查看完整版本: [-- 師兄們幫幫手,關於桂山和萬山 --]

-> 釣 點 介 紹 -> 師兄們幫幫手,關於桂山和萬山 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

vanbasten 2011-03-02 16:03

師兄們幫幫手,關於桂山和萬山

1.三月中去桂山定萬山好D?
2.如去萬山兩日一夜會唔會太趕?
3.因為第一次去萬山,有冇船家電話?
4.可以係邊到買粉?要唔要買生蝦?有冇萬山既釣點可以介紹吓?

Many thanks!!

財叔 2011-03-02 16:07
C父們請回答    幫幫佢

小魔女SOS 2011-03-02 16:22
引用樓主vanbasten於2011-03-02 16:03發表的 師兄們幫幫手,關於桂山和萬山 :
1.三月中去桂山定萬山好D?
2.如去萬山兩日一夜會唔會太趕?
3.因為第一次去萬山,有冇船家電話?
4.可以係邊到買粉?要唔要買生蝦?有冇萬山既釣點可以介紹吓?

.......

1. 如果比我3月中我會選擇出萬山搏一搏(只係個人喜歡)
2. 兩日一夜你意思即係過一晚夜啦,咁就要睇你幾點出第二日幾點返,我通常係第一日朝早出,第二日釣到5-6點準備收竿走人(視天氣而定),如果你唔係甲級釣犯咁爛釣應該都夠玩
3. 船家電話你可以參考以下網址
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=5757
4. 可以約艇既時候叫船佬幫你買蝦粉,要唔要買生蝦?都係視乎個人喜好,你喜歡的話夜水唔打餌粉剩釣青虫都得,打皮D買重殼蟹釣又得
至於釣點介紹囉喎搵番D有經驗多D既師兄答你啦

發記 2011-03-02 17:33
有機會我都會去  

1魚 2011-03-02 17:52
結伴同行
安全至上

釣魚郎 2011-03-02 18:47
引用第  2  樓  小魔女SOS  於  2011-03-02 16:22   發表的  :

1. 如果比我3月中我會選擇出萬山搏一搏(只係個人喜歡)
2. 兩日一夜你意思即係過一晚夜啦,咁就要睇你幾點出第二日幾點返,我通常係第一日朝早出,第二日釣到5-6點準備收竿走人(視天氣而定),如果你唔係甲級釣犯咁爛釣應該都夠玩
3. 船家電話你可以參考以下網址
.......

收到......唔該師姐.....

vanbasten 2011-03-02 23:58
唔該師姐

白鱲狂 2011-03-03 00:15
一兩個人去萬山可以坐大船去.早上9:30香州客運碼頭坐船.去到萬山有釣魚店有蝦粉買.蝦仁都有·也有快挺.魚店電話0756_8856665.收費是出船$350人仔來回.轉位每次$100.都在大.細萬.釣點他們會比你的,       

魚珠魚寶 2011-03-03 01:50
引用第  7  樓  白鱲狂  於  2011-03-03 00:15   發表的  :
一兩個人去萬山可以坐大船去.早上9:30香州客運碼頭坐船.去到萬山有釣魚店有蝦粉買.蝦仁都有·也有快挺.魚店電話0756_8856665.收費是出船$350人仔來回.轉位每次$100.都在大.細萬.釣點他們會比你的,         

上次我地都係噤樣去都OK既

ymtchris 2011-03-03 09:12
師姐, 幫到手呀....     

小魔女SOS 2011-03-03 09:12
引用第  7  樓  白鱲狂  於  2011-03-03 00:15   發表的  :

師傅好似你都係列入咗甲級釣犯過播............

vanbasten 2011-03-03 10:09
thx!!! 師兄

vanbasten 2011-03-03 10:13
小魔女SOS

2. 兩日一夜你意思即係過一晚夜啦,咁就要睇你幾點出第二日幾點返,我通常係第一日朝早出,第二日釣到5-6點準備收竿走人(視天氣而定

5-6點...指早上定下午呀

查看完整版本: [-- 師兄們幫幫手,關於桂山和萬山 --] [-- top --]