查看完整版本: [-- 110个亿 --]

-> 議 事 亭 -> 110个亿 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

wongchikit 2011-06-24 13:39

110个亿

估價增四成六 每公里五億二

輕軌最新造價110億

ymtchris 2011-06-24 14:00
物有所值呀...     
(政府話既),,....

釣魚郎 2011-06-24 14:20
引用第  1  樓  ymtchris  於  2011-06-24 14:00   發表的  :
物有所值呀...     
(政府話既),,....   

而家係要問你話

ymtchris 2011-06-24 14:29
引用第  2  樓  釣魚郎  於  2011-06-24 14:20   發表的  :

而家係要問你話

我都係得你開咗口先.....

發記 2011-06-24 14:36
澳門咩都冇    正係有錢    

smallwhite 2011-06-24 14:51
底玩呀! 整返條搭去東區囉!   

亞枝 2011-06-24 15:00
我後生戈陣時都有嘅,現在都剩餘無幾

小魔女SOS 2011-06-24 15:05
講咗都有好幾年,西環橋底條路軌都就離爛.........................永遠都係只聞樓梯響,浪費納稅人既錢,掉錢落咸水海,剩係之前整哥d所謂象徵澳葡乜乜d爛鐵就知

joaoao 2011-06-24 15:05
110億?!好,俾一星期時間我搞佢出嚟         

小魔女SOS 2011-06-24 15:47
引用第  8  樓  joaoao  於  2011-06-24 15:05   發表的  :

110億.........俾一星期時間你攪佢出嚟,平均每日要攪15,714,285.71億你都攪得掂佩服佩服

奧比斯 2011-06-24 16:12
四成六       

好數口      你四成,      我六成  (  族語:四  六分賬 )     可觀   

zoo 2011-06-24 16:24
引用樓主wongchikit於2011-06-24 13:39發表的 110个亿 :
    估價增四成六 每公里五億二

輕軌最新造價110億

澳門政府ge野都好信! 而家話110億 幾年後完工又唔知加多幾多億!

小魔女SOS 2011-06-24 16:41
引用第  11  樓  zoo  於  2011-06-24 16:24   發表的  :

澳門政府ge野都好信! 而家話110億 幾年後完工又唔知加多幾多億!  

哩d真係唔出奇幾百萬既生锈鐵,望落去都唔知似乜Q既西灣乜乜門都係咁..............仲話象徵中葡咩友好關係依加就係一舊垃圾放係到唔通就係象徵澳門政府似垃圾

zoo 2011-06-24 17:22
引用第 12 樓 小魔女SOS 於 2011-06-24 16:41 發表的 :

哩d真係唔出奇幾百萬既生锈鐵,望落去都唔知似乜Q既西灣乜乜門都係咁..............仲話象徵中葡咩友好關係依加就係一舊垃圾放係到 唔通就係象徵澳門政府似垃圾

碼頭,大橋,漏水蛋...................................................

死牛 2011-06-24 17:25
引用第 11 樓 zoo 於 2011-06-24 16:24 發表的 :

唔加多幾多億過幾年佢地點退休呀...........................

1魚 2011-06-24 17:47
110億啱數呀,一d都唔貴,物超所值呀!阿政府又唔駛叫你地夾錢整,做咩咁多意見喎~

經濟
快d動工就更好         

財叔 2011-06-24 19:12
完工150億可能先絞店     

爆箱ok 2011-06-24 19:31
引用第  7  樓  小魔女SOS  於  2011-06-24 15:05   發表的  :
講咗都有好幾年,西環橋底條路軌都就離爛.........................永遠都係只聞樓梯響,浪費納稅人既錢,掉錢落咸水海,剩係之前整哥d所謂象徵澳葡乜乜d爛鐵就知   

仲有西灣果兩塊爛鬼雲石

悲情釣手 2011-06-24 19:34

zoo 2011-06-24 19:37
引用第 15 樓 1魚 於 2011-06-24 17:47 發表的 :
110億啱數呀,一d都唔貴,物超所值呀!阿政府又唔駛叫你地夾錢整,做咩咁多意見喎~

經濟
快d動工就更好            

110億/50萬人=每人都有$22000

起好都唔知要幾$,  完工後仲要政府補貼營運....................................................., 真係一個無底洞

arrowtsang 2011-06-24 19:38
百九幾億!   

peter_218 2011-06-24 21:02

itit 2011-06-24 21:06
上任正苦搞賣干地     
今屆正苦搞基建     
錢$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$               

itit 2011-06-24 21:08
引用第  16  樓  財叔  於  2011-06-24 19:12   發表的  :
完工150億可能先絞店       

系250億

白鱲狂 2011-06-24 22:36
亞院長(貌兄个11O亿一個星期就搞到出尼丿      财叔个15O亿後生哥時一早就搞晒啦.      感你个百九幾亿要搞幾內先搞到出尼呀.小心出血呀               

818釣魚 2011-06-24 22:48
     任佢話幾多都可以

3901 2011-06-24 23:49
全世界最貴輕軌 {以里數計} 咁嘅價錢用來起地鐵都可以啦!

澳門D高棺面皮真系厚!夠膽開價!無需修飾、夠狼夠狠!

Sam_Sam 2011-06-25 00:27
引用第  8  樓  joaoao  於  2011-06-24 15:05   發表的  :

喱d嘢番比d后生仔做啦

鮑仔 2011-06-25 01:59
250億     

ymtchris 2011-06-25 08:51
引用第  9  樓  小魔女SOS  於  2011-06-24 15:47   發表的  :

110億.........俾一星期時間你攪佢出嚟,平均每日要攪15,714,285.71億你都攪得掂佩服佩服  

得架, 阿貌哥身體好嗎, 果區區110億應該唔會有太大問題呀............

小魔女SOS 2011-06-25 09:15
引用第  29  樓  ymtchris  於  2011-06-25 08:51   發表的  :

得架, 阿貌哥身體好嗎, 果區區110億應該唔會有太大問題呀............

佢身體雖然好不過成日話有周周炎喎我怕佢攪掂哥110億之後,以後要改名叫斷臂貌

奧比斯 2011-06-27 10:23
引用第  24  樓  白鱲狂  於  2011-06-24 22:36   發表的  :
亞院長(貌兄个11O亿一個星期就搞到出尼丿      财叔个15O亿後生哥時一早就搞晒啦.      感你个百九幾亿要搞幾內先搞到出尼呀.小心出血呀                 

要用的方法加的象膠套注可慢慢搞,慢慢出,慢慢億

查看完整版本: [-- 110个亿 --] [-- top --]