查看完整版本: [-- 小弟有個愚昧問題,希望d大c指教一下 --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 小弟有個愚昧問題,希望d大c指教一下 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

tomato 2011-03-26 23:06

小弟有個愚昧問題,希望d大c指教一下

你地通常中白立,多數係1,2竿左右,定係飛出去放流中ga?

財叔 2011-03-26 23:23
聽DC父話多數釣两竿外 不過 (我未釣个白立)     

1魚 2011-03-26 23:47
日頭水清立魚唔敢游埋岸邊,見到d救生衣五顏六色都驚驚   

發記 2011-03-26 23:53
我地釣過咁高級ge魚  

joaoao 2011-03-27 00:28
白立呢家嘢真係由腳邊一尺炒白位至車到老年咁遠流心都有... 不過個人覺得都係钓遠唔钓近好D    

釣武者 2011-03-27 00:36
引用第  4  樓  joaoao  於  2011-03-27 00:28   發表的  :
白立呢家嘢真係由腳邊一尺炒白位至車到老年咁遠流心都有... 不過個人覺得都係钓遠唔钓近好D      

師父

路亞添 2011-03-27 00:40
d人d白立多數在海邊、船邊、舟邊和艇邊中

魚珠魚寶 2011-03-27 00:43
我就覺得係釣場問題........試過一竿水都中幾條 .......但大致上應該遠投較理想

悲情釣手 2011-03-27 01:45
好想釣返條

機車28 2011-03-27 09:00
真係遠近都有喎!視乎釣位問題!     

活活 2011-03-27 11:20
成日系網上都見D大師post出嚟, 我估應該系超級市場貨架上邊最多。

機車28 2011-03-27 11:36
引用第 10 樓 活活 於 2011-03-27 11:20 發表的 :
成日系網上都見D大師post出嚟, 我估應該系超級市場貨架上邊最多。

[attachment=113760]

ymtchris 2011-03-27 17:10
時運高同時運低都可以釣到呀   

隨行者 2011-03-27 21:00
路環黑沙龍瓜角腳邊就有啦     

悲情釣手 2011-03-27 21:47
師兄.唔好玩啦

大鮭魚 2011-03-27 21:50
G前有次好淺水刀釣過幾條  好好彩呀   

arrowtsang 2011-03-27 23:16
磯釣-------根本沒有法則!

查看完整版本: [-- 小弟有個愚昧問題,希望d大c指教一下 --] [-- top --]