查看完整版本: [-- 請教檐杆島情況? --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 請教檐杆島情況? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

whero 2005-10-23 23:46

請教檐杆島情況?

不知網上有那位大俠去檐杆島釣過魚,不知那的情況如何,住宿和餐飲有嗎?釣點多在什麼地方?先謝謝

小魚魚 2005-10-24 23:41
下面是引用whero於2005-10-23 23:46發表的請教檐杆島情況?:
不知網上有那位大俠去檐杆島釣過魚,不知那的情況如何,住宿和餐飲有嗎?釣點多在什麼地方?先謝謝

旅店得一間, 得拾多個房, 每個房好以炮房咁, 一張三呎床, 一個14吋小電視, 有泠氣, 有GUS熱水爐, 飯店又係得一間, 冇得選擇, 好貴, 10蚊支啤酒, 8蚊罐國產可樂, 100蚊斤賴尿蝦 (巳受騙了, 氣死人了), 不過, 釣點好好, 好靚, 又好多免費海膽食, 好味

1魚 2005-10-24 23:46
帶罐頭~帶睡袋

小魚魚 2005-10-24 23:46
我上次去島野買野時, 聽到個老板話佢地都去過幾次, 你得閒去島野問下個老板啦.

小魚魚 2005-10-24 23:54
下面是引用1魚於2005-10-24 23:46發表的:
帶罐頭~帶睡袋

我地去親都去幾日, 唔通日日食罐頭, 重有帶睡袋睡邊呀, 個到得一條路, 由碼頭到飯店不用5分鐘, 旅店在飯店上面, 可以睡在那裹, 成條路都係泥沙和垃圾

1魚 2005-10-25 00:00
咁就帶多一些這個啦!

小魚魚 2005-10-25 00:07
1魚叔叔, 我都想要多一些這個, 可以給我嗎, (不要影印呀)

1魚 2005-10-25 00:14
好的~請進來拿吧!  

小魚魚 2005-10-25 00:25
1魚叔叔, 唔通你想我去打............?, 咁以後咪少個高手釣魚羅, 我唔制呀

1魚 2005-10-25 00:31
下面是引用大雞泡於2005-10-25 00:25發表的:
1魚叔叔, 唔通你想我去打............?, 咁以後咪少個高手釣魚羅, 我唔制呀

講得冇錯呀~我想您比心機入去打......<>...第時升做行長呀!

小魚魚 2005-10-25 00:35
唔制, 銀行星期六要返エ冇得去扮高手, 我唔做

1魚 2005-10-25 09:58
大雞泡~請問您去檐杆那次是坐大船的嗎? 大約航程花多少時間?

小魚魚 2005-10-25 13:14
下面是引用1魚於2005-10-25 09:58發表的:
大雞泡~請問您去檐杆那次是坐大船的嗎? 大約航程花多少時間?

1 魚叔叔, 個次我地係坐珠海艇( 肥仔雄 ), 睛天2.5個鐘

hungjay2004 2005-10-27 22:08
担杆近来都是水面鱼,间中二门有白腊,三门有三至四斤细鳞
担扞食饭?食豆豉就有,好多乌蝇呀

hungjay2004 2005-10-27 22:12
吓?珠海去要二個半鐘,我地香港去9個字至1個鐘

1魚 2005-10-27 22:47
一般珠海艇仔去到香港就要差不多1個多鐘頭了

whero 2005-10-27 22:58
我是計劃坐大船到外伶仃,吃住都在外伶仃,隔天一早再從外伶仃包大飛過去,聽說只要30分鐘就到了

hungjay2004 2005-10-27 23:29
伶仃去檐杆15至20分鐘ok

光頭死神 2005-10-28 14:25
得唔得呀.....外伶仃去擔尾....

查看完整版本: [-- 請教檐杆島情況? --] [-- top --]