查看完整版本: [-- 基隆嶼半日遊 --]

-> 外地釣友交流區 -> 基隆嶼半日遊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

whero 2011-02-09 15:41

基隆嶼半日遊

為什麼說是半日遊呢??基隆嶼不是一出船就是一整天的??這都要怪中央氣象局...不.更正是中央欺騙局,說什麼連日來的最高氣溫,最高可達25度......風和日麗.........結果,早上一上礁時就開始陰陰的,不到十點就開始狂風巨浪,我們所站的釣點大抵是基隆嶼所有釣點最高的雞心.........離水面都有三層樓高,都被全身打溼了,可見當時浪已有多大了,不多久登礁船就緊急趕來,叫大家趕緊收礁,下礁時真是驚險萬分,那麼大馬力的船都頂不住............不過還算有點收獲

這就是今日我的釣點.我原本是站在最左邊那個高點......如果還站在那就....
[attachment=111903]
真是驚濤駭浪
[attachment=111904]
  [attachment=111905]
這位置的釣友也辛好收的早...不然也很驚險
[attachment=111906]
魚獲一般
[attachment=111907]    

小魔女SOS 2011-02-09 16:01
咁都有十幾條收穫

whero 2011-02-09 16:02
引用第  1  樓  小魔女SOS  於  2011-02-09 16:01   發表的  :
咁都有十幾條收穫   

係幾個人收獲.....都算幾慘啦~~

小魔女SOS 2011-02-09 16:06
引用第  2  樓  whero  於  2011-02-09 16:02   發表的  :

係幾個人收獲.....都算幾慘啦~~

你釣半日........我地真係風和日麗釣足2日幾個人都係得3條咋,咁你係咪已經好好

休闲的我 2011-02-09 16:18
     有鱼钓已是幸事,可怜我们这些成日就只能出东西的钓友呀c兄

whero 2011-02-09 16:26
引用第  3  樓  小魔女SOS  於  2011-02-09 16:06   發表的  :

你釣半日........我地真係風和日麗釣足2日幾個人都係得3條咋,咁你係咪已經好好

你的魚條條都4,5斤起........我三條魚都比不過你一條魚大

釣魚痴 2011-02-09 16:28
...      好大浪

機車28 2011-02-09 16:30

真係幾風和日麗喎!亞c兄!     

zoo 2011-02-09 16:32
基隆有雞!          

arrowtsang 2011-02-09 16:43
今水不成,下水吧!所謂留得青山在,那怕沒柴燒!

whero 2011-02-09 16:46
引用第  7  樓  機車28  於  2011-02-09 16:30   發表的  :

真係幾風和日麗喎!亞c兄!       

我都話...中央欺騙局......

joaoao 2011-02-09 16:57
那风浪真狠....也不夠气象臺狠           

發記 2011-02-09 17:32
d浪幾層樓      

ymtchris 2011-02-09 17:34
嘩....個釣場好澎湃呀.......       

東澳人 2011-02-09 18:31
甘博命呀...大師

leocheong 2011-02-09 18:43
wa, 又毛又雞      

chaofish 2011-02-09 18:56
好似揾命摶,,,好險呀師兄.

月巴豕者 2011-02-09 19:04
   咁0既涌口,,,咁大风浪,, 都系留番系屋企好d,,,实在太老危喇! 安全第一~!!~

3901 2011-02-09 19:35
台灣果真是寶島 魚種多,釣位正、羨慕中

1魚 2011-02-09 19:40
爛釣王回到台灣還是戒不掉爛釣惡習   

路亞添 2011-02-09 20:53
澳門天文台好多时都不準,我的好朋友肥根船長有時上幾個天文台.(香港+澳門+珠海)/3=Ans
有次剛下黑球數小時.直接打電話比漁民親戚問出面個海的情況.出不出到.小心為上

白鱲狂 2011-02-09 21:00
好大風,好大浪.但係都吳夠你勇!               

鱼翅鱼嘴 2011-02-09 22:01
安全第一,值得表扬! 我地系要钓一世既!!!     

爽風 2011-02-09 22:19
...

itit 2011-02-09 22:25
用命博   

路過... 2011-02-09 22:58
一定好刺激~

騙人布 2011-02-09 22:59
勁大浪

沙立皇 2011-02-09 23:01
曄:威羅大師,好多雞毛。     

奇一 2011-02-09 23:32
咁危險..返珠海好過啦..... 個位有點象雞頭石...連湧都有點象...是座滑梯下來的吧

Sam_Sam 2011-02-09 23:37
都算吾錯有雞毛釣

釣魚郎 2011-02-10 00:16
   好大浪

獎金獵人 2011-02-10 00:18
浪大,你個膽仲大

peter_218 2011-02-10 20:51
大浪          

查看完整版本: [-- 基隆嶼半日遊 --] [-- top --]