查看完整版本: [-- 初次學釣魚應該去那裏買釣具 --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 初次學釣魚應該去那裏買釣具 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

二點點 2010-10-07 15:01

初次學釣魚應該去那裏買釣具

應該去那裏買釣具應該買什麼釣具價錢如何

小魔女SOS 2010-10-07 15:11
所有釣具店都有初學者釣具售賣,視乎自己經濟能力,你會去那裡釣,出海,去圍定去塘,出海就會多少少野預備,只去圍,去塘釣既話,一般幾舊水都有交易   

二點點 2010-10-07 15:46
暫時應該不會出海?買兩支魚竿/兩個收魚絲器以及魚絲一個冰箱一些工具/準備一千元可以嗎?請問應該在大陸買還是留澳消費/請問C兄可否带我出圍玩一玩   

小魔女SOS 2010-10-07 15:56
引用第  2  樓  二點點  於  2010-10-07 15:46   發表的  :
暫時應該不會出海?買兩支魚竿/兩個收魚絲器以及魚絲一個冰箱一些工具/準備一千元可以嗎?請問應該在大陸買還是留澳消費/請問C兄可否带我出圍玩一玩     

我就唔會比意見你係澳門定大陸消費你自己鍾意,不過你買既野都唔少播準備一千元就好似難攪D..........

二點點 2010-10-07 16:24
那就忍受一下其他消費用二千元買釣用品

活活 2010-10-07 16:28
睇你要求啦, 平有平用, 貴有貴用. 你去到漁具店問問再自己決定.  

二點點 2010-10-07 16:28
引用第 3 樓 小魔女SOS 於 2010-10-07 15:56 發表的 :

我就唔會比意見你係澳門定大陸消費 你自己鍾意,不過你買既野都唔少播 準備一千元就好似難攪D..........

冰箱可能很貴/但不是家用電器那種是約魚那種

二點點 2010-10-07 16:32
多謝所有C兄C姐指點現在出去問一下如果可以的話带我去約一次求求各位   

財叔 2010-10-07 16:33
引用第  6  樓  二點點  於  2010-10-07 16:28   發表的  :

冰箱可能很貴/但不是家用電器那種是約魚那種  

初學者。见義冰箱不要買太大,唔係好難爆。

ymtchris 2010-10-07 17:02
便心得啦....     

gs 2010-10-07 17:21
钓塘,安全,易中鱼,又可以练习基本功!

大麻康 2010-10-07 17:21
請教下你身邊的朋友,,,,去什麼釣..埸..較多,,,
唔明,,,你再問我,,,,,,pm我....哈哈

二點點 2010-10-07 17:48
引用第 11 樓 大麻康 於 2010-10-07 17:21 發表的 :
請教下你身邊的朋友,,,,去什麼釣..埸..較多,,,
唔明,,,你再問我,,,,,,pm我....哈哈

我跟朋友去過橫琴明記以及崖南姜太公圍/明記就等於在馬路邊釣魚地方就等於一個籃球場大小感覺有點奇怪點解?

鮑仔 2010-10-07 17:52
引用第 12 樓 二點點 於 2010-10-07 17:48 發表的 :

我跟朋友去過橫琴明記以及崖南姜太公圍/明記就等於在馬路邊釣魚地方就等於一個籃球場大小感覺有點奇怪點解?

師兄唔好扮野,新手 有你就買新嗰支bbx咪好攞 唔駛諗

二點點 2010-10-07 18:03

引用第 13 樓 鮑仔 於 2010-10-07 17:52 發表的 :

師兄唔好扮野,新手 有你就買新嗰支bbx咪好攞 唔駛諗

什麼意思

釣魚郎 2010-10-07 18:04
真係最緊要你預幾多出來買嘢     

鮑仔 2010-10-07 18:09
引用第 14 樓 二點點 於 2010-10-07 18:03 發表的 :

