查看完整版本: [-- 新款餌粉 --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 新款餌粉 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

arrowtsang 2010-12-01 22:34

新款餌粉

唔知咁多位大師父,有冇用過呢款立粉呢, 好唔好用?平定貴架? 指教一下! [attachment=108234]   [attachment=108235] [attachment=108236]      

joaoao 2010-12-01 22:35
     經過兩個多月來的争紮,今天我終于狠心買了一包"爆釣千又驚悚之第一彈"嘗嘗,能用上"爆釣千又驚悚之第一彈"一直是我的夢想....
    每當我在大海上看到用"爆釣千又驚悚之第一彈"的釣魚人,我都會偷偷瞄上一眼,真羨慕那些有錢人.....  

前幾天我開了工資,在經過激烈的思想鬥争之後,我終于下定決心明天去買包"爆釣千又驚悚之第一彈"去用,我沒有告訴我的父母,妻子以及賓妹...他們知道後一定會阻攔我的,但兒子我是告訴了,反正他還未會講話,我激動的一宿沒睡。 

第二天,我花了2個小時半從黑沙環第四街來到澳門市北區關閘的"爆釣千又驚悚之第一彈"專賣店,我完全被那店裏那種氣勢震住了,豪華的裝修,我懷着忐忑不安的心情走進了專賣店,面積達40尺的營業大廳布置和外面一樣豪華而骨子,友善而不漂亮的店主熱情的接見了我,可能是太過緊張了我開口要求試"吃",剛說完我就臉紅了,忘了這不是吃的!!  

chansimon 2010-12-01 22:41
尝左之後有冇副作用呀? .........一睇就知有啦

發記 2010-12-01 22:49
呢種餌粉一落水   就有魚浮上水      幾好用嫁wow....    直得一讚      

奇一 2010-12-01 23:03
好野嚟架...每次都要帶多少出海.洗餌粉桶一流.   

DEO 2010-12-01 23:06
     呢種粉係後加于誘餌袋中,混和海水洗餌袋,功效下一水就可以見到~~~~   

梁爽 2010-12-01 23:15
超多泡
又易過水
我次次釣魚都用.....................................來洗毛巾

華仔 2010-12-01 23:17
真係未用過喔,但咁多大師父都話好用.等陣放工都要買包下水用先得
請問享边樹有得買呢?

路亞添 2010-12-01 23:22
我用過立白,洗底底,但次次都中黑立     

尾長 2010-12-01 23:35
大                    白立  品牌   東區   西區   都好出名       

的大師父整天都追住來打

機車28 2010-12-02 00:47
咦!喱隻真係未用過喎!   
唔知擴散得好唔好呢!       

活活 2010-12-02 01:40
引用第  1  樓  joaoao  於  2010-12-01 22:35   發表的  :
     經過兩個多月來的争紮,今天我終于狠心買了一包"爆釣千又驚悚之第一彈"嘗嘗,能用上"爆釣千又驚悚之第一彈"一直是我的夢想....
    每當我在大海上看到用"爆釣千又驚悚之第一彈"的釣魚人,我都會偷偷瞄上一眼,真羨慕那些有錢人.....  

前幾天我開了工資,在經過激烈的思想鬥争之後,我終于下定決心明天去買包"爆釣千又驚悚之第一彈"去用,我沒有告訴我的父母,妻子以及賓妹...他們知道後一定會阻攔我的,但兒子我是告訴了,反正他還未會講話,我激動的一宿沒睡。 

.......

各位可能有所不知,呢幾包餌粉既配方來歷確實系大有來頭,系發明及產自唐代初期著名詩人杜甫。。。第十九幾代傳人 - 阿杜魚,由於呢位人兄自幼家貧書少讀,唔同D名人天資聰敏可以讀足二十幾年小學,所以阿杜魚就唔做詩人轉向做釣魚人,另辟渠道,牽狗上瓦坑,期望他朝一日能與其他名人岸岸居居圍埋一堆,癡癡呆呆坐埋一檯,對酒當歌,對牛彈琴,對牆打烏蠅。。。。(下刪7百萬字)。話說回來,此人兄經過多番努力終於研究出呢只萬能誘餌粉,能針對所有鹹淡水魚種,特別系。。鯛魚,鯉魚,鱸魚,毛科。。等等魚都難逃劫數~
由於呢位人兄以身試餌,所以經過一段時間亦提早上石去拜見先人。 不過配餌秘方卻有幸經歷唐,宋,元,明,清,而流傳至今世。。
後人亦將杜甫既名詩 - 客 至 改編以作悼念之用

魚至
杜魚

釣南釣北皆吹水, 但見群龜日日来。
礁石不時釣客上, 餌粉今始被君开。
魚竹太硬無釣味, 換幼卻嘗割線賠。
恨意綿綿遙對望, 隔篱釣友亦清杯。

所以呢只餌粉簡直一流,加多八流都嫌少呀,確系灌根釣魚人不二之選,真系要多乜謝阿院長介紹。

海浪 2010-12-02 02:47
唔怪得近期出親都蕉啦! 原來係咁   

大麻康 2010-12-02 03:04
請問根哥邊到有得買?請pm艾

FM 2010-12-02 03:49
           ............

財叔 2010-12-02 07:17
魚樂網有好多詩人,真是餓虎傻龍地。         

ef1887 2010-12-02 09:03
     ....     

小魔女SOS 2010-12-02 10:13
阿節瓜活我越來越愛上你............................既才華

釣魚郎 2010-12-02 10:53
   人地就婚前恐懼感,你就賽前併發症.........^~^         

奧比斯 2010-12-02 11:22
新款餌粉......可隨時將黑鯛改為:     白鯛,赤鯛,真鯛,紅鯛       

premium 2010-12-02 16:04
又平又好用

鮑仔 2010-12-02 16:33
用E隻粉 釣到都唔敢食

ymtchris 2010-12-02 18:14
喂, 兄弟........想釣白立呀, 用白立牌洗衣粉啦.....   

想爆釣呀, 用雕牌洗衣粉啦.......       

釣魚郎 2010-12-02 18:55
引用第  22  樓  ymtchris  於  2010-12-02 18:14   發表的  :
喂, 兄弟........想釣白立呀, 用白立牌洗衣粉啦.....   

想爆釣呀, 用雕牌洗衣粉啦.......         

應該係咁,喂, 兄弟........想佢釣唔到白立呀,用白立牌洗衣粉打佢前面啦....想佢唔爆釣呀, 用雕牌洗衣粉打佢隔離啦.....

peter_218 2010-12-02 20:52
             .....

Sam_Sam 2010-12-02 22:54
剛收到堅料,今次秋磯賽會用喱隻指定餌粉    

水銀 2010-12-02 23:58
阿財叔又真够風趣喇(餓虎)....都知個個食少歺來買裝備....同出去釣魚....年中餓暈唔知幾個釣魚佬     

魚珠魚寶 2010-12-03 01:51
有冇紅鯛等我用來呔赤立..........     

忍者引魚 2010-12-03 09:07
新野      支持..

鱼翅鱼嘴 2010-12-05 22:28
雕!呢排的大师傅全部中晒粉毒喔!院长快d研究解药( ⊙ o ⊙ )啊!唔系迟d就无得救咯!!!     

羊咩 2011-03-06 13:43
@@!

水世界 2012-03-16 00:50

查看完整版本: [-- 新款餌粉 --] [-- top --]