紋身大漢有男有女,(只係院長大人形容),我就諗會唔會係一落水即溶哥隻紋身埋來後即用(雙語)白話及普通話解釋,說什麼咩政府收佢地錢,所以冇辦法要收我地釣魚佬陀地喎,收完之後仲叫我地一路好走,下次多d來這裡玩吹脹佢哥到唔知有咩比人家玩呢

第二則:剛收到某釣友話,澳門遊艇會收到通知,東區11-19號進行海上演習不能出海(可能臨近10月1日國慶),由珠海出就唔知得唔得,因為個釣友都係收風返離通知我一聲,所以大家出海之前都要自己了解一吓免受到金錢和時間的損失澳門出又唔得,珠海出又處處比啲@$#$#@%^&&**()收陀地你地話點辦

鯛魚殺手 2011-09-12 14:50
大陸在大橫琴東南海域進行實彈射擊演習,早上七點至十點半、下午七點至九點

~WENG~ 2011-09-12 14:52
大陸過D 見到有釣魚佬去就亂咁收

小魔女SOS 2011-09-12 14:55
引用第  1  樓  鯛魚殺手  於  2011-09-12 14:50   發表的  :
大陸在大橫琴東南海域進行實彈射擊演習,早上七點至十點半、下午七點至九點

收到師兄唔該晒

釣魚郎 2011-09-12 15:06
引用第  1  樓  鯛魚殺手  於  2011-09-12 14:50   發表的  :

收到師兄唔該晒

獎金獵人 2011-09-12 16:23

arrowtsang 2011-09-12 17:03

ymtchris 2011-09-12 17:06
知道...   

九系船長 2011-09-12 17:28
   今個月又要食自己啦    冇生活好慘呀   

常滿 2011-09-12 20:05
師姐;問過啦,只是些外江佬想搵錢,已經唔洗比,同香州沒有封海     

路亞添 2011-09-12 21:06
香州沒有封海,但出面可能槍林彈雨.911小心小心

itit 2011-09-12 21:49
亞流, 大眼仔 快出手呀

財叔 2011-09-12 22:56
想揾两兜魚食都咁妻良

老蛇 2011-09-12 23:00
引用第  10  樓  路亞添  於  2011-09-12 21:06   發表的  :
香州沒有封海,但出面可能槍林彈雨.911小心小心   

joaoao 2011-09-12 23:41

Sam_Sam 2011-09-12 23:49
又要忍一忍

看海 2011-09-13 00:39
   唔係化   

小魚兒 2011-09-13 00:48
LE個星期出唔到海即係要做圍佬...

PoU 2011-09-13 03:56
   過左十月五號先去釣魚   

見血方休 2011-09-13 10:10
第二則壞消息

查看完整版本: [-- 兩則壞消息 --] [-- top --]