查看完整版本: [-- 巴士的故事 --]

-> 議 事 亭 -> 巴士的故事 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

奧比斯 2011-08-29 15:58

巴士的故事

1.巴士的展覽在澳門隨處可見,不收門票

2.鄉村巴士來澳可升格城市巴士,燥音不斷

3.原廠21座三零中巴來澳可升級36座,不會超載

4.學童過路有如少林功夫,不會改善

5.可憐,任人魚肉

zoo 2011-08-29 16:17

車身超高~拒絕老弱!

管理不善~政府唔覺!  

九一開學~市民大鑊!  

小魔女SOS 2011-08-29 16:46
引用第  1  樓  zoo  於  2011-08-29 16:17   發表的  :

車身超高~拒絕老弱!

管理不善~政府唔覺!  

.......

未開學巴士站,巴士已經塞到爆,開學都唔知點算家吓仲話要取消幾個重要既巴士停站,越攪越亂越衰

財叔 2011-08-29 18:13
巴士驚雲就尼那       

1魚 2011-08-29 18:35
澳門版巴士阿叔就快出現!   

小魔女SOS 2011-08-29 18:48
引用第  4  樓  1魚  於  2011-08-29 18:35   發表的  :
澳門版巴士阿叔就快出現!     

首領你收風收得慢呀已經出現咗好耐啦打咗幾獲交添囉

ymtchris 2011-08-29 19:11
人多, 車多, 馬路亂呀, 9月1號要小心呀....     

arrowtsang 2011-08-29 19:13

發記 2011-08-29 20:08
澳門巴屎    

DEO 2011-08-29 20:26
再貴都要自己開車,就算點衰都係自己手上面,唔好卑綠巴害,肛交出行真係唔掂水.

PoU 2011-08-29 20:31
      牙綠箭種係新手  

Sam_Sam 2011-08-29 21:15
91 就知咩事   

白鱲狂 2011-08-29 22:10

釣魚郎 2011-08-29 23:27
我試過唔揸車支持公交,點知等一班到皇朝既「壞澳連壞」居然等左45分鐘,終於都係揸番車返工。果個交通局長無改錯名(禍暈)     

悲情釣手 2011-08-30 00:12

joaoao 2011-08-30 01:51

看海 2011-08-30 03:04
   要打佢地六巴掌(綠巴D車長)   

肥仔水 2011-08-30 08:59
講起綠巴司機就把火,個日我揸電單車載我老婆
架33號車埋站,無打燈就咁cut埋尼,快到嚇死人,如果我收唔到就炒埋一齊
條仆街司機差小小撞倒我,話我唔讓佢,仲問候埋老母,條含家產站長仲仆街,話成車人性命係我手上喎
後來知道係巴士唔岩就叫我~~你咪報交通囉,睇下邊個蝕底~~
有持無恐,態度囂張,仲話專業司機,游客問多句都閙人,做得咁辛苦咪做啦~映衰晒澳門人

言詞過火了~對不起~但實在難忍

小魔女SOS 2011-08-30 09:24
引用第  17  樓  肥仔水  於  2011-08-30 08:59   發表的  :
講起綠巴司機就把火,個日我揸電單車載我老婆
架33號車埋站,無打燈就咁cut埋尼,快到嚇死人,如果我收唔到就炒埋一齊
條仆街司機差小小撞倒我,話我唔讓佢,仲問候埋老母,條含家產站長仲仆街,話成車人性命係我手上喎
後來知道係巴士唔岩就叫我~~你咪報交通囉,睇下邊個蝕底~~
有持無恐,態度囂張,仲話專業司機,游客問多句都閙人,做得咁辛苦咪做啦~映衰晒澳門人
.......

樓主議事亭雖然是給大家有什麼不滿,在這裡吐下苦水,然而漁網是一個老少咸宜既網站,顧此請勿用一些不雅用語,你可以用把X火,X埋老母或者XX老母都得,相信院友一睇就知你講乜X

至於你以上的情況我都遇過,唔單只係巴士,旅遊巴,發財車,的士......都經常係咁,睇都唔睇後面有冇車離緊,一打燈就標出離

小魔女SOS 2011-08-30 09:45
引用第  13  樓  釣魚郎  於  2011-08-29 23:27   發表的  :
我試過唔揸車支持公交,點知等一班到皇朝既「壞澳連壞」居然等左45分鐘,終於都係揸番車返工。果個交通局長無改錯名(禍暈)       

老闆你支持公交...........唔怪之得阿活叫我搵個大脾秘書比你同總裁大人共用啦!!!

肥仔水 2011-08-30 11:07
100個sorry 小弟會注意下言詞  
其實講起巳經唔止一次~綠巴開始營運不足一月,小弟巳預見多次,好彩都沒有發生意外
由快線cut慢線扒頭再埋站巳屬危險駕駛,司機品格惡劣,超速,飛站,不顧其他道路駛用者和乘客安全
站前mark時間的站長,10問9唔應,態度囂張,~呢d係咩公司陪訓出來?

小魔女SOS 2011-08-30 11:31
引用第  20  樓  肥仔水  於  2011-08-30 11:07   發表的 回 18樓(小魔女SOS) 的帖子 :
100個sorry 小弟會注意下言詞  
其實講起巳經唔止一次~綠巴開始營運不足一月,小弟巳預見多次,好彩都沒有發生意外
由快線cut慢線扒頭再埋站巳屬危險駕駛,司機品格惡劣,超速,飛站,不顧其他道路駛用者和乘客安全
站前mark時間的站長,10問9唔應,態度囂張,~呢d係咩公司陪訓出來?

冇計~~~政府唔管,你我更加管不到

天花佬 2011-08-30 23:58
椅佳澳门已经冇王管La   成盘散沙 差佬見车就抄 全世界嘅官都冇澳门咁好做La

查看完整版本: [-- 巴士的故事 --] [-- top --]