查看完整版本: [-- 請各位c兄發表意見!! --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 請各位c兄發表意見!! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

BrianLam 2011-07-14 17:56

請各位c兄發表意見!!

人工湖用咩魚餌最好??
青洲又用咩魚餌??

1魚 2011-07-14 18:01
人工湖用三張100蚊葡幣做魚餌最好   
.
.
.
.
.
.
其實買蝦釣就夠,有魚地方通常都得   

1魚 2011-07-14 18:11
買呢種蝦,街市老闆一定會話係基圍沙蝦,買最平就可以,唔駛買生猛,回家後剥肉,剪開細細粒,就可以拿來去釣魚,或者加少少糖或蜜糖醃一下都ok~

釣魚郎 2011-07-14 18:13
人工湖    不敗隆...青洲    矛師傅   

隨行者 2011-07-14 18:58
引用第  2  樓  1魚  於  2011-07-14 18:11   發表的  :
買呢種蝦,街市老闆一定會話係基圍沙蝦,買最平就可以,唔駛買生猛,回家後剥肉,剪開細細粒,就可以拿來去釣魚,或者加少少糖或蜜糖醃一下都ok~

我就鐘意先用白沙糖出水兩次,再用蜜糖掩,咁就very good啦

arrowtsang 2011-07-14 19:15
作為一個良好的釣魚人,其中必須要有釣品, 澳門大湖內之魚類是供市民大眾觀賞,切勿滿足一已釣慾或消磨時間而在湖內作釣,因而傷害湖內之魚類,謝謝!!!

joaoao 2011-07-14 19:26
巧久冇去过了....     

BrianLam 2011-07-14 21:59
.......................     

悲情釣手 2011-07-14 22:06
師兄.去橫琴啦.     

Sam_Sam 2011-07-14 22:15
引用第  5  樓  arrowtsang  於  2011-07-14 19:15   發表的  :
作為一個良好的釣魚人,其中必須要有釣品, 澳門大湖內之魚類是供市民大眾觀賞,切勿滿足一已釣慾或消磨時間而在湖內作釣,因而傷害湖內之魚類,謝謝!!!

爆箱ok 2011-07-14 23:47
引用第  5  樓  arrowtsang  於  2011-07-14 19:15   發表的  :

釣完放番佢咪得羅
不過比人捉到好似要罰錢

BrianLam 2011-07-15 00:31
唉!!冇錢         

BrianLam 2011-07-15 08:38
南極蝦釣可以嗎????     

BrianLam 2011-07-15 09:00
青洲可唔可以拖假餌??

求.敗 2011-07-15 09:11
艾冇3佰蚊 巧久冇去果樹呔椅啦

ymtchris 2011-07-15 11:04
好耐無去囉.............   

機車28 2011-07-15 17:45
費事比人拉!      sorry!

peter_218 2011-07-15 20:47
好耐無去囉.............  

查看完整版本: [-- 請各位c兄發表意見!! --] [-- top --]