查看完整版本: [-- 搭巴士憂慮 --]

-> 議 事 亭 -> 搭巴士憂慮 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

奧比斯 2011-07-27 09:36

搭巴士憂慮

顏色鮮艷,但網上生產商未能查找車輛型號,可能由貨車改裝

小魔女SOS 2011-07-27 09:38
引用樓主奧比斯於2011-07-27 09:36發表的 搭巴士憂慮 :

你想講乜唔明

joaoao 2011-07-27 12:32
     咁都過到?

釣魚郎 2011-07-27 12:47
     啫係咩

看海 2011-07-27 12:56
引用樓主奧比斯於2011-07-27 09:36發表的 搭巴士憂慮 :

係咪講新的巴士公司

ymtchris 2011-07-27 13:22
係唔係綠色果隻龜呀.........   

zoo 2011-07-27 13:38

唔緊要wo  有我地特區政府大力支持,冇問題ga

leocheong 2011-07-27 13:55
綠龜巴士     

悲情釣手 2011-07-27 15:30

小魔女SOS 2011-07-27 16:17

我就唔擔心佢用咩車離改裝成巴士只係我發覺自從多咗一家巴士公司之後,D新巴,澳巴..............班次仲少咗疏咗就係因為班次少咗疏咗既原因,無時無刻都見巴士站大排長龍,乘客等車等到出晒火(哩D情況我只會在鄰近香港見得多,居然澳門都係咁),有時離譜到等3-4轉巴士都迫爆人跟本冇可能上到車,我親身試過在巴士站等足20分鐘~30分鐘,仲係平時成日搭哥幾班車,因此非常明顯係少咗車真係唔明新巴士8月1日先開始通行,為何哥兩家巴士公司已經開始縮減班次試過打電話去詢問結果答案係因為暑假,所以縮減班次,乜唔係暑假多咗遊客應該增加班次既咩吹乜脹,可能佢地認為暑假學校放晒假冇人搭巴士,仲有一樣係30幾度高溫下居然部車冇冷氣一係冷氣唔夠D窗又開唔到被迫焗桑那

zoo 2011-07-27 16:33
引用第 9 樓 小魔女SOS 於 2011-07-27 16:17 發表的 :

我就唔擔心佢用咩車離改裝成巴士 只係我發覺自從多咗一家巴士公司之後,D新巴,澳巴..............班次仲少咗疏咗 就係因為班次少咗疏咗既原因,無時無刻都見巴士站大排長龍,乘客等車等到出晒火 (哩D情況我只會在鄰近香港見得多,居然澳門都係咁),有時離譜到等3-4轉巴士都迫爆人跟本冇可能上到車,我親身試過在巴士站等足20分鐘~30分鐘,仲係平時成日搭哥幾班車,因此非常明顯係少咗車 真係唔明新巴士8月1日先開始通行,為何哥兩家巴士公司已經開始縮減班次 試過打電話去詢問結果答案係因為暑假,所以縮減班次,乜唔係暑假多咗遊客應該增加班次既咩吹乜脹,可能佢地認為暑假學校放晒假冇人搭巴士,仲有一樣係30幾度高溫下居然部車冇冷氣一係冷氣唔夠D窗又開唔到被迫焗桑那

最近ge事~ 中午等25號車~係街等左45分鍾 26號A 更是影都冇 又試過等5號車等25分鐘 真係要希望在明天

小魔女SOS 2011-07-27 16:39
引用第  10  樓  zoo  於  2011-07-27 16:33   發表的  :

最近ge事~ 中午等25號車~係街等左45分鍾 26號A 更是影都冇 又試過等5號車等25分鐘 真係要希望在明天  

尋日下午當時只不過係5:30PM左右都唔係放工時間,就係等5號,9號,9號A,16號........等咗20幾分鐘都冇車,有車既時候就迫爆人上唔到(原因都係縮減班次,由唔係放工時間等到放工時間人多車多)幾乎係巴士站暈低最後都要選擇行路

春魚 2011-07-27 17:29
傳聞系新巴.澳巴比綠龜公司撬左巧多司機,5夠人開車@,而綠烏龜又未出得街,所以有車冇人揸,班次梗少啦..澳門蛋丸地,8.1突然多出200幾架巴士,3国總數接近700架.平均每架8M,一個站每間公司埋一架都塞死啦.......X通事務局

發記 2011-07-27 17:34
人多車多    點搞丫  

zoo 2011-07-27 17:45
引用第 12 樓 春魚 於 2011-07-27 17:29 發表的 :
傳聞系新巴.澳巴比綠龜公司撬左巧多司機,5夠人開車@,而綠烏龜又未出得街,所以有車冇人揸,班次梗少啦..澳門蛋丸地,8.1突然多出200幾架巴士,3国總數接近700架.平均每架8M,一個站每間公司埋一架都塞死啦.......X通事務局

應該唔會,因為新巴.澳巴cut左好多路線比綠烏龜

小魔女SOS 2011-07-27 18:20
越講越火近

arrowtsang 2011-07-27 19:21

dickkuok 2011-07-27 19:31
一日有三十五個現職司機跳槽開綠龜....條街點會仲有巴士行走

悲情釣手 2011-07-27 20:56
簡直就係除褲放屁.多咗綠龜之後.嗰兩間縮水.咪一樣.....澳門嘅交通     

亞神 2011-07-27 23:18
http://www.dsat.gov.mo/bus/tc/bus_station_list.aspx

http://www.dsat.gov.mo/bus/tc/links.aspx

Sam_Sam 2011-07-27 23:36
8月1號就知得吾得   

3901 2011-07-28 01:41
巴士站又冇上蓋、叫人揸定太陽油等車?

平時已經好塞車、但冇開發新道路情况下再增加一條巴士線 我都好想問下阿"汪含"局長其它車仲點樣行?

查看完整版本: [-- 搭巴士憂慮 --] [-- top --]