查看完整版本: [-- 年近嵗晚小心財物 --]

-> 議 事 亭 -> 年近嵗晚小心財物 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

zoo 2011-01-23 19:18

年近嵗晚小心財物

昨日同老婆和囝囝到拱北x佳百貨買野, 由地下商場到x佳百貨這段路, 先後發生2單偷竊

第1單在地下商場, 幾個女扒手偷一位女士野, 幸受害人發現,力保不失

第2單在x佳百貨,受害人冇咁好彩,手袋已給偷去!

年近嵗晚各位釣友請時刻保持警覺 小心財物!  

dickkuok 2011-01-23 19:28
收到 多謝動經理提醒     

wake up call, thx.....           
通常都係不只一人, 小心周邊同黨,盡量唔好單獨shopping....             

稻草人 2011-01-23 19:47
年近歲晚邊度都多小偷,祇不過大陸為甚,大家小心、、、、小心、、、、、小心     

忍者引魚 2011-01-23 20:16
每時每刻都要小心呀   

鮑仔 2011-01-23 20:44
收到

Sam_Sam 2011-01-23 21:57
知道,多謝提醒

看海 2011-01-23 22:18
引用第  2  樓  藍玫瑰  於  2011-01-23 19:39   發表的  :
wake up call, thx.....           
通常都係不只一人, 小心周邊同黨,盡量唔好單獨shopping....             

的確係

3901 2011-01-23 23:50
唔近歲晚都要跟眼就系啦

獎金獵人 2011-01-24 00:12
,多謝提醒

ARTLETA 2011-01-24 01:16
收到..................           

魚珠魚寶 2011-01-24 01:34
D賊都等錢辦年貨      真係要小心D先得

小魔女SOS 2011-01-24 10:24
引用樓主zoo於2011-01-23 19:18發表的 年近嵗晚小心財物 :
昨日同老婆和囝囝到拱北x佳百貨買野, 由地下商場到x佳百貨這段路, 先後發生2單偷竊

第1單在地下商場, 幾個女扒手偷一位女士野, 幸受害人發現,力保不失

.......

依加扒手已經唔係男人多,女人,細路.......都有,年近歲晚北上又好,在巴士又好,在停車場又好,係邊到都好,周不時都見好多人將自己D貴重物品放係背囊,比晒機會D賊人落手,尤其依加咁多人用什麼高科技產品,d賊人見到真係講聲多謝,多多益善

ymtchris 2011-01-24 10:55
知道了, 多謝動經理,,,,,   

釣魚郎 2011-01-24 11:06
引用樓主zoo於2011-01-23 19:18發表的 年近嵗晚小心財物 :

.......

收到,唔該動經理......咁請問x佳百貨係咪萬x啊

發記 2011-01-24 15:55
睇電視都講:  小偷  我之前都做過   我收d野好埋身嫁      

小魔女SOS 2011-01-24 16:02
引用第  15  樓  發記  於  2011-01-24 15:55   發表的  :
睇電視都講:  小偷  我之前都做過   我收d野好埋身嫁        

咁你點解尋日唔偷多D<<冧哥>>姐

機車28 2011-01-24 16:42
小偷這個名稱!係珠海一帶已經唔M用la!  
佢地已經變了明偷又或者明搶先M!尤其是廣場一帶及地下停車場候車處!小心喇各位!    

台灣仔 2011-01-24 17:49
小心小心   

chaofish 2011-01-24 19:06
似家冇乜事都好少上啦D野又貴仲咁吾太平

悲情釣手 2011-01-24 19:38
各位師兄師姐.最近我的朋友俾人介開褲袋.(尾袋)荷包還在.但錢就不見了.認真高手.案發點澳門竹林寺附近生果街一帶

查看完整版本: [-- 年近嵗晚小心財物 --] [-- top --]