查看完整版本: [-- 各位釣魚係為左.......... --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 各位釣魚係為左.......... [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

sioip 2011-05-02 19:12

各位釣魚係為左..........

大家釣魚係為左????

joaoao 2011-05-02 19:44
釣魚的過程..中魚的感覺      

求.敗 2011-05-02 19:47
我都系釣魚的過程和中魚的感覺 ~~           

1魚 2011-05-02 20:24
我為左逃避現實,冇我既選項?

Sam_Sam 2011-05-02 20:33
引用第  3  樓  1魚  於  2011-05-02 20:24   發表的  :
我為左逃避現實,冇我既選項?

1魚叔原來你釣魚係有特別僻好架

1魚 2011-05-02 20:48
引用第  4  樓  Sam_Sam  於  2011-05-02 20:33   發表的  :

1魚叔原來你釣魚係有特別僻好架

其實我每一次釣魚,都會設定一個目標,一個計劃,一個非常週全的行動!
魚:是我做實驗的對象,我怎樣才可獵取牠?用什麼餌?什麼工具?
當印證了我的判斷,成功的釣到一條今日的對象魚,這就是一個完美的實驗,內心充滿無限成就感~
服未?吹咩!!!

釣魚俠 2011-05-02 20:59
我釣的不是魚是(直莫)   

seng3388 2011-05-02 21:28

Sam_Sam 2011-05-02 21:46
引用第  5  樓  1魚  於  2011-05-02 20:48   發表的  :

其實我每一次釣魚,都會設定一個目標,一個計劃,一個非常週全的行動!
魚:是我做實驗的對象,我怎樣才可獵取牠?用什麼餌?什麼工具?
當印證了我的判斷,成功的釣到一條今日的對象魚,這就是一個完美的實驗,內心充滿無限成就感~
服未?吹咩!!!
.......

1魚叔咁你每次嘅目標魚係吾係3公分呀

鱼翅鱼嘴 2011-05-02 22:23
睇来我都几正常啊--------过程是最重要的!中鱼系惊喜。。。。。。。所以教过我的师傅都话我无心向学!(*^__^*) 嘻嘻……                 

千水 2011-05-02 22:30
引用第 1 樓 joaoao 於 2011-05-02 19:44 發表的 :

機車28 2011-05-02 22:34
過程!興趣!時間!愛大自然!     

arrowtsang 2011-05-02 22:40
1---釣魚的過程 ,2---中魚的感覺 ,3---判斷的驗証!

發記 2011-05-02 22:47
好多野嫁WOW      釣魚GE過程    中魚GE    feeling    同埋  咁多朋友一齊釣

chaofish 2011-05-02 23:21
引用第 1 樓 joaoao 於 2011-05-02 19:44 發表的 :

嘻嘻我都係呀.

太子 2011-05-02 23:28
一.判斷的印證會最開心.
二.中魚的感覺.
三.釣魚的過程..........就比較煩惱!
四.有魚獲和人分享.

PoU 2011-05-03 00:20
     中魚ge感覺

釣魚痴 2011-05-03 00:40
每個人找一樣起愛 生活開心些 只求開心   

路過... 2011-05-03 01:13
n年前都有咁ga投票,但n年後ga我改左投其他!

悲情釣手 2011-05-03 03:09
唔知享受孤獨算唔算呢?

光头神探 2011-05-03 08:08
(其他)小弟出钓糸为左训练自己钓唔到鱼时的EQ

亞旦 2011-05-03 09:20
減壓、放松、

釣魚郎 2011-05-03 10:50
釣魚的過程和中魚的感覺 ~~ 咁多朋友一齊釣     

ymtchris 2011-05-03 11:58
釣魚就一定為興趣, 係釣到魚既刺激, 腦下垂線素上升的確係非同小可, 割咗, 爆咀更是氣頂非常, 一定要覆卓不可....

不過, 本人亦應為魚獲亦相當緊要, 因為交差也好, 食用也好, 虛榮也好.......    何況本人一向都有食魚既習慣.......    本人仍是粗皮釣魚佬, 品德修養九流, 所以亦不自命清高, 本人釣魚一向都係又釣魚時又要魚的, 同時奉行"有食唔食, 罪大惡極"為宗旨.....   

釣魚郎 2011-05-03 12:44
引用第  23  樓  ymtchris  於  2011-05-03 11:58   發表的  :
釣魚就一定為興趣, 係釣到魚既刺激, 腦下垂線素上升的確係非同小可, 割咗, 爆咀更是氣頂非常, 一定要覆卓不可....

不過, 本人亦應為魚獲亦相當緊要, 因為交差也好, 食用也好, 虛榮也好.......    何況本人一向都有食魚既習慣.......    本人仍是粗皮釣魚佬, 品德修養九流, 所以亦不自命清高, 本人釣魚一向都係又釣魚時又要魚的, 同時奉行"有食唔食, 罪大惡極"為宗旨.....     

何況本人一向都有食魚既習慣......整係要食斤頭size......割咗, 爆咀更是氣頂非常,仲一味

ymtchris 2011-05-03 12:54
引用第  24  樓  釣魚郎  於  2011-05-03 12:44   發表的  :

何況本人一向都有食魚既習慣......整係要食斤頭size......割咗, 爆咀更是氣頂非常,仲一味

所以唔係有性格囉.....

real 2011-05-03 19:44
消閒   

peter_218 2011-05-03 19:52
過程..同魚獲

sioip 2011-05-04 12:24
睇黎有好多人都係中意用釣魚黎放鬆心情

查看完整版本: [-- 各位釣魚係為左.......... --] [-- top --]