查看完整版本: [-- 请教 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 请教 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

天花佬 2011-05-25 08:38

请教

请问各位C兄 廟湾船矶用乜加撑好?

joaoao 2011-05-25 09:01
呵烈地 3号 3M5~4M啦      

小魔女SOS 2011-05-25 09:05
哩排廟灣魚穫真係差勁所以用乜架生都係冇用......................釣足成日紅尾東都唔多條

ymtchris 2011-05-25 09:13
去老廟基本上用咩架生都可以, 事關水唔係好深, 就要樹乎你既對像魚係咩呀, 一般雞仔, 班仔同紅尾東就咩都可以搞佢地上嚟啦, holiday 就係首選啦, 至於有性趣去搞佢d青物呢? holiday都係不二之選啦, 只要係攪既問題呀, 一般都會用上4,000或以上呀..., 4至5號魚絲就基本可以講係包殺無賠呀........, 其他既就要睇你個人喜好呀....     

ymtchris 2011-05-25 09:17
引用第  2  樓  小魔女SOS  於  2011-05-25 09:05   發表的  :
哩排廟灣魚穫真係差勁所以用乜架生都係冇用......................釣足成日紅尾東都唔多條   

喱排老廟收獲咁差勁, 星期日你咪去呀苯......

財叔 2011-05-25 09:27
我要食紅尾東       

看海 2011-05-25 10:20
近期真係邊樹都       

釣魚郎 2011-05-25 10:48
引用第  3  樓  ymtchris  於  2011-05-25 09:13   發表的  :
去老廟基本上用咩架生都可以, 事關水唔係好深, 就要樹乎你既對像魚係咩呀, 一般雞仔, 班仔同紅尾東就咩都可以搞佢地上嚟啦, holiday 就係首選啦, 至於有性趣去搞佢d青物呢? holiday都係不二之選啦, 只要係攪既問題呀, 一般都會用上4,000或以上呀..., 4至5號魚絲就基本可以講係包殺無賠呀........, 其他既就要睇你個人喜好呀....       

你咁多架生,幾時借來啪吓

ymtchris 2011-05-25 11:58
引用第  7  樓  釣魚郎  於  2011-05-25 10:48   發表的  :

你咁多架生,幾時借來啪吓

阿老板, 我都話首選係holiday囉, 仲有咩好嘢借比你喎....

發記 2011-05-25 14:11
未去過!

ometow 2011-05-25 16:47
唔洗咩架撐是但帶支捉去就得啦 但係有樣野一定要帶呀!!就係青島啦~~正所為飲青島身體好 身體好自然就爆釣啦         

天花佬 2011-05-25 18:25
引用第 10 樓 ometow 於 2011-05-25 16:47 發表的 :
唔洗咩架撐是但帶支捉去就得啦 但係有樣野一定要帶呀!!就係青島啦~~正所為飲青島身體好 身體好自然就爆釣啦            

多谢赐教

天花佬 2011-05-25 18:26
引用第 3 樓 ymtchris 於 2011-05-25 09:13 發表的 :

多谢西

peter_218 2011-05-25 18:54
未去過!  

魚珠魚寶 2011-05-25 19:24
我諗我只有帶定暈浪丸一樣就夠了     

隨行者 2011-05-25 19:44

引用樓主偷渡客於2011-05-25 08:38發表的 请教 :
请问各位C兄 廟湾船矶用乜加撑好?   

用你屋企支椋衫竹

3901 2011-05-25 20:05
最强架生~~~梗系要帶夠"毛澤東"! 神州通行!

arrowtsang 2011-05-25 20:29
   釣手繩,實而不華,最能準確掌握!

無旺管 2011-05-26 01:16
引用第  6  樓  看海  於  2011-05-25 10:20   發表的  :
近期真係邊樹都         

莫非搞港珠澳大橋有關?

艇釣王 2011-05-30 23:32
呢個週六係大姨媽血腥日
最好咪出去, 提防俾人攪

查看完整版本: [-- 请教 --] [-- top --]