查看完整版本: [-- 澳門釣魚區 --]

-> 議 事 亭 -> 澳門釣魚區 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

iantai 2011-02-25 15:01

澳門釣魚區

氹仔西灣大橋入口擬設休憩區

民署計劃在氹仔東亞運大馬路近西灣大橋入口附近設置綜合休憩區,爭取今年動工,明年啟用。休憩區規劃面積約3.6萬平方米,包括有健身設施、兒童遊戲區、釣魚區、泊車區等,以及計劃沿海岸建設一條約長2,260米、寬4米的跑步連單車徑。民署表示,休憩區計劃設置釣魚區是顧及居民不同需求,增加居民戶外休憩空間。

釣魚佬有褔了???

ymtchris 2011-02-25 15:21
係唔係真架, 係就多咗一個地方去耍......   

鮑仔 2011-02-25 15:32
如果係真,唔知會有咩魚種釣呢?

小魔女SOS 2011-02-25 15:32
引用樓主iantai於2011-02-25 15:01發表的 澳門釣魚區 :
氹仔西灣大橋入口擬設休憩區

民署計劃在氹仔東亞運大馬路近西灣大橋入口附近設置綜合休憩區,爭取今年動工,明年啟用。休憩區規劃面積約3.6萬平方米,包括有健身設施、兒童遊戲區、釣魚區、泊車區等,以及計劃沿海岸建設一條約長2,260米、寬4米的跑步連單車徑。民署表示,休憩區計劃設置釣魚區是顧及居民不同需求,增加居民戶外休憩空間。

.......

有釣魚區有冇咁好死呀

arrowtsang 2011-02-25 16:20
澳門支水仲有幾多魚肯埋呢?

發記 2011-02-25 16:47
氹仔  釣魚區    我住氹仔十幾年    .....魚兒飛也走了

小魔女SOS 2011-02-25 17:16
引用第  4  樓  arrowtsang  於  2011-02-25 16:20   發表的  :

起碼仲有好多水魚游過離.......

機車28 2011-02-25 17:32
[attachment=112429]

騙人布 2011-02-25 17:34
仲欠一個拖網區     

財叔 2011-02-25 17:39
引用第  4  樓  arrowtsang  於  2011-02-25 16:20   發表的  :

院長唔好理咁多一于、,,,,,,,,,,,,,,
                                    唔理好醜..,,,,,子求就手
                                   唔理老嫰..........子求自願
                                   唔理大細........子求啱齊
                                                                                                          釣歺飽就算

1魚 2011-02-25 17:40
我希望給我一個電魚毒魚炸魚區,等我有得玩     

天花佬 2011-02-25 17:50
澳门政府甘好死一定另有目的。澳门近岸海域有生物嘅咩?

千水 2011-02-25 18:07
可以咁樣﹕
去街市買一條生生猛猛既魚,魚種可按自己喜好,
用餌袋打氣養住佢,去到目的地先用鈎鈎住魚咀,
高手可輕輕淺鈎魚咀再進行有型"作合"
之後放條魚落水你就會發現---------中魚啦!!!

相信釣魚區會令下環街市鮮魚檔生意大增

chaofish 2011-02-25 18:36
計尼架,釣魚區魚都冇多隻,自然冇人去咁D奸官就會借口話冇人釣魚吾好晒左塊地又益埋D地產奸商.......

路亞 2011-02-25 19:07

大舊飯 2011-02-25 19:17
   水乾見泥.

釣魚痴 2011-02-25 19:18
..     

活活 2011-02-25 20:38
引用第  10  樓  1魚  於  2011-02-25 17:40   發表的  :
我希望給我一個電魚毒魚炸魚區,等我有得玩       

仲要系禁煙既電魚毒魚炸魚區。。。。

~~腳板魚~~ 2011-02-25 20:40
係水魚區就真~

悲情釣手 2011-02-25 21:37
釣魚區?多此一舉

joaoao 2011-02-25 22:10
有好過无啦     

荷包 2011-02-25 22:10
釣魚區     

Sam_Sam 2011-02-25 22:33
引用第  13  樓  chaofish  於  2011-02-25 18:36   發表的  :
計尼架,釣魚區魚都冇多隻,自然冇人去咁D奸官就會借口話冇人釣魚吾好晒左塊地又益埋D地產奸商.......   

咁都比你諗到

梁爽 2011-02-25 22:49
將鴨春河公園改做釣魚區仲好啦

iantai 2011-02-25 23:05
引用第  23  樓  叔你個叔叔  於  2011-02-25 22:49   發表的  :
將鴨春河公園改做釣魚區仲好啦

我諗唔駛兩日比人清咗塘

uncle 2011-02-26 01:43
都好呀..過下日晨..消磨下時間都好...正式設咗區..好過比警察叔叔趕..咁咪仲好.....

Sam.Jig 2011-02-27 17:36
聽住先     

hongma 2011-03-01 14:22

小魚兒 2011-03-03 19:31
就算有我諗都唔方多魚.....

橋底老坑 2011-05-18 00:05
叫啊譚偉民主席-----既管理人工湖(D民署人員)去捉多D夜晚在人工湖入面落網既友仔仲好喇,咪第日個湖多多魚都無用啦,實比呢班友捉哂D魚,D市民有鬼魚釣咩!一於落網者重罰,捉到仲要罰錢去買魚苗嚟放生.你哋話啱嘛?   

3901 2011-05-18 00:37
邊個發佈D假消息出來? 正名系"多餘區"話明多餘嘅咪平賣俾發展商起豪宅、庫房又有錢收、政府又唔使攞$出來整、一舉两得         

real 2011-05-18 09:14
引用第  2  樓  鮑仔  於  2011-02-25 15:32   發表的  :
如果係真,唔知會有咩魚種釣呢?

查看完整版本: [-- 澳門釣魚區 --] [-- top --]