查看完整版本: [-- 香港釣介紹 --]

-> 釣 點 介 紹 -> 香港釣介紹 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

kiong 2010-11-17 23:03

香港釣介紹

如題.........
有無d師兄可以介紹下香港的釣點比我呀.........

arrowtsang 2010-11-17 23:09
     海洋公園!     

天花佬 2010-11-17 23:14
     有殺人鲸钓

發記 2010-11-17 23:25
院長   教坏人丫         

亚麻 2010-11-18 00:44
我也想知道!

台灣仔 2010-11-18 00:50
引用第  1  樓  arrowtsang  於  2010-11-17 23:09   發表的  :
     海洋公園!       

果然係好地方

活活 2010-11-18 01:03
引用第  1  樓  arrowtsang  於  2010-11-17 23:09   發表的  :
     海洋公園!       

院長的確又無介紹錯wor,海洋公園下面既磯位都系唔錯既選擇。

肥仔水 2010-11-18 01:03
睇下樓主係咪(步兵團友),如果係建議你去青衣南橋試下
但一定要夜水大流日子,係背流橋墩落魚餌,依個時候好多鱸魚
呢度d魚怪怪地,全部釣沈底,有船家車你出去橋墩,好似50蚊一位
又或者去沙頭角玩魚排,依排好多黑沙立和大量烏頭,但要用餌粉搓波仔
都係釣沈底,魚排電話可以問粉巔(新海怪)或大埔(明記)佢地都好樂意幫你安排

joaoao 2010-11-18 04:58
     海洋公園!       

[attachment=107556]

機車28 2010-11-18 07:47
真係............       

財叔 2010-11-18 09:09
我係識青龍頭,沙塲,音澳,西貢。     

bobbylaw 2010-11-18 09:16
如果系磯釣, 試吓 長州, 南丫島 步兵, 船費唔貴, 有一二條玩下.

ymtchris 2010-11-18 09:47
海逸酒店及紅勘一帶, 勝在多泥鯭呀.............     

小魔女SOS 2010-11-18 10:01
引用樓主kiong於2010-11-17 23:03發表的 香港釣介紹 :
如題.........
有無d師兄可以介紹下香港的釣點比我呀.........

我唔係香港釣友不過閒時都有過香港玩吓呔椅仔既我去大浪灣釣多,落到沙灘向左邊行,過晒燒烤場環境唔錯架,但係太大風就好難釣吹到你暈炒晒浪.....又或者東龍島,哩到我就唔知點講你知點去到達目的地要行一條又斜又長既樓梯落去,落就冇所謂最多有d驚驚地,上番離就要透幾獲有魚穫仲死上次唔知撞啱水流定乜呔咗好多鱸椅拎住D椅撐番樓梯上去之後對腳痛咗3日後悔平時唔多做運動

釣魚郎 2010-11-18 11:05
引用第  10  樓  財叔  於  2010-11-18 09:09   發表的  :
我係識青龍頭,沙塲,音澳,西貢。       

你識咁多個

peter_218 2010-11-18 20:46
青衣大桥     

查看完整版本: [-- 香港釣介紹 --] [-- top --]