查看完整版本: [-- 神經病院之初探之旅 --]

-> 釣 點 介 紹 -> 神經病院之初探之旅 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

機車28 2010-12-07 17:20

神經病院之初探之旅

聞說橫琴六閘石油氣儲存庫對開海面經常有d超級大界瘦出現 於是便約埋;亞貌哥,偉仔及突然間加入既難玩皇:亞?sir!實行初探之旅!
由於當日早上又是收天光更 所以又係慣性九點半鐘關口廁所等! 但由於準備不夠所以花費了很多時間於買生餌之上(連人都唔捨得食既大生蝦)
加上當日是大生流 所以錯失了最佳既落釣時間 但因是初探所以為有硬著頭皮搏佢一搏囉

當到達橫琴西堤大閘後,便馬上上船趕時間準備開竿作釣喇
[attachment=108377]
[attachment=108378]
[attachment=108379]  
[attachment=108380]
[attachment=108381]  
[attachment=108382]
佢咪我地既懼嘜釣船ga船長:亞歡哥囉
[attachment=108383]  

機車28 2010-12-07 17:20
係船上發現亞船長歡用既金元寶釣具
[attachment=108384]
[attachment=108385]
下便既就係今次我地用既超重型?你命三千
[attachment=108386]
[attachment=108387]
[attachment=108388]
[attachment=108389]
到達釣場既位置原來是船家用來落大網既地方!
[attachment=108390]
[attachment=108391]
[attachment=108392]
你睇下佢地幾得閒
[attachment=108393]

機車28 2010-12-07 17:21
而我地身為漁樂瘋人院成員既釣姿梗係
[attachment=108394]
[attachment=108395]
[attachment=108396]
睇睇我地釣位對開既環境,有無似.........男游
[attachment=108397]
[attachment=108398]
[attachment=108399]
[attachment=108400]
同埸加影漁樂瘋人院成員,新研發釣餌
[attachment=108401]
結果我地既釣況如何大家唔使多問喇

ef1887 2010-12-07 18:12
蕉咗都要比D鼓勵分....

忍者引魚 2010-12-07 18:16
5條大驢     

釣魚痴 2010-12-07 18:18
12月12日以後鱸魚大開20日天

FM 2010-12-07 18:29
     ...     

zoo 2010-12-07 18:38
去到呢度包你有料到

zoo 2010-12-07 18:39
引用第  5  樓  釣魚痴  於  2010-12-07 18:18   發表的  :
12月12日以後鱸魚大開20日天   

怪兄咁你幾時出發遮!

mr2 2010-12-07 18:41
鱸魚   

那貓 2010-12-07 18:59
呔鱸魚 變左呔 no 魚,下水努力   

chicken 2010-12-07 19:51
我又要去戈度~打介瘦丫~

DEO 2010-12-07 20:08
個度勁多魔鬼魚呢~

發記 2010-12-07 21:06
初探之旅        唔知我地點知戈到冇魚呢       

機車28 2010-12-07 21:19
引用第  13  樓  發記  於  2010-12-07 21:06   發表的  :
初探之旅        唔知我地點知戈到冇魚呢         

我可以話比你知既!果度是有大鱸魚釣既!
因我地只是錯過了流水!而當日隔離艇都有七八條七斤級以上既大魚上水!

chansimon 2010-12-07 22:03
蕉加隻虾=NO魚   

尾長 2010-12-07 22:25
新釣餌 大蝦焦       

peter_218 2010-12-07 22:35
蕉咗   

joaoao 2010-12-07 22:59
四条矇仔一塊細輪           

arrowtsang 2010-12-07 23:02
[attachment=108403] 初探之旅? [attachment=108403]

活活 2010-12-07 23:24
正值大流, 夜晚先水滿, 錯失初探良機.....下次釣多d補數.    

個個都好重火喎....                 

yellowfish 2010-12-07 23:36
中蕉

Sam_Sam 2010-12-07 23:38
今次初探,幾時再探呀

奇一 2010-12-07 23:53
重火嚇走曬D大火水魲...

亞枝 2010-12-08 00:07
   下次帶埋我去

魚珠魚寶 2010-12-08 00:10
船釣都貢嘆 可惜中焦焦

魚力發電 2010-12-08 00:34
四条矇仔

求.敗 2010-12-08 05:21
下次努力過~~     

台灣仔 2010-12-08 06:43
環境唔錯,我都想去初探釣鱸魚

发哥 2010-12-08 09:06
下次唔好挂条焦皮落去就唔怕焦架啦     

華仔 2010-12-08 10:08
個蕉園環境唔錯WO.

bobbylaw 2010-12-08 10:41
靚相
好地方
下一次有魚

釣魚郎 2010-12-08 10:54
你都係捉牛啦,做咩去捉外鱸.........     

ymtchris 2010-12-08 11:44
釣鱸魚爽, 釣蕉皮仲爽呀.....     

悲情釣手 2010-12-08 19:53
六閘油庫冬前钓盧一流.最好相约艇佬合適水流時間.唔馳去白等.戓上燈塔釣.隨時有意外收獲.高風時木x上有幾十隻艇.大多用手線.有d南油feed

機車28 2010-12-09 21:53
引用第  35  樓  悲情釣手  於  2010-12-08 19:53   發表的  :
六閘油庫冬前钓盧一流.最好相约艇佬合適水流時間.唔馳去白等.戓上燈塔釣.隨時有意外收獲.高風時木x上有幾十隻艇.大多用手線.有d南油feed   

多謝c兄提點!
係喎佢地都是用手線的,但有些船佬連腳趾公都用埋!真係睇到心都寒埋!

木棉酥 2010-12-11 12:24

好焦、、、、、、、、、好焦。

小魚兒 2010-12-11 19:41
le位院友你咁重火想釣沙魚咩...... ?

初釣者 2010-12-15 09:45
哈哈.....各位c兄....多謝報料

查看完整版本: [-- 神經病院之初探之旅 --] [-- top --]