查看完整版本: [-- 我中計啦 --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 我中計啦 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

看海 2011-08-17 22:10

我中計啦

講來話長:兩個月前老虎話馬爾代夫個海靚到呢.............真係靚到無朋友,問價後回心一諗大穫,快樂的代價要食幾年杯麵,咪叫佢唔好諗啦,等我中六合彩先啦!!!
之後過一段時間,比佢想到我嘅死穴佢話(老公,老公,果度四面環海,你話早水及晚黃最好釣,娜比你日日釣兩水,其他時間培佢就得格啦!) 哦....愛妻,陽光,獨立屋.••••與太椅幾者兼得。勇字當頭沖呀訂機票,酒店,等等

要點到啦因為保育海洋問題,釣魚要訂船到其他區域作釣,兩小時每人要100蚊..美金
各位有無相關資料,仲有無可能帶支假餌竿一齊去旅行

joaoao 2011-08-17 22:22
去得螞蟻袋who看靚海釣靚椅,俾佢啦!       

3901 2011-08-17 22:26
齊渡"物穴"咪得囉..........老夫老妻轉下新環境.....玩得開心好多架 ............呵呵   

小魔女SOS 2011-08-17 22:27
比佢啦

arrowtsang 2011-08-17 22:44
   亞海海,你的確中計喇!     

看海 2011-08-17 22:49
比錢都無法啦,但諗住有幾曰自在的取竿就行的感覺   
本來想每天早水個零鐘,晚黃個零鐘,你話幾自由自在

arrowtsang 2011-08-17 22:59
引用第  5  樓  看海  於  2011-08-17 22:49   發表的  :
比錢都無法啦,但諗住有幾曰自在的取竿就行的感覺   
本來想每天早水個零鐘,晚黃個零鐘,你話幾自由自在

亞Q,我撐你!

那貓 2011-08-17 23:01
古語有云:不到長城非好漢,不到代夫非魚郎.要(看靚海)就磅水啦.   

財叔 2011-08-17 23:07
看海C兄去馬蟻代夫唔洗帶手竿。帶手線去釣魚 帶手袋去比錢         

隨行者 2011-08-17 23:09
人一世物一世,豪一次咁多啦   

Sam_Sam 2011-08-17 23:13
你老婆果然好提議喎, 一舉兩得,吾知得吾得呢     

活活 2011-08-18 01:02
海哥算把啦,無話邊個中邊個計既......你去到始終都系會乖乖奉上100蚊美金ga啦~     

悲情釣手 2011-08-18 01:43
準備大出血     

金渔佬 2011-08-18 02:46
两个钟头钓爆距3个南牛箱嘟差悟多拉!!   

發記 2011-08-18 05:10
奶灑野    

ymtchris 2011-08-18 08:46
以為係雙嬴局面, 到頭來都係資方大鑊全勝, 真係無陰公呀......   
不過中計也好, 中伏也好, 阿看海大師你一早都簽咗賣身契囉......      註定係無為發呀.....     

leivl1189 2011-08-18 09:37
當再度蜜月     

1魚 2011-08-18 14:03
我夠中計啦!
老虎話近期好悶喎,要去富士山行行,運動一下咁喎!
我話唔係馬?廚房仲有好多公仔麵未食完喎,仲要入貨,富士山就冇得傾喇,最多日月潭啫....
就咁樣就比人捉住痛腳,話日月潭都好啦!一於月尾就要行喇!不過又話要住五星級,食好D咁喎~~
哎..以後講嘢都係唔好口輕輕!

亞枝 2011-08-18 18:32
C兄吾係奶野,係雙贏   

3901 2011-08-18 22:41
鶯歌去日月潭都幾遠架喎?!玩得開心咪得囉...........

小魔女SOS 2011-08-18 23:46
引用第  17  樓  1魚  於  2011-08-18 14:03   發表的  :
我夠中計啦!
老虎話近期好悶喎,要去富士山行行,運動一下咁喎!
我話唔係馬?廚房仲有好多公仔麵未食完喎,仲要入貨,富士山就冇得傾喇,最多日月潭啫....
就咁樣就比人捉住痛腳,話日月潭都好啦!一於月尾就要行喇!不過又話要住五星級,食好D咁喎~~
哎..以後講嘢都係唔好口輕輕!

阿首領你去買幾個日本富士蘋果然後帶你隻老虎上阿里山你一啖佢一啖咪慳好多囉又溫馨又浪漫

活活 2011-08-19 01:32
引用第  20  樓  小魔女SOS  於  2011-08-18 23:46   發表的  :

阿首領你去買幾個日本富士蘋果然後帶你隻老虎上阿里山你一啖佢一啖咪慳好多囉又溫馨又浪漫

咁住5星級酒店就不如系屋企床頭貼5粒星,再擺支啤酒系隔離啦, 你一杯佢一杯,又甜蜜又醉人~

小魔女SOS 2011-08-19 08:36
引用第  21  樓  活活  於  2011-08-19 01:32   發表的  :

咁住5星級酒店就不如系屋企床頭貼5粒星,再擺支啤酒系隔離啦, 你一杯佢一杯,又甜蜜又醉人~

住5星級大酒店更係唔飲啤酒啦!飲水.....有情飲水飽!

釣魚郎 2011-08-19 12:53
引用樓主看海於2011-08-17 22:10發表的 我中計啦 :
講來話長:兩個月前老虎話馬爾代夫個海靚到呢.............真係靚到無朋友,問價後回心一諗大穫,快樂的代價要食幾年杯麵,咪叫佢唔好諗啦,等我中六合彩先啦!!!
之後過一段時間,比佢想到我嘅死穴佢話(老公,老公,果度四面環海,你話早水及晚黃最好釣,娜比你日日釣兩水,其他時間培佢就得格啦!) 哦....愛妻,陽光,獨立屋.••••與太椅幾者兼得。勇字當頭沖呀訂機票,酒店,等等

要點到啦因為保育海洋問題,釣魚要訂船到其他區域作釣,兩小時每人要100蚊..美金
各位有無相關資料,仲有無可能帶支假餌竿一齊去旅行
.......

唔好出好過,幾年前去個時一般都係煙仔同班仔,有時中鯊魚仔,一大條少少就佢地自己攻魚,你得過睇字,仲有最好自己羅豆豉,葱頭去,因為當地整係識燒啫     

查看完整版本: [-- 我中計啦 --] [-- top --]