什麼意思
我知我做咩工,我諗我大約知你係邊位

二點點 2010-10-07 18:20
引用第 16 樓 鮑仔 於 2010-10-07 18:09 發表的 :
我知我做咩工,我諗我大約知你係邊位

不要想太多你沒有見過我不同公司工作

鮑仔 2010-10-07 18:26
引用第 17 樓 二點點 於 2010-10-07 18:20 發表的 :

不要想太多你沒有見過我不同公司工作

唔同公司睇個名就知我做咩,原來我咁出名(出名焦)

hongma 2010-10-07 18:46
買兩支魚竿/兩個收魚絲器以及魚絲一個冰箱一些工具      一千元唔駛諗     

1魚 2010-10-07 19:04
買兩支魚竿,兩個魚絞,加一個魚箱,一千元?...國產貨是可以的

買兩支魚竿,兩個魚絞,加一個魚箱,高當日本貨?...應該三萬元差不多了   

活活 2010-10-07 19:27
引用第  20  樓  1魚  於  2010-10-07 19:04   發表的  :
買兩支魚竿,兩個魚絞,加一個魚箱,一千元?...國產貨是可以的

買兩支魚竿,兩個魚絞,加一個魚箱,高當日本貨?...應該三萬元差不多了     

我剩系知道三萬蚊臺幣可以買到臺灣澳門來回機票同埋買張批文.

二點點 2010-10-07 19:33
引用第 20 樓 1魚 於 2010-10-07 19:04 發表的 :

那你的釣魚工具幾錢?我在拱北買了回來冰箱220元魚竿兩支465元兩個魚絞300元加魚絲以及魚釣及其他工具都是1150元點會要三萬元 /師兄你釣魚工具這麼貴每一定釣很多很多。。。。。魚 可惜我是個貧窮的人沒錢買太貴的東西

發記 2010-10-07 19:55
2支竿2個交....一個冰箱....一個竿袋....  一些裝備...  2000蚊留下   我諗有交易  

個人意見...  

二點點 2010-10-07 20:13
引用第 20 樓 1魚 於 2010-10-07 19:04 發表的 :

澳門有幾多人可以買兩支魚竿,兩個魚絞,加一個魚箱三萬蚊除了老兄你

arrowtsang 2010-10-07 20:20
惡搞!

tomato 2010-10-07 20:23
大把院友買得起啦,只係你對釣魚的熱愛有多深姐

二點點 2010-10-07 21:00
引用第 25 樓 arrowtsang 於 2010-10-07 20:20 發表的 :
惡搞!

不好意思 有機會一起釣魚釣黃立倉今晚我買了一條黃立倉幾好食

豐儉由人...     

peter_218 2010-10-07 21:28
沒上毒性!,,,@#@$%       

梁爽 2010-10-07 22:59
你msn同fb幾多
大家交流下

爆箱ok 2010-10-07 23:33
引用第  8  樓  財叔  於  2010-10-07 16:33   發表的  :

財叔有見地

釣魚俠 2010-10-08 00:38
釣魚都係平有平玩貴有貴玩 愛得越深 出得越金 回頭是岸吧

自由戰士 2010-10-08 13:33
初學釣魚用的工俱平是較好,出了意外也不心痛,而且可以放儘攻魚,不須就往,純粹個人微見,

chansimon 2010-10-11 17:20
引用第 8 樓 財叔 於 2010-10-07 16:33 發表的 :

好提議! 我第一次釣爆就係我啲蝦箱!

fd_dicky 2010-11-17 12:16
釣魚又吾係比身家...........吾通攞住3萬蚊架生實釣到魚架?咪一可能打龜.............我想 豐儉由人 可以了,, 與趣黎啫,, 不過我諗 最緊要係d架生 要齊.............(尤其係磯鞋同救生衣)................新手意見,, 唔喜歡隨便插  

pakpaksam 2010-11-17 14:38
小心中毒呀   

查看完整版本: [-- 初次學釣魚應該去那裏買釣具 --] [-- top --]