查看完整版本: [-- 百花齊放的澳門釣魚會 --]

-> 議 事 亭 -> 百花齊放的澳門釣魚會 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2011-07-11 01:09

百花齊放的澳門釣魚會

剛看到這幅圖,才知道原來澳門有這麼多釣魚會?
一個沒有釣魚生態的城市,竟然有如此多釣魚會,可能背後未暴光的還有不少?有點令人費解?

以前有人問過,漁樂網要不要成立釣魚會???

當然不會,這裡只是扮演一個各地釣友落腳點,喜歡的進來拍拍手,不喜歡的大可拍磚,來去自由,不受任何會規的約束~

爆箱ok 2011-07-11 02:56
咁多     

發記 2011-07-11 03:33
哇    唔講真係冇人知  

joaoao 2011-07-11 07:49
而家乜都唔使申请啦,大包圍咯!好在我最喜愛嘅坑渠釣法仲未立會           

小小強 2011-07-11 07:58
原來總會仲有運作架,我仲以為摺埋咗添,上邊戈一大堆釣魚會加埋都唔知有無十個會員

以上觀點純粹攪笑,如有相同實屬巧合

財叔 2011-07-11 08:15
大開眼界,完來咁多会               

小八路 2011-07-11 09:15
哗~~~~
一定好多高官了,最基本的每个会都应该有一位会长嘛吧。

小魔女SOS 2011-07-11 09:27
   點解好多我都未聽過架,澳門女子釣魚體育會

不過哩D乜會物會聽講每年都有政府資助過播

奧比斯 2011-07-11 09:44
好像太公分猪肉  

應該還有很多的   

珠香蝦艇釣魚會

長江7號釣魚會   

講吓笑

ymtchris 2011-07-11 10:04
唔講真係唔知有咁多釣魚會喎, 不過佢地大部份都係好低調喎, 甚至乎覺得佢地好似係唔存在咁喎.....     

小魔女SOS 2011-07-11 10:06
引用第  9  樓  ymtchris  於  2011-07-11 10:04   發表的  :
唔講真係唔知有咁多釣魚會喎, 不過佢地大部份都係好低調喎, 甚至乎覺得佢地好似係唔存在咁喎.....       

阿總裁大人可能又真係唔存在既呢..............

引用第 3 樓 joaoao 於 2011-07-11 07:49 發表的 :
而家乜都唔使申请啦,大包圍咯!好在我最喜愛嘅坑渠釣法仲未立會            

以下釣魚會也快將成立..........
澳門青洲出水排釣魚體育會....
澳門漁樂神經院釣魚體育會....
澳門男柔珠圓釣魚體育會....
澳門未割過釣魚體育會....
..........................................

小魔女SOS 2011-07-11 10:21
引用第  11  樓  藍玫瑰  於  2011-07-11 10:13   發表的  :

以下釣魚會也快將成立..........
澳門青洲出水排釣魚體育會....
澳門漁樂神經院釣魚體育會....
澳門男柔珠圓釣魚體育會....
.......

藍經理你漏咗一個好重要架:男柔珠圓巨鋒藍毛丹睇肉會

itit 2011-07-11 10:25
引用第  4  樓  小小強  於  2011-07-11 07:58   發表的  :
原來總會仲有運作架,我仲以為摺埋咗添,上邊戈一大堆釣魚會加埋都唔知有無十個會員

支持

itit 2011-07-11 10:27
引用第  6  樓  小八路  於  2011-07-11 09:15   發表的  :
哗~~~~
一定好多高官了,最基本的每个会都应该有一位会长嘛吧。

.......

係呀, 就得会长一人

健尼 2011-07-11 10:54
引用第  4  樓  小小強  於  2011-07-11 07:58   發表的  :

你咁講咁多個會 得幾個會員 咪即係"喂威喂"囉

健尼 2011-07-11 10:56
引用第  7  樓  小魔女SOS  於  2011-07-11 09:27   發表的  :
   點解好多我都未聽過架,澳門女子釣魚體育會

不過哩D乜會物會聽講每年都有政府資助過播

咁咪即係空殼公司?有乜用...自己諗啦

釣魚郎 2011-07-11 10:58
澳門無嘢多,社團多.....澳門社團多.....澳門政府有錢羅     

zoo 2011-07-11 11:43
呢的咪澳門特有社團文化囉       

石頭 2011-07-11 12:56
引用第  14  樓  itit  於  2011-07-11 10:27   發表的  :

係呀, 就得会长一人

一個會都咁多野做,咁多個會,衹得一個會長,真是好魄力

zoo 2011-07-11 13:23
26個會17人比賽?    

小小強 2011-07-11 18:26
引用第  20  樓  zoo  於  2011-07-11 13:23   發表的  :
26個會17人比賽?    

我地漁網塘釣賽都成七十人啦,相比之下我感覺非常自豪

smallwhite 2011-07-11 18:35
真係百花齊放!

DEO 2011-07-11 19:38
有會有資助.

arrowtsang 2011-07-11 20:41
      [attachment=117066]      

悲情釣手 2011-07-11 21:34
社團文化   

求.敗 2011-07-11 21:50
哩啲叫食脑!       

小魚兒 2011-07-11 22:46
乜有咁多釣魚會.....?

北京! 2011-07-11 23:41
26個會得一位會長,      咁年尾的政府資助       唔知點計$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

xue76 2011-07-12 01:34
   真是??????????????????

活活 2011-07-12 02:13
要釣水魚就梗系要成立多D會啦....     

查看完整版本: [-- 百花齊放的澳門釣魚會 --] [-- top --]