查看完整版本: [-- 横洲 竹洲 贵洲一问...有什么钓点好 --]

-> 釣 點 介 紹 -> 横洲 竹洲 贵洲一问...有什么钓点好 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

raywailo 2010-12-20 00:57

横洲 竹洲 贵洲一问...有什么钓点好

請較一下大家....感謝
下個月月頭會去釣

發記 2010-12-20 01:15
院長  

見血方休 2010-12-20 03:06
風力?風向?潮?流?湧?水質?氣壓?陰晴?溫度?船佬頂礁技術??個人登礁經驗??..........

太多不確定因素,總之記住安全第一,視乎當時環境,唔熟位可參考船家意見

財叔 2010-12-20 06:08
樓上C父講啱晒。         

ymtchris 2010-12-20 10:08
未釣過....   

釣魚郎 2010-12-20 11:26
   禮師傅,院長各大高手   

亞神 2010-12-20 15:48
      禽日先去過,橫、竹、貴戈d屬鬼地方,一食埋黎就大大撼,建議最好有蟹仔,d老泥好勁,3-4杆外都化到暈,禽日都系5點半後先食埋黎,奇一釣到唔想走,muito臨收工中條細鱗,路過2.5腳拉斷2口,肥仔kenny被突襲飛波都唔知咩事成抽野無晒,我就第一次上呀貌釣開戈舊獨石,又打電話問都摸唔到條深溝,都叫做有得震下上條白立仔,以下圖片僅供參考。

zoo 2010-12-20 16:07
引用第  6  樓  亞神  於  2010-12-20 15:48   發表的  :
      禽日先去過,橫、竹、貴戈d屬鬼地方,一食埋黎就大大撼,建議最好有蟹仔,d老泥好勁,3-4杆外都化到暈,禽日都系5點半後先食埋黎,奇一釣到唔想走,muito臨收工中條細鱗,路過2.5腳拉斷2口,肥仔kenny被突襲飛波都唔知咩事成抽野無晒,我就第一次上呀貌釣開戈舊獨石,又打電話問都摸唔到條深溝,都叫做有得震下上條白立仔,以下圖片僅供參考。  

詳盡!

魚力發電 2010-12-20 16:46
好料   

機車28 2010-12-20 16:48
果度真係好鬼ga!   
一係爆到驚,一係就同我d老友傾偈     

Sam_Sam 2010-12-20 17:36
多謝分享,搵日試試

joaoao 2010-12-20 17:44
我都有半年无上过橫竹       

魚珠魚寶 2010-12-20 19:36
引用第  6  樓  亞神  於  2010-12-20 15:48   發表的  :

披露詳盡戰況

白鱲狂 2010-12-20 19:55
-...
引用第  11  樓  joaoao  於  2010-12-20 17:44   發表的  :
我都有半年无上过橫竹         

[code][/code]感幾時吹雞

joaoao 2010-12-20 20:34
引用第  13  樓  白鱲狂  於  2010-12-20 19:55   發表的  :
-...
[code][/code]感幾時吹雞

想26号行...有性趣吗

arrowtsang 2010-12-20 20:51
横洲一係冇線過,一係就比怪獸打一身!

機車28 2010-12-20 21:20
引用第  14  樓  joaoao  於  2010-12-20 20:34   發表的  :

比人一了就身痕

求.敗 2010-12-20 21:27
引用第 14 樓 joaoao 於 2010-12-20 20:34 發表的 :

26号?

itit 2010-12-20 23:02
   next

raywailo 2010-12-20 23:50

謝謝分享你釣果個係橫洲嗎?

raywailo 2010-12-21 20:15
另外一問而+竹洲係咪可以上去釣魚?
今年年頭去話上去釣要比多$50 係咪要呀?

奧比斯 2010-12-28 19:43
多謝   

好料   

查看完整版本: [-- 横洲 竹洲 贵洲一问...有什么钓点好 --] [-- top --]