查看完整版本: [-- 拍賣舊酒二支 --]

-> 貼 圖 灌 水 -> 拍賣舊酒二支 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

老秋 2011-09-01 10:30

拍賣舊酒二支

想辦釣魚小圈子的比賽,時間後定.
先多謝膠袋佬$2500現金作獎杯的經費
再多謝B 哥    贈送各人禮品一份
後多謝地震師公 力撑今次拍賣的舊洋酒

[attachment=118999]  H牌.冇套,有盒.100%舊 拍賣價$880

[attachment=119000]  金牌(细号),冇盒,冇套,冇証書 100%舊 拍賣價$680

[attachment=119001]  地震師公私人珍藏

截止曰期:2011-9-30.PM.12:00
所拍得款項作釣鱼比賽經費.歡迎釣鱼朋友或酒鬼朋友報名.
喜欢舊酒拍賣請跟帖,或PM地震&老秋

財叔 2011-09-01 10:58
請多多支持 舊酒飲支小支,快D買       

sang 2011-09-01 11:09
XO---$900

muito 2011-09-01 11:10
老秋師兄, 小弟有意支Hennessy,     980

老秋 2011-09-01 11:18

出手真快,但拍賣定了時間,多謝支持

muito 2011-09-01 11:27
引用第  4  樓  老秋  於  2011-09-01 11:18   發表的 回 3樓(muito) 的帖子 :

出手真快,但拍賣定了時間,多謝支持

無問題的, 我都見到有定了時間,
一來參與下, 二來都希望拍賣所得之款項可以供各位釣友的大師玩得盡興.

千水 2011-09-01 11:37
請問一下
兩支酒分別係咩年份買入架???   

春魚 2011-09-01 11:52
老秋.我要晒兩支$3000   

春魚 2011-09-01 11:55
如果到時攞埋個冠軍   

老秋 2011-09-01 12:04

香港回歸之前

[attachment=119002]

[attachment=119003]

老秋 2011-09-01 12:15

多謝支謝.

釣魚痴 2011-09-01 12:22

1魚 2011-09-01 13:01
跟據基本法第1234567條,烟酒不得公開在網路上售賣,這兩瓶酒一於充公沒收!!

muito 2011-09-01 14:59
引用第  12  樓  1魚  於  2011-09-01 13:01   發表的  :
跟據基本法第1234567條,烟酒不得公開在網路上售賣,這兩瓶酒一於充公沒收!!

1魚叔呢句好絕呀. 一句充公, 就拿左d酒啦.

.... ... ..... ... .....
....  ... .. ..... . ....
....  .. ... ...  ....  .....

以下為上述波斯密碼之譯文:
" 一魚叔, 今晚88點, 我係漁記訂左桌, 你拿左酒就過來一齊宵夜啦,"

Sam_Sam 2011-09-01 16:03
引用第  12  樓  1魚  於  2011-09-01 13:01   發表的  :

用作慈善用途除外

arrowtsang 2011-09-01 18:40
老友做野,幫手頂頂先! Hennessy XO,1688 mop!金牌(细号)888 mop兩支合共 2576 mop 唔該!

arrowtsang 2011-09-01 18:58
順手報埋名!

joaoao 2011-09-01 19:42
好酒     

zoo 2011-09-01 20:49
引用第  15  樓  arrowtsang  於  2011-09-01 18:40   發表的  :
老友做野,幫手頂頂先! Hennessy XO,1688 mop!金牌(细号)888 mop兩支合共 2576 mop 唔該!

院長 7樓網友春魚出價3000

peter_218 2011-09-01 21:14
多謝支謝.    

老秋 2011-09-01 21:22

多謝院長支持,经电話PM8樓春鱼电話通話.正確出價為:X O $MOP 2200
                                                                                   金牌$MOp 800

比賽時間後定,欢迎爤釣,爛飲朋友参加

arrowtsang 2011-09-01 21:48
爛釣,爛飲,先至係男人(難忍)!

釣魚勝手 2011-09-01 22:43
     我報名參加比賽    

白鱲狂 2011-09-01 22:51
有酒飲 我又尼                   

釣魚俠 2011-09-02 02:10
酒一再沉溺..何時麻醉我抑鬱   

發記 2011-09-02 03:31
地震師傅      第日去你屋企請我飲下    

bfd 2011-09-02 08:13
3500二支

venven 2011-09-02 12:25

老秋 2011-09-02 13:06

阿國師兄出價MOP3800二支 (經訊息PM來價) 報名比賽

多謝支持

老秋 2011-09-02 13:07

多謝支持

老秋 2011-09-02 13:09

比賽飲酒,一定有植偉師父份

venven 2011-09-02 13:13
叫地震羅呢支出尼啦

muito 2011-09-02 13:43
引用第  30  樓  老秋  於  2011-09-02 13:09   發表的 回 23樓(白鱲狂) 的帖子 :

比賽飲酒,一定有植偉師父份   

老秋師父, 我想請問下, 你地幾時搞比賽呀. 我見到咁多位大師係度, 都忍唔住想報埋名呀. 但害怕到時會有事忙而不能出席, 可否告知約幾時比賽呀?

春魚 2011-09-02 21:56
老秋:我現要Hennessy$3600,金牌$1200   

venven 2011-09-03 00:20
謹代表某善長贊助是次釣魚活動 RMB 500,以事鼓勵

老秋 2011-09-03 00:38

時間後定.確定時間會早一個月通知.

老秋 2011-09-03 00:43

又多位師兄贊肋 多謝支持

venven 2011-09-03 00:51
老秋搵曰去地震個大倉試探軍情,睇下有幾多貨,5好講俾值偉知,         

看海 2011-09-03 04:47
   呢個酒會(洋酒拍買大會)咁高興,今日先睇到,頂一下先   

muito 2011-09-03 07:57
引用第  35  樓  老秋  於  2011-09-03 00:38   發表的 回 32樓(muito) 的帖子 :

時間後定.確定時間會早一個月通知.

老秋大師父, 咁比賽受唔受我地呢D新丁玩的,

老秋 2011-09-03 09:55
爛釣,爛飲,先至係男人(難忍)!比賽章程都係曰後公報. 小小小圈子比賽,歡迎(男人難忍)報名

老秋 2011-09-03 10:26

經當晚救正及试飲
正確有20-22年前怡和洋行.沙撙木塞装舊洋酒.
[attachment=119035]

[attachment=119036]

春魚 2011-09-03 23:53

muito 2011-09-05 17:18
引用第  41  樓  老秋  於  2011-09-03 10:26   發表的 回 6樓(千水) 的帖子 :

經當晚救正及试飲
正確有20-22年前怡和洋行.沙撙木塞装舊洋酒.
[attachment=119035]

.......

老秋大師, 試酒都唔叫埋我地...
獨飲易醉呀...

查看完整版本: [-- 拍賣舊酒二支 --] [-- top --]