查看完整版本: [-- 2050年無魚食@@ --]

-> 議 事 亭 -> 2050年無魚食@@ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

千水 2011-05-13 10:44

2050年無魚食@@

【綜合外電報道】由英國科學家發起的海洋計劃經研究後指出,全球有逾八成半的魚類已被濫捕,並估計剩下的魚類在二○五○年前會被人類消耗淨盡,屆時其他食糧的需求會遞增,人類被迫要開闢餘下的森林。科學家又稱,全球只有百分之一的海洋受保護,他們希望提高受保護海洋的比例至百分之三十。

轉自太陽報

青木 2011-05-13 11:01
個科學家一定係傻既!         

釣魚郎 2011-05-13 11:39
2050........都化左灰啦     

itit 2011-05-13 11:51
中国啦, 中国是最最最保護渔場的地方, 又无濫捕, 又无电'杜'炸'毒........執法人员工作效律又高($$$$$$), 一句講哂, 中国就是最好用來做保護漁場               

ymtchris 2011-05-13 11:51
應該無d咁樹發生....., 魚係會減少, 但係唔會無....   

ymtchris 2011-05-13 12:06
引用第  2  樓  釣魚郎  於  2011-05-13 11:39   發表的  :

點會呀, 2050阿老板你都係八到尾喱嗎, 邊有咁快化灰呀.....

直感釣斑仔 2011-05-13 13:17
引用第  2  樓  釣魚郎  於  2011-05-13 11:39   發表的  :

做人唔好咁灰啦

千水 2011-05-13 14:33
引用第 5 樓 ymtchris 於 2011-05-13 12:06 發表的 :

點會呀, 2050阿老板你都係八到尾喱嗎, 邊有咁快化灰呀.....

2050年D野可能貴到化灰都冇定擠呀.....

Sam_Sam 2011-05-13 17:31
日本遊船

dd 2011-05-13 17:31

chaofish 2011-05-13 19:53
2050''''算啦.....周魚吾死都九條野.....

joaoao 2011-05-13 20:03
2050冇魚?     

機車28 2011-05-13 20:27
2050咁耐!     
2011已經冇魚釣喇!     

arrowtsang 2011-05-13 20:47
引用第  12  樓  機車28  於  2011-05-13 20:27   發表的  :
2050咁耐!     
2011已經冇魚釣喇!       

亞公字藏玄機!

發記 2011-05-13 20:55
2050仲有冇魚釣  

釣魚痴 2011-05-13 23:03

real 2011-05-14 08:57

財叔 2011-05-14 19:08
2050你地有冇魚食我就唔知,但我就一定有香食。哈哈                     

peter_218 2011-05-14 21:44
冇魚釣       

獎金獵人 2011-05-15 11:52
引用第  12  樓  機車28  於  2011-05-13 20:27   發表的  :
2050咁耐!     
2011已經冇魚釣喇!       

過多一個月有啦明日開始休漁??

查看完整版本: [-- 2050年無魚食@@ --] [-- top --]