查看完整版本: [-- 桂山之癢 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 桂山之癢 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

kuai1 2011-07-05 20:30

桂山之癢

希望可以有假再戰桂山怪獸...

小魔女SOS 2011-07-05 20:33
桂山介獸都未出沒

1魚 2011-07-05 20:40
桂山...
每逢農曆二十八,月黑風高之夜,大怪獸才會埋岸,炸掉你那3號以下的磯竿

kuai1 2011-07-05 20:54

鮑仔 2011-07-05 20:55
炸掉你那3號以下的磯竿,咁大獲

kuai1 2011-07-05 21:04
Hehe...係真的,呀1椅叔唔係窮你趕笑,係同你趕計故hehe...

鮑仔 2011-07-05 21:10
引用第  5  樓  kuai1  於  2011-07-05 21:04   發表的 回 4樓(鮑仔) 的帖子 :
Hehe...係真的,呀1椅叔唔係窮你趕笑,係同你趕計故hehe...

解你講野,咁似院長大人

機車28 2011-07-05 21:12
我都耐未去過喇!桂山!

dd 2011-07-05 21:46
引用第 2 樓 1魚 於 2011-07-05 20:40 發表的 :
桂山...
每逢農曆二十八,月黑風高之夜,大怪獸才會埋岸,炸掉你那3號以下的磯竿

哈哈。 用三十号的呀。。。。。。

金渔佬 2011-07-05 22:01
小心比怪兽拖落海!要绑好安全绳啊!

kuai1 2011-07-05 22:14
係咪咁~~~

(轉貼)
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D2HHqYOEVi7g%26feature%3Dplayer_embedded&h=UAQAGS65L  

kuai1 2011-07-05 22:16

1魚 2011-07-05 22:51
引用第  5  樓  kuai1  於  2011-07-05 21:04   發表的 回 4樓(鮑仔) 的帖子 :

我梗唔係講笑啦~每逢農曆廿八晚,月亮的光度比較弱,桂山晚上出沒的以石班為主,日間天氣熱,太陽光猛烈,把海邊的石頭都晒得溫溫的,沒有魚會靠石邊了,而夏天又風平浪靜的日子多,岸上人影會嚇怕魚,所以要選月色較暗的日子,釣石班機會才多,而遇到石班的話,沒有3號以上的竿,恐怕都是被石班拉入石洞了

kuai1 2011-07-05 23:08
係咪入石洞打波波呀?收到la一椅叔,些些^^

財叔 2011-07-05 23:34
引用樓主kuai1於2011-07-05 20:30發表的 桂山之癢 :
希望可以有假再戰桂山怪獸...

C父桂山2号堤真係好多怪戰?紅怪..石怪..星怪..鱸怪。怕怕

小新新 2011-07-06 01:07
还没有试过炸杆,要真的炸。。。。。值得   

引用第  2  樓  1魚  於  2011-07-05 20:40   發表的  :
桂山...

不愧桂山之虎......

活活 2011-07-06 02:30
桂山重有炸花生,炸雲吞,炸魚蛋.......     

魚珠魚寶 2011-07-06 04:23
好掛住桂山d鮮蝦雲吞 燒雞翼 同埋什魚仔呀

發記 2011-07-06 05:15
冇有去過  

悲情釣手 2011-07-06 08:29
講到好得人驚. 我鍾意

ymtchris 2011-07-06 09:00
桂山得手咩.....   

itit 2011-07-06 10:09
引用第  14  樓  財叔  於  2011-07-05 23:34   發表的  :

C父桂山2号堤真係好多怪戰?紅怪..石怪..星怪..鱸怪。怕怕

財記go go go

釣魚郎 2011-07-06 10:41
亞蛇你都講左成個月喎.........仲未出到咩   

白鱲狂 2011-07-06 10:48
桂山d怪獸快出現啦!你d架生準備好未呀!go,go,go,                    

爆箱ok 2011-07-06 21:53
桂山打怪獸   

joaoao 2011-07-07 10:53
桂山     

查看完整版本: [-- 桂山之癢 --] [-- top --]