查看完整版本: [-- 十五分钟······ --]

-> DIY激改 -> 十五分钟······ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

xue76 2011-03-13 16:35

十五分钟······

中午搵野是柜桶搵到几支禁野! 又手痒 · ··················用左15分钟·· ·······························搞定左

亞枝 2011-03-13 16:49
     多才多藝

騙人布 2011-03-13 16:50
thx for sharing

假師傅 2011-03-13 17:10
好手藝   

3901 2011-03-13 17:25
師兄都幾鍾意DIY 真系多才多藝又多想像力!

想請教下,我個{魚搞}上面D漆比海水侵蝕起泡,想修復可以點做?想將漆磨去從新再上,
但怕用手噴漆應該也不能用多久吧?!請指教   

arrowtsang 2011-03-13 17:37
  DIY 有意思!   

xue76 2011-03-13 17:38
D漆比海水侵蝕起泡是【每次用完后没有用40%以上的热水洗过,盐分渗入漆底发生变化造成的!】轮表面的涂层磨去從新再上有难度!如有朋友在车行工作可叫帮忙喷热焗车漆,但要拆开只搞洗干净再上漆!
手噴漆唔OK!!!!!!!!!!!!

3901 2011-03-13 17:51
我都認為手噴漆唔掂?!所以想試下噴死氣喉果種高温漆,

當然,電鍍就最好,但唔知邊度有得造??謝謝指教

財叔 2011-03-13 18:07
為收部總管     

活活 2011-03-13 18:38
DIY好手藝~     

悲情釣手 2011-03-13 20:05
高人

發記 2011-03-13 20:06
真係咩都識整    

爆箱ok 2011-03-13 23:15
原來師兄係萬事通        

Sam_Sam 2011-03-13 23:20
漁網真係多高人

機車28 2011-03-13 23:22
引用第  7  樓  3901  於  2011-03-13 17:51   發表的  :
我都認為手噴漆唔掂?!所以想試下噴死氣喉果種高温漆,

當然,電鍍就最好,但唔知邊度有得造??謝謝指教   

很早前我聽聞我班車友話大陸有得電鍍頭盔!價錢一般!等我問清楚魚攪做唔做先話比你地知喇!

小小釣手 2011-03-14 00:24
引用第  14  樓  機車28  於  2011-03-13 23:22   發表的  :

很早前我聽聞我班車友話大陸有得電鍍頭盔!價錢一般!等我問清楚魚攪做唔做先話比你地知喇!

亞公:我セ想電鍍金勾

路過... 2011-03-14 01:25
真的很有用~

ymtchris 2011-03-14 10:00
師兄, 有諗頭呀.....   

釣魚郎 2011-03-14 10:47
       好手藝

billychan 2011-03-17 20:47
咁你都諗到!
的確好野!

查看完整版本: [-- 十五分钟······ --] [-- top --]