查看完整版本: [-- 小改动! --]

-> DIY激改 -> 小改动! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

xue76 2011-02-12 15:31

小改动!

上次打左个抄网落海  , 沉左 ····························································· ····························返到来做左个小改动今次出矶禁就无有怕了!  

1魚 2011-02-12 15:52
快點申請國際專利   
名稱:sos全浮動環保肌肉網

1魚 2011-02-12 16:45
經你提點,我延伸出一個更優良設計,就是個樽多加一條失手繩,可以連結冰箱,更加安全,我都要趕快申請國際專利,賺翻一筆

專利名稱:一失足成千個大羊恨之全天候肌肉柄失走安全彈力保險繩   

Sam_Sam 2011-02-12 16:57
你兩個玩晒啦   

尾長 2011-02-12 17:03
可能 撈魚的時候不太方便吧  

悲情釣手 2011-02-12 17:25
補充腦能量.個然食腦.

dickkuok 2011-02-12 17:46
DIY

dragon_龙 2011-02-12 17:48
只可以讲下次小心使用!

xue76 2011-02-12 19:56
     。。。。。。。。。。。禁样!!!!!。。。。。。。。。。。。。。。我仲有好多小发明!都是唔发上来啦!!!   

joaoao 2011-02-12 19:59
連結冰箱?.....到時一個疯狗浪容乜易抯埋落海...一屍兩命           

chaofish 2011-02-12 20:09
用條繩拴在棍上咁咪吾怕掉啦仲好方便....吾知得吾得?

xue76 2011-02-12 20:51
引用第 9 樓 joaoao 於 2011-02-12 19:59 發表的 :
連結冰箱?.....到時一個疯狗浪容乜易抯埋落海...一屍兩命               

改打口石钉了!浪都打唔走啦!!!!!!!!!

1魚 2011-02-12 21:02
講返正經事,磯網用舊了,由於接口是用膠縫合的,時間久了,真的會有退化情況,撈魚時魚網連魚一起掉進海是的確有人發生過的事,我以前舊的網,是拆出來再鑽個洞,用白鐵條做個橫栓固定接頭,這樣就比較安全,多一度保險

財叔 2011-02-12 21:23
好似怪怪地咁     

發記 2011-02-12 21:34
好有頭腦   但係唔太岩洗  

xue76 2011-02-12 21:38
每次用完都检查下就OK啦!!

1魚 2011-02-12 21:43
引用第  15  樓  xue76  於  2011-02-12 21:38   發表的 回 12樓(1魚) 的帖子 :
每次用完都检查下就OK啦!!   

係就係,不過最衰每次出海個網都唔駛打開呢~回家仲邊駛檢查呀!

xue76 2011-02-13 00:46
       ·是唔是·······························出发时 ·········································返来时

arrowtsang 2011-02-13 21:52
   我用以下方法,效果.........ok 喇! [attachment=112121]  

xue76 2011-02-15 16:21
···········    禁厉害!······························包边 ········ 不过我D拆得到嘎!

查看完整版本: [-- 小改动! --] [-- top --]