查看完整版本: [-- 磯釣釣組問題!! --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 磯釣釣組問題!! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

halfhong 2011-01-02 23:46

磯釣釣組問題!!

磯釣釣組有好多種
我5色適當地去選擇應該用邊一種(姐係幾時用尼,幾時又要用第2種)
加上記5到咁多種
點算??
THX

itit 2011-01-03 00:03
?????????????????

發記 2011-01-03 00:11
要自己用頭腦分析    唔同地方唔同水流   好多唔同ge野    自己要睇要學...

(以上個人意見)       跟大師傅釣多d魚     比佢地罵多幾次你就會識    

海浪 2011-01-03 03:04
蕉多十幾廿水,中幾拾次地球,割多一百幾拾次,唔見一千幾百個浮波,咁你就得道喇!     

求.敗 2011-01-03 05:11
引用第 3 樓 海浪 於 2011-01-03 03:04 發表的 :
蕉多十幾廿水,中幾拾次地球,割多一百幾拾次,唔見一千幾百個浮波,咁你就得道喇!      

姐系要唔見一萬幾千$先得?

釣魚郎 2011-01-03 11:00
引用第  2  樓  發記  於  2011-01-03 00:11   發表的  :
要自己用頭腦分析    唔同地方唔同水流   好多唔同ge野    自己要睇要學...

(以上個人意見)       跟大師傅釣多d魚     比佢地罵多幾次你就會識      

發記

ymtchris 2011-01-03 12:36
我釣來釣去都係同一個釣組, 不過條條大馬通羅馬, 雖然都係同一個setting只要加小小既變化同想像力, 佢都可以係千變萬化呀...

zoo 2011-01-03 13:39
新手最好都係同的老手一齊出磯, 會比較安全 又可以偷師!

悲情釣手 2011-01-03 16:53
跟老手一齋.仲可以偷釣

arrowtsang 2011-01-03 20:31
引用第  7  樓  zoo  於  2011-01-03 13:39   發表的  :
新手最好都係同的老手一齊出磯, 會比較安全 又可以偷師!   

[attachment=109934]

peter_218 2011-01-03 20:58
比學費     

海浪 2011-01-03 21:28
引用第 4 樓 但求一敗 於 2011-01-03 05:11 發表的 :

姐系要唔見一萬幾千$先得?

一萬幾千就想得道,去發春秋大夢就得!

viva 2011-01-03 22:29
学习中

魚力發電 2011-01-04 00:48
引用第  9  樓  arrowtsang  於  2011-01-03 20:31   發表的  :

[attachment=109934]  

正路

財叔 2011-01-04 03:31
我學到衣加次次出去釣魚都係未割个。(即係蕉)。仲有排學。         

1魚 2011-01-04 13:46
初學者簡單就好
參考參考 http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=10528

引用第  7  樓  zoo  於  2011-01-03 13:39   發表的  :
新手最好都係同的老手一齊出磯, 會比較安全 又可以偷師!    [url=job.php?action=topost&tid=37984&pid=845327][/url]

引用第  15  樓  1魚  於  2011-01-04 13:46   發表的  :
初學者簡單就好
參考參考 http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=10528

先閱讀資料,再跟師父們出發偷師......    

Sam_Sam 2011-01-04 23:25
真係有排學架

PAN@U 2011-01-05 07:04
     .........................

查看完整版本: [-- 磯釣釣組問題!! --] [-- top --]