查看完整版本: [-- 請問?? --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 請問?? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

BrianLam 2011-08-03 22:54

請問??

去黑沙龍爪角洗唔洗用餌粉?
用邊隻餌粉最好呢??比個名我唔該!!!

那貓 2011-08-03 23:20
通常一蝦一普通粉就算了,間中都有驚喜.重點是水要清,此釣點多數日子都海水渾濁.

小魔女SOS 2011-08-03 23:22
引用第  1  樓  那貓-  於  2011-08-03 23:20   發表的  :
通常一蝦一普通粉就算了,間中都有驚喜.重點是水要清,此釣點多數日子都海水渾濁.

長期吹東風炒低

悲情釣手 2011-08-03 23:23
去鴻祥執反個套餐啦     

BrianLam 2011-08-03 23:23
普通粉係??

BrianLam 2011-08-03 23:23
咩價???   

BrianLam 2011-08-03 23:24
咁大鍋!!       

發記 2011-08-04 00:30
出大陸買20蚊普通粉OK啦

BrianLam 2011-08-04 00:34
引用第  7  樓  發記  於  2011-08-04 00:30   發表的  :
出大陸買20蚊普通粉OK啦

水之樂釣具有冇呀!!係唔係同佢講要一包普通粉就得啦???

發記 2011-08-04 00:53
出去丫毛到      同佢講要1磚蝦   要一包游擊戰    OK

BrianLam 2011-08-04 01:13
丫毛係邊到??

亞神 2011-08-04 01:31
我地通常用丸九粉加而家街市有時有得賣的細隻九蝦,要生的撈埋丸九粉就可以了,釣餌當然要澳洲龍蝦肉喇,仲要生切條狀見到龍肉還在跳下跳先得架。

seng3388 2011-08-04 02:29

ymtchris 2011-08-04 08:58
果度真係要等囉....   

joaoao 2011-08-04 09:34
去黑沙釣魚上大陸買粉?太烦了吧.....

在澳門任何一家釣具店買一蝦一粉就ok了......至於用咩粉不用考究了..... 平野就得    

joaoao 2011-08-04 09:36
引用第  11  樓  亞神  於  2011-08-04 01:31   發表的  :
我地通常用丸九粉加而家街市有時有得賣的細隻九蝦,要生的撈埋丸九粉就可以了,釣餌當然要澳洲龍蝦肉喇,仲要生切條狀見到龍肉還在跳下跳先得架。

下次我要拍你....欢迎钓我!!!!!!!!!!!!多謝亞神!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

小魔女SOS 2011-08-04 09:45
引用第  11  樓  亞神  於  2011-08-04 01:31   發表的  :

引用第  15  樓  joaoao  於  2011-08-04 09:36   發表的  :

下次我要拍你....多謝亞神!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

下次我都要拍你...................食龍蝦多謝神哥!!!

鮑仔 2011-08-04 14:47

咁重皮

arrowtsang 2011-08-04 19:31
黑沙龍爪角?打乜都死!釣蟲仔啦!!!

Sam_Sam 2011-08-04 21:32
去龍爪角比較難搵食,不如去高爾乎球場

BrianLam 2011-08-04 21:42
有釣點咩???

1魚 2011-08-04 21:43
5蚊雞飼料+兩蚊散裝麥片+一樽6蚊的蝦醬   

粉友 2011-08-08 13:25
樓上仁兄講得好!! 平靚正..

查看完整版本: [-- 請問?? --] [-- top --]