查看完整版本: [-- 香港深井一遊 --]

-> 貼 圖 灌 水 -> 香港深井一遊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2011-04-26 12:20

香港深井一遊

早幾日放假香港個親戚來電,話帶我去一個新地方呔椅兼chok大尾魷,攪到我心郁郁於是乎就即刻星期四漏夜放工趕過去不過咁...........雖然係一個大大既誘惑最後我都係選擇要睇咗環境先下次先去試好彩睇咗之後都唔後悔冇執架生因為大緊流嚇屎人但係環境同岸邊石口都唔錯有幾隻艇專車釣友出去釣魚今次冇去釣魚不過就係哥到食咗最出名既深井燒鵝

joaoao 2011-04-26 12:25
流水巧令嘩...      放流老年釣赤立巧嘩     

釣魚郎 2011-04-26 12:26
環境好靚既   

小魔女SOS 2011-04-26 12:29
引用第  2  樓  釣魚郎  於  2011-04-26 12:26   發表的  :
環境好靚既     

就係我個親戚屋企樓下好方便由港澳碼頭搭巴士去到目的地都係半小時左右

zoo 2011-04-26 12:30
環境好靚wo       

機車28 2011-04-26 13:11
有某某魚先!

ymtchris 2011-04-26 13:46
嘩!!!!!!! 係豪宅嚟喎.....     
無敵大海景呀.....     

小魔女SOS 2011-04-26 15:40
引用第  6  樓  ymtchris  於  2011-04-26 13:46   發表的  :
嘩!!!!!!! 係豪宅嚟喎.....     
無敵大海景呀.....       

香港地方吋金呎土400幾500萬先買到一個800令呎既單位,仲係十幾年樓齡我親戚哥到唔算係豪宅只係可以望到吓海咁姐相反佢帶我地參觀佢朋友屋企,行過少少就係豪宅入到去成間酒店式住宅咁樓高70層,住40幾樓單位觀景都係麻麻望山多,我就唔多鍾意又較嘈雜(因為望到行車天橋好似行雷),材料又差D牆薄過乜

活活 2011-04-26 16:06
我之前訂左20幾只燒鵝托你帶返黎俾漁樂精神病院 - 深切治療病房D院友GA, 你。。。又。。。落格?

ymtchris 2011-04-26 16:55
引用第  8  樓  活活  於  2011-04-26 16:06   發表的  :
我之前訂左20幾只燒鵝托你帶返黎俾漁樂精神病院 - 深切治療病房D院友GA, 你。。。又。。。落格?

真有此樹........, 我隻燒鵝呢......

小魔女SOS 2011-04-26 17:00
引用第  8  樓  活活  於  2011-04-26 16:06   發表的  :

引用第  9  樓  ymtchris  於  2011-04-26 16:55   發表的  :

真有此樹........, 我隻燒鵝呢......

你兩個唔好諗住當我護士長傻,我會請你兩個食燒鵝

魚珠魚寶 2011-04-26 17:38
有個海望吓都唔錯啦   

發記 2011-04-26 18:01
燒餓    

3901 2011-04-26 18:30
舊年去過,但而家D燒鵝真系麻麻...........古井果D好食過佢多多聲
個位好近青馬大橋、聲講好多鱸魚、馬友釣喎

1魚 2011-04-26 18:53
好懷念陳記燒鵝   

peter_218 2011-04-26 19:28
好靚     

arrowtsang 2011-04-26 20:09
   深井海韻花園條駁冇セ料到,但行出左手邊條防波堤(近家頓面包工廠),夜水都幾好料,冬令期好多1Kg左右既黑沙,夏天就麻麻,平均釣5晚,得兩晚有魚,多數係磅頭紅由,呢一帶釣魚冇セ特別回憶,但卻回味多年前既燒鵝,還記得三十多年以前,常跟哥哥和他的工友,冬令期在這一帶海域(青龍頭、馬灣)用大鬼蝦做餌釣大海盧,聖旦期前后,哥哥和他的工友更買活生的竹簽魚,用來釣大馬友,哈哈,現在呢,一切也改變許多了!

悲情釣手 2011-04-26 20:46

鱼翅鱼嘴 2011-04-26 22:32
驳长几饼线,系70楼掉落去钓沉底,训到第日起身,是有意外收获噶           

好地方喎....     

小魔女SOS 2011-04-27 10:15
引用第  16  樓  arrowtsang  於  2011-04-26 20:09   發表的  :
   深井海韻花園條駁冇セ料到,但行出左手邊條防波堤(近家頓面包工廠),夜水都幾好料,冬令期好多1Kg左右既黑沙,夏天就麻麻,平均釣5晚,得兩晚有魚,多數係磅頭紅由,呢一帶釣魚冇セ特別回憶,但卻回味多年前既燒鵝,還記得三十多年以前,常跟哥哥和他的工友,冬令期在這一帶海域(青龍頭、馬灣)用大鬼蝦做餌釣大海盧,聖旦期前后,哥哥和他的工友更買活生的竹簽魚,用來釣大馬友,哈哈,現在呢,一切也改變許多了!

左手邊條防波堤(近家頓面包工廠),夜水都幾好料我哥日咪就係係哥到視察環境囉,見到咁行流結果去咗食燒鵝

騙人布 2011-04-27 12:45
風景正

xue76 2011-04-28 03:44
哇!院長好熟路啵!!!!!!!!!!!!!   

查看完整版本: [-- 香港深井一遊 --] [-- top --